USTAV SRBIJE

Treba zavesti diktaturu proletarijata i socijalisticki sistem a zabraniti sve sto je suprotno takvom drustveno politickom sistemu,sto znaci ukinuti visepartijski sistem a sto se desnicara tice njih na svaki nacin progoniti sto krivicno a sto kroz blaze pravne okvire sa dugim kaznama kako bi se izbegao skup proces,na primer prekrsajno a da prekrsajna kazna bude 5 godina robije i 3 godine drustveno korisnog rada!

Joooj... kakva radost... samo jedan klik na "DODAJ NA LISTU NEPOZELJNIH KORISNIKA" i mir...8) Nema Dusanovog zakonika, diktature proleterijata, jeretika, crnogorskog jezika... samo moji drugari sa "politike" koji komentarisu i polemisu na temu Srbija danas...

Pozivam sve drugare na ovom podforumu, da lepo, ignorisu sve politicki nekorektne ucesnike u raspravi i, POESBNO, da ne ih ne citiraju - da uopste ne bih video sta pisu... Hvala.
:) :) ;) :D :D

И тако се политички круг затвара. Они који оду много лево сретну оне који су отишли много десно... И не знају да су исти.

Adalv:
Забранити све што је деструктивно. Али како то извести, а да те не оптуже да кршиш људска права?
tako sto postoje jasni propisi...tu postoje jasna pravila i nema nikakvog paradoxa-da bi se uopste stitila prava i status svih gradjana jedne zemlje,prvo mora da se obezbedi bezbednost,znaci eliminacija desktuktivnog..nema postovanja prava,ako se ne rascisti sa tim,i zato je smesno sto bi se i fasisiti i ko zna ko jos pozivali na krsenje prava

Petar_FPN:
... zato je smesno sto bi se i fasisiti i ko zna ko jos pozivali na krsenje prava

Пази овако - реална ситуација у овој нашој лудој земљи:

Човек убије једног, двоје, троје... Осуде га (наравно) и пошаљу на робију. А онда ти дође некаква невладина орг. па ти тупи како се не поштују права робијаша. Те мала им је квадратура ћелије, те не једу довољно меса, воћа и поврћа, те нељудски услови рада... И ти се питаш ко ту кога? Убица - неко ко није испоштовао основно право човека, тј. право на живот, има загарантовано 500 g меса дневно и не сме претерано да се умара, а ти?
Исто важи и за политичке противнике (наравно мислим на фашисте и сличне).

Nexus 6:
to je siroko pitanje, a mislim da cemo svi da se slozimo sa vecinom...
mislim da bi sloboda stampe i govora trebalo da bude regulisana tako da se sankcionise kleveta...toliko...

partije i ideologije...sve je dozvoljeno osim partija koje pozivaju na nasilnu promenu ustava...i na krsenje ljudskih prava...propisanih tim ustavom...
a mislim da bi tu i trebalo da spadnu i politicke NVO...

da
recimo, vucica tuzishe milioni za klevetu, on poslani, a bice uvek :(
zakon kaze da dok traje mandat privatne krivichne se stopiraju :( a on truje ovaj jadni narod,takvu zbrku u glavi mu pravi i shto je najopasnije skuplja jeftine poene koje sutra unovche.

dzabe se busa "ocu ja na sud" kad se automatski odbacuje
a to nije u redu.

Adalv:
Пази овако - реална ситуација у овој нашој лудој земљи:

Човек убије једног, двоје, троје... Осуде га (наравно) и пошаљу на робију. А онда ти дође некаква невладина орг. па ти тупи како се не поштују права робијаша. Те мала им је квадратура ћелије, те не једу довољно меса, воћа и поврћа, те нељудски услови рада... И ти се питаш ко ту кога? Убица - неко ко није испоштовао основно право човека, тј. право на живот, има загарантовано 500 g меса дневно и не сме претерано да се умара, а ти?
Исто важи и за политичке противнике (наравно мислим на фашисте и сличне).
znash shta mene boli u toj prichi...
shto smo takav rejting izgradili, da nas gledaju ko najgore fashiste, da to shto si opiso vazi samo za pripadnike manjina.

