Ustedjevina

Kojim poslom treba da se bavimo u Srbiji da bi imali ustedjevinu od 70000 hiljada eura, auto i stan.
Osim ako nekom to zena ne donese u miraz - oprostite poceo sam pisat fantazije

Pazi ovako : G17 kao stranka me uzasava ali Dinkica znam licno buduci da smo radili na istom fakultetu i znam da je covek totalno korektan i posten. Ne verujem da se toliko iskvario od te politike da je poceo da krade. :neutral:

Ne znam odakle mu pare ali evo ja sam i dalje zaposlena na fakultetu na kome su skolarine jako visoke a plate zahvaljujuci tim skolarinama i mnogim drugim prihodima odlicne, na stranu sto imamo mogucnost da radimo konstalting za mnoga preduzeca i jako lepo zaradimo. Ne kazem da trenutno imam toliku ustedjevinu ali sam sa svojih 38 uspela od svog novca da kupim stan i dva automobila i sasvim lepo ustedim. Tako da nije nemoguce ....

Pazi ovako : G17 kao stranka me uzasava ali Dinkica znam licno buduci da smo radili na istom fakultetu i znam da je covek totalno korektan i posten. Ne verujem da se toliko iskvario od te politike da je poceo da krade. :neutral:

Ne znam odakle mu pare ali evo ja sam i dalje zaposlena na fakultetu na kome su skolarine jako visoke a plate zahvaljujuci tim skolarinama i mnogim drugim prihodima odlicne, na stranu sto imamo mogucnost da radimo konstalting za mnoga preduzeca i jako lepo zaradimo. Ne kazem da trenutno imam toliku ustedjevinu ali sam sa svojih 38 uspela od svog novca da kupim stan i dva automobila i sasvim lepo ustedim. Tako da nije nemoguce ....

rec je o ustedjevini !

nisi napisala koliko si ustedila (valjalo bi da skeniras stednu knjizicu pa postavis sliku)
kako da ti verujemo :?:

Evo da se i ja ukljucim - naravno da moze posteno da se zaradi, samo kod nas ljudi prvo nece da uce skole pa posle napadaju one sto imaju. A Dinkica bas ne volim ali neke stvari treba nazvati pravim imenom.

Evo da se i ja ukljucim - naravno da moze posteno da se zaradi, samo kod nas ljudi prvo nece da uce skole pa posle napadaju one sto imaju. A Dinkica bas ne volim ali neke stvari treba nazvati pravim imenom.
a kako da ljudi uche shkole kada svaki hohshtapler moze da DOBIJE ili KUPI DIPLOMU od josh goreg profesora na fakultetu?

Stan + dva automobila = 80.000 -100.000 evra. Plata univerzitetskog profesora oko 1.500 evra. Na to da se dodaju svi dodatni prihodi, dnevnice, odrađen posao za drugog... = 2.500 - 3.000 evra mesečno. Koliko treba plata a da se ni dinar ne potroši da bi se kupio stan + dva auta?
Znaš, živimo u Srbiji i svi znamo da su najveća korupcija i mito u sudstvu, zdravstvu i visokom školstvu. Pravni fax u Kragujevcu na primer.....tarifa 15.000 evrića za diplomu. Koliko se naplaćuju pojedini najteži ispiti na tvom fakultetu? Kod mene, na primer, na medicinskom tarife su od 700 do 1.500 evra po ispitu. Koliko knjiga mora da se na silu kupi baš od profesora kod koga će se polagati ispit? U sudstvu na primer, možeš da ubiješ čoveka, platiš 200.000 evra i ni sekund ne odgovaraš. U zdravstvu, ne podplaćuješ li lekare, medicinske sestre, pustiće te da skapeš k'o pas.
Sve se zna ovde. Znaju se - javne tajne......da se sve kupuje za novac i da su mnogi podmitljivi. Svaka čast za one malobrojne, časne i poštene.
p.s. ništa lično

Stan + dva automobila = 80.000 -100.000 evra. Plata univerzitetskog profesora oko 1.500 evra. Na to da se dodaju svi dodatni prihodi, dnevnice, odrađen posao za drugog... = 2.500 - 3.000 evra mesečno. Koliko treba plata a da se ni dinar ne potroši da bi se kupio stan + dva auta?
Znaš, živimo u Srbiji i svi znamo da su najveća korupcija i mito u sudstvu, zdravstvu i visokom školstvu. Pravni fax u Kragujevcu na primer.....tarifa 15.000 evrića za diplomu. Koliko se naplaćuju pojedini najteži ispiti na tvom fakultetu? Kod mene, na primer, na medicinskom tarife su od 700 do 1.500 evra po ispitu. Koliko knjiga mora da se na silu kupi baš od profesora kod koga će se polagati ispit? U sudstvu na primer, možeš da ubiješ čoveka, platiš 200.000 evra i ni sekund ne odgovaraš. U zdravstvu, ne podplaćuješ li lekare, medicinske sestre, pustiće te da skapeš k'o pas.
Sve se zna ovde. Znaju se - javne tajne......da se sve kupuje za novac i da su mnogi podmitljivi. Svaka čast za one malobrojne, časne i poštene.
p.s. ništa lično

