Usteda na porodiljama?!

Somebody74

Poznat
Poruka
7.966
Ušteda na porodiljama
Gde ćemo ove godine dodatno uštedeti u odnosu na prošlu?
- Ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu je predložilo promenu Zakona o finansijskoj podršci porodici u delu koji određuje naknade porodiljama. Do sada je naknada bila određena prema prosečnoj zaradi, a predlog je da to bude godišnji prosek. Takođe, do sada je maksimalan iznos naknade bio pet prosečnih zarada, a predloženim promenama biće ograničen na tri. Moguće su uštede od nemalih pet milijardi dinara. Ipak, najveće uštede su na zamrznutim platama i penzijama i u toku 2010. godine. Nakon dve godine zamrzavanja, uštede iznositi skoro 2% BDP.
Iako ovo nije direktno vezano za politiku mislim da je ovoj temi mesto bas ovde, i zivo me zanima Vase misljenje o ovoj premudroj izjavi ministarke Diane Dragutinovic date novinama Blic
 
Eto u vreme kada je natalitet u minusu, kada treba uvazavati i one drugacije seksualno opredeljene, u takvo vreme neko se usudjuje da "ustedi" na porodiljama. Isto tako kada je trebalo da se umanji PDV na opremu za bebe to nije proslo. A na drugoj strani isti ti kukaju da je natalitet mali odnosno u minusu. E moji zli dedaci gde ce vam dusa?:dontunderstand:
 

Back
Top