Marty Misterija
Elita
- Poruka
- 22.419
Могу рећи нешто, али да се цомодоре не жали модератору.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tako sto postoje jasni propisi...tu postoje jasna pravila i nema nikakvog paradoxa-da bi se uopste stitila prava i status svih gradjana jedne zemlje,prvo mora da se obezbedi bezbednost,znaci eliminacija desktuktivnog..nema postovanja prava,ako se ne rascisti sa tