Ustupci Dačićeve vlade Sandžaklijama (SDA)

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
91.088
Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da je ta stranka dobila četiri mesta državnih sekretara u ministarstvima koja su bitna za razvoj Sandžaka i drugih nedovoljno razvijenih područja.

v253902p0.jpg


Ti državni sekretari radiće u ministarstvima prosvete, poljoprivrede, policije i energetike ili infrastrukture, rekao je Ugljanin sinoć u Novom Pazaru na iftaru - okončanju dnevnog posta, koji je organizovala Asocijacija mladih povodom 22. godišnjice njegove stranke.

"Prema sporazumu, dobićemo i 50 odsto republičkih rukovodećih funkcija u svim sandžačkim gradovima. Dobićemo i pravo da u kratkom periodu izvršimo balans nacionalnog sastava zaposlenih u državnim institucijama, pre svega u tužilaštvu, sudstvu, organima za prekršaje, policiji, carini i svim drugim ustanovama u onom procentu koliko nas ima u tom gradu", rekao je Ugljanin.

On je naveo da je trenutno stanje vrlo štetno za Bošnjake i da će to ispraviti najkasnije u prvoj polovini mandata.

Ugljanin je istakao da je novi mandat u Vladi Srbije prihvatio da bi stvorio uslove za maksimalnu integraciju Bošnjaka iz Sandžaka u svim državnim institucijama na lokalnom, regionalnom i republičkom nivou, ali i zbog bržeg socijalno-ekonomskog razvoja Sandžaka, ali i svih drugih nedovoljno razvijenih područja u zemlji.

"Protiv toga sam da formiramo šalter za žalbe i da se nekome žalimo, već sam za to da zakonskim rešenjima stvorimo uslove da vi mladi imate mogućnosti da budete uspešni. Želja mi je da stvorimo dobre uslove za vaše i obrazovanje vaših potomaka, da stvorimo institucije kroz koje ćemo mi Bošnjaci u Sandžaku, ali i ostali građani Srbije, moći da ostvarujemo, unapređujemo i štitimo svoj identitet i ljudska, građanska i nacionalna prava", rekao je Ugljanin.

On je mladima njegove asocijacije poručio da budu ono što jesu, Bošnjaci sa bošnjačkim identiteom i da će ih svugde poštovati zbog toga.

"Srećan sam što ste svesni svog identiteta i svojih vrednosti i što to čuvate. Dok budete tako radili svi će vas poštovati, jer ljudi bez identiteta i karaktera ostaju i bez jednog i bez drugog", poručio im je Ugljanin.
 
Poslednja izmena:
Глупо је да добију 50% у свим градовима у Рашкој области кад су само у пола општина већина. Нек добију те функције у градовима где су већина, а остала три града нек Срби добију...
 

Back
Top