Toga o cemu pricas ima i previse, znam i po svojim kolegama. Cene ne znam jer nisam ni pitala ali naravno da se ispiti prodaju, to nije nikakva tajna. Za sebe mogu da kazem da nisam nikada uzela pare za ocenu niti planiram. A kad smo kod racunice plata je trenutno 2200 eura jer imam 2 predmeta + u svakom ispitnom roku kojih je 6 godisnje po 1000 dinara po studentu (500 za usmeni + 500 za pismeni). Izracunaj koliko je to ako imam predmet na prvoj godini koju godisnje upise oko 2000 ljudi a svako polaze ispit u proseku 4-5 puta, od toga svaki 3 put kod mene, da ne pricamo o starijim generacijama itd. Naravno tu su i privatni casovi, 10 evra po osobi pa grupe po troje ... 2 grupe na dan sto dodje 60 evra. Zatim rad na poslediplomskim studijama, posebno placeno mentorstvo za master i doktorske disertacije itd. I jos taj konsalting koji izadje zna da izadje i vise od 2500-3000 evra, pa prihodi od uzbenika, placeno ucesce na seminarima itd. Skupi se ... da je neopravdano mnogo jeste, ali eto to je jedan od nacina. Ne sumnjam da se i vec pomenuti Dinkic uspeo nekako da se snadje, mada ga i ne pamtim kao nekog strucnjaka buduci da je covek uveliko prevalio 40-tu a doktorata nigde ...

a kako da ljudi uche shkole kada svaki hohshtapler moze da DOBIJE ili KUPI DIPLOMU od josh goreg profesora na fakultetu?

To jeste tako, slazem se, ali sta sad? Neces valjda samo zato sto svaki kreten moze da kupi diplomu da sedis i ne uradis nista. Mislim da svako treba da gleda sebe. Ako ti odradis posteno svoj deo tesko da ces zavrsiti sa platom od 200 eura. Moze da ti bude teze i da imas vecu konkurenciju za posao ali kad jednom pocnes da radis onda se vidi ko koliko zna i moze. Doduse ja sam van te price posto sam zavrsila Muzicku Akademiju ali vidim po svom muzu kako to ide. I on je tako ludeo sto je zavrsio fakultet uz mnogo rada a bukvalno sa malo para svi mogu da uzmu istu diplomu (Pravni fakultet je u pitanju) ali sada mu odlicno ide. Ti sto kupe diplomu se uglavnom zadovolje sa bilo kakvim poslom, tesko da oni mogu da se probijaju jer je taj kupljeni prosek ocena uglavnom blizu 6.

Kojim poslom treba da se bavimo u Srbiji da bi imali ustedjevinu od 70000 hiljada eura, auto i stan.

Ma ništa prostije - samo budeš dobar sa Pop-Rock Lazićkom. Sledeći projekat - izgradnja lansirne rampe za letove u svemir (samo za buržuje)...

Ma ništa prostije - samo budeš dobar sa Pop-Rock Lazićkom. Sledeći projekat - izgradnja lansirne rampe za letove u svemir (samo za buržuje)...
A ti si se već prijavio da budeš prvi Srbin - letač? (ako si Srbin)

Nego, deder reci ti nama kakav je projekat u pitanju ako čovek želi da bude dobar sa Kauč Đeliđem.

On ima ustedjevinu zajedno sa suprugom 62000e. Vecinu toga je dobio iz sudskih sporova, najveca suma koju je ikad dobio je 15000e. Nije mi jasno zasto Vucic ne dostavi svoje stanje, a stan od 100 i par kvadrata koji je ukraden od drzave on i ne spominje.

recimo da bude ministar u vladi?

Plata oko 3000e mesecno, a pare ne trosisi ni na sta... Imas obezbedjen prevoz, hranu, stan, odmore... I sad je problem ustedeti 70.000e?

Volim kad neko kaže pravu stvar na pravi način. ;)
E, to bi bila prava stvar, da je ovde u pitanju - prava država. Pa da u njoj uspeva, napreduje, onaj školovan, stručan, sposoban..... Da svako sa završenim faxom čiji je prosek od 8,50 pa naviše, odmah dobije posao, a ne da čami na birou ili radi na buvljaku da preživi. A dobre i dobro plaćene poslove ko dobija? Oni koji imaju novac da kupe radno mesto (od 7-8 hiljada evra pa naviše), ili stranački aktivisti, prvoborci. Svako nov ko je došao na vlast, smenjivao je rukovodeće kadrove svuda i postavljao svoje ljude.....od lokalnog nivoa pa naviše. Nije bitno da li je neko dokazan kao uspešan i sposoban na svom radnom mestu - bitno je da je pripadnik druge političke opcije. Evo ti primer - Telekom. Smenjen je Draško Petrović, koji se pokazao kao izuzetno stručan i sposoban, ovih 4-5 god vide se njegovi rezultati u svim sferama u Telekomu.......i postavljen je Radujko, partijski kadar, one partije koja je dobila pravo da stavi 'šapu' nad Telekomom. Ko garantuje da je on egal Petroviću, da li uopšte neko garantuje? A šta je tek u svim onim preduzećima koja su na manjem nivou od Telekoma, u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima? Kod mene čovek bio direktor Toplane, nikada bolje stanje nije bilo kao u vreme njegovog direktorovanja .... i onda posle lokalnih izbora, normalno - smenjen. Koliko još takvih primera.
Ako nešto podržavam kod Dinkića to je njegova maxima - stručnost ispred politike. Ali da se istinski sprovodi. Dok nam ekonomiju, privredu, vode političari a ne ekonomisti i uspešni ljudi od struke, tako nam je kako je.

Back