Usvaja se zakon: Ko dobacuje ženama na ulici ide u zatvor

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.081
ne sumnjaj da će se ovaj zakon proširiti i dalje po evropi
evropa je- old bitch prihvata sve što joj serviraju od tamo negde
Paaa... zašto praviti zakon za nešto što nije odlika nekog naroda?
Pozivam dame da se izjasne da li je problematično ponašanje naše gospode po osnovu da dobacuju na ulici. To je zastarelo ponašanje, nema ga više.
Jedino na Kosmetu tokom studija mi se desilo da me neki malecki Rom štipne i strugne, jednom u godinu dana, mali, tipa predškolskog uzrasta. Šta ću, da ga tražim i gonim krivično?
Nema toga.
 

brutaLzz

Domaćin
Banovan
Poruka
3.406
Paaa... zašto praviti zakon za nešto što nije odlika nekog naroda?
Pozivam dame da se izjasne da li je problematično ponašanje naše gospode po osnovu da dobacuju na ulici. To je zastarelo ponašanje, nema ga više.
Jedino na Kosmetu tokom studija mi se desilo da me neki malecki Rom štipne i strugne, jednom u godinu dana, mali, tipa predškolskog uzrasta. Šta ću, da ga tražim i gonim krivično?
Nema toga.

sećam se moje seste kad je pričala drugaricama ako su je neki tipovi pokušali da startuju na ulici...bilo je pre više godina

kaže, staje automobil pored nje, letnje vreme, ona u nekim belim pantalonicama ide gordo
dečko(vozač) dobaci :

"Joooj mače kako si dobra! "

ona se nonšalatno ženski okrenu, mlatnu bujnom kosom okretom glave, nasmeja se i produži...momci istog trenutka dadoše gas i odoše

meni je ovo jako simpatično bilo...tako i treba biti
 

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.081
Neka se onda ne cude beloj kuzi i izumiranju. Inace, potencija je daleko veci problem od impotencije. Posle ako nekad budu trazili da se brani drzava ima da se pitaju sto su se svi muskarci pretvorili u strine, ali i treba kad moraju da budu takvi.
Dešava se u UK, sa razlogom.
Mislim da mi nismo u tom svetu.
Mi smo prosto mimo sveta. :mrgreen:
Ono oko čega smo se mi baktali negde tamo 50ak godina ranije, evo, jedna UK se time bavi danas, a to govori nešto.
Bar meni.
 

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Politika države je prelomila da obezbedi prava ženama da mogu prijaviti zviždanje i nabacivanje muškaraca ženama na ulici.
Politika sve kreira pa čak i odnose među polovima.

########

Usvaja se zakon: Ko dobacuje ženama na ulici ide u zatvor​Zviždanje, dobacivanje i nabacivanje ženama biće kažnjivo sa dve godine zatvora, predlog je zakona u Velikoj Britaniji.

Velika Britanija na dobrom je putu da zaustavi seksualno uznemiravanje žena na javnom mestu i da ulice učini bezbednim za žene, a zakon je predložio ministar Greg Klark, a podržala ga je ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman.


Kako piše Independent, u VB je seksualno uznemiravanje u javnosti već nedozvoljeno u okviru Zakona o javnom ponašanju iz 1986. godine, samo što ga zakon nije definisao kao poseban prekršaj, te će vlasti učiniti zakon jasnijim građanima i policiji tako što će naglasiti ozbiljnost takvog ponašanja.


Amandmanom na ovaj zakon maksimalna kazna povećana je sa šest meseci na dve godine.

Zakon je definisao da je delo počinio bilo ko ko je namerno uznemiravao ili uzrokovao strah osobi samo na osnovu njenog pola, a pod tim ponašanjem spadaju preteće, zlostavljajuće ili uvredljive reči i ponašanje.

I druga uznemiravajuća ponašanja bi mogla da uđu u ovaj zakon, na primer komentarisanje u pravcu žrtve, praćenje, gestovi, ili spora vožnja uporedo sa žrtvom.
---------------------------------------

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/usvaja-se-zakon-ko-dobacuje-zenama-na-ulici-ide-u-zatvor/stv0v2j

#########

Pitanje glasi :

Koliko je ovo ispravna odluka(zakon), koliko će biti zloupotreba i kada će se ovi zakoni proširiti i na ostali svet ??

Udar na prirodno ponašanje između hetero odnosa, ili je sasvim okejjj da žene vrište na ulici jer im neki "manijak" zazviždao ?

Onda se dovodi i pitanje dvostrukih kriterijuma, ali već ćemo to obraditi tokom razgovora u temi

:kpozdrav:
Koja glupost! Znači ako budem gladao u ženu duže od nekoliko miniuta mogu da idem u zatvor?
Debilizam.
 

deda tripko

Aktivan član
Poruka
1.949
Sasvim na mestu je da se zviždukanje i ono ''mac-mac'' vabljenje od nekad kod nas skoro potpuno izgubilo, a i da bi trebalo biti kažnjivo ako postoji. Ovo ''mac-mac'' sam toliko retko doživela od svojih sugrađana da mi je prepričavala ženska osoba koja je morala da odrasta rame uz rame sa Šiptarima, tamo negde 70'ih... i tu je uvek bilo trvljenja, uvek toga...
Kao generacija koja je došla dosta kasnije, nisam zapamtila da imamo problem sa uličarima koji nešto dobacuju i smaraju.
Nemamo mi u ovom dobu te dokonaše koji će na ulici da odmeravaju žene i da im dobacuju, ili ih nisam svesna.
Naši dokonaši su ili kockari, ili narkomani, ili pijanice... ili iz zdravstvenih razloga ih nema nigde. Oni su praktično zacrtali svoj put.
UK je heterogenija zemlja po pitanju narodnosti, to je konstantno promenljivo stanje i možda imaju i dalje ili ponovo problem sa tim.
vidi se da nisi prolazila pored gradilista gde radim :)
 

Top