skoro sam gledo na TV-u jednu takvu zloupotrebu sa nekim bugarinom iz dimitrovgrada. neshto je bilo oko lokalnih izbora, napravio neko sr... (ne secam se al potrazicu po netu ako neko ne veruje) dal je bilo ono verbalnog (ili fizichkog) napada, ili neshto oko izborne tishine.. nemam pojma. sve u svemu, pustili ga sutradan, a skupila se neka masa NVO a da objasni kako mi ugnjetavamo bugare. a tamo su i sudije bugari, i policja su bugari i taj s kojim se zakachio je verovatno bio bugarin... al drzava sbija ga ugnjetava.

ili ono shto sam vec pominjo. doshli neki NVO ovde, svratili u cigan malu... malo prichali po fazonu "diskriminisani ste a?" (a mogli bi da objasne ko kad gde zbog chega...)

pa su zakljuchili da su siromashni i da treba da pritisnu drzavu da im oprosti dug za struju, a nije ga malo bilo... i da i lishi placanja, jer su znate... naj ugrozeniji.

a mi nismo, pa na predzadnjem mestu smo u srbiji! i moj cale placa, a ne radi, za razliku od ovih je zavrshio fax, sad shljaka ko crnac neku fizikaliju, a neko ko ima 2 razreda prima socijalnu i ne placa dadzbine.
a boli kad vidish takvu diskriminaciju uzivo. i posle ce opet da s... da mi ne valjamo.
trebalo bi neka kontra takvim NVO da postoji... kako neznam.

commodore:
Ta ljudska prava ce da budu glavni element zloupotrebe u narednom veku...

"Људска права" су добра маска и покриће за разноразне злоупотребе МОЋНИКА, па погледај КОЈА људска права имају Срби на Косову или у Хрватској... они чак немају ни основно право - право на живот, а о праву на своју имовину, или на слободно кретање и да не причам...

... Ако количину људских права одређује силник, тј.САД - онда их ти немаш, ако њихова процена о "кршењу људских права" бива основ за санкције према некој држави па и за напад војном силом - онда су тзв.људска права ЧИСТА ФАРСА., тј. како они сами кажу "шаргарепа на штапу" - а знамо да се наведено поврће на тај начин ДРЖИ МАГАРЦУ...

zato sto pre treba iskoreniti globalni terorizam...jer on daje pokrice krsenju ljudskih prava, u samoj Americi, recimo...kad vidis tenk na sred Menhetna, koji odrzava red i mir, bice kasno...
ali mislim da postoji suvise velika svest ljudi da bi nesto kao "1984" stupilo na snagu...

a ljudska prava se vec iskoriscavaju za razne "mirovne akcije"...pa pogledajmo Irak i Kosovo...
iako ti izvestaji o krsenju ljudskih prava nisu izmisljeni...vojna akcija je previse...

Тај глобални тероризам има подршку Амера и зато опстаје. Идеја "1984" јесте држање становништва у страху од имагинарног непријатеља. Управо то ти даје већу слободу у ограничавању права и слободе народа. Под изговором "терористичке претње" можете да цензуришете, да пратите кретање и рад сваког грађанина. Претња мора бити стално присутна.
Сигурно неће бити отворено репресивно друштво, како је то приказао Орвел, већ комбинација његове контроле (надзора) са технократијом и привидном слободом како је приказао Хаксли.
Ако се свему овоме придода тежња Америке да свету подари Pax Americana (Амерички мир), идеја преузета (као и све друго у САД) од Римљана, а која се своди на то да владаш свима и тако им подариш мир, све се коцкице полако сложе и слика је јасна. И нимало лепа!

Nexus 6:
zato sto pre treba iskoreniti globalni terorizam...jer on daje pokrice krsenju ljudskih prava, u samoj Americi, recimo...kad vidis tenk na sred Menhetna, koji odrzava red i mir, bice kasno...
ali mislim da postoji suvise velika svest ljudi da bi nesto kao "1984" stupilo na snagu...

a ljudska prava se vec iskoriscavaju za razne "mirovne akcije"...pa pogledajmo Irak i Kosovo...
iako ti izvestaji o krsenju ljudskih prava nisu izmisljeni...vojna akcija je previse...

smislice oni neshto drugo nexuse
:(
ma nisam ja skroz protiv, iliti ne protiv svakog terorizma...

Adalv:
Тај глобални тероризам има подршку Амера и зато опстаје. Идеја "1984" јесте држање становништва у страху од имагинарног непријатеља. Управо то ти даје већу слободу у ограничавању права и слободе народа. Под изговором "терористичке претње" можете да цензуришете, да пратите кретање и рад сваког грађанина. Претња мора бити стално присутна.
Сигурно неће бити отворено репресивно друштво, како је то приказао Орвел, већ комбинација његове контроле (надзора) са технократијом и привидном слободом како је приказао Хаксли.
Ако се свему овоме придода тежња Америке да свету подари Pax Americana (Амерички мир), идеја преузета (као и све друго у САД) од Римљана, а која се своди на то да владаш свима и тако им подариш мир, све се коцкице полако сложе и слика је јасна. И нимало лепа!
da... da...
otprilike

ma tacno...ali nisu ni ti ameri sami na svetu...a i svest ljudi je veca...videli su totalitarne rezime, i nije im se svidelo...
zato treba iskoreniti terorizam, da ne bi bilo izgovora za represiju...da i ne ulazimo u to da je i ta represija bolja od onoga sto Al Kaida ima na umu...

Волео бих, али не могу да се уздам у здрав разум већине. Историја нам је толико пута показала да је лако манипулисати људима и да, на жалост, и најгоре идеологије "пролазе" без већих проблема.

pa znas kako...americki ustav je baziran na prirodnom pravu...prirodno pravo kaze da je pobuna dozvoljena, kada se vlast otudji od naroda...
sto bi rekao Miodrag Kuzmanovic "onda cemo malo da citiramo americki Ustav"...

... hehehe... u tackama koje nam odgovaraju...
Ako bi smo mi uzeli prirodno pravo... recimo da Srbi vladaju Srbijom... to bi bilo po ushima odmah...
prirodna prava i pravda vaze samo u drustvu jednakih...
ali sta mi tu mozemo...
Samo treba da radimo svoj posao... tiha voda breg roni...

Nego, sta kazete za ovu foru da je Srbija prva u Evropi po reformama u protekloj godini...
i dvanaesta u svetu ?

Nexus 6:
ma tacno...ali nisu ni ti ameri sami na svetu...a i svest ljudi je veca...videli su totalitarne rezime, i nije im se svidelo...
zato treba iskoreniti terorizam, da ne bi bilo izgovora za represiju...da i ne ulazimo u to da je i ta represija bolja od onoga sto Al Kaida ima na umu...

onaj rus jabuchilo je imo naviku da ponavlja da su USA prsle josh 90, jer su rusi reshili da ih malo ... tako shto su ih lishili neprijatelja...

i samim tim je prestala svaka opravdanost za postojanje NATO pakta... i shta onda radi vojna industrija? nadje novog neprijatelja, tachnije, napravi novog neprijatelja, sama...

i ubaci josh par njih... ono... za svaki sluchaj (Iran, Korea...)

i da ih sve pobije, a nece odma jer joj dugorochno trebaju, to se tu ne zavrshava.
napravice nove neprijatelje :(

u sushtini... to je tako. i mi ne mozemo to da menjamo, i ne treba ni da se trudimo. mi treba da radimo na sebi, da sredimo svoje dvorishte... da poskidamo pozitivne strane svih drushtava, i koja su postojala i koja sad postoje i shto je najbitnije - da RADIMO!!!

a malko smo lenji, zemlja nam je puna meshetara i demagoga koje zabole shta ce biti sa srbijom, i mi tonemo i dalje :(

mislim da najvishe treba da se ugledamo na japan, jer smo u slichnoj situaciji kao oni 45.
a ne da se pozivamo na cara dushana imedival srbiju, jer su to bila neka druga vremena...

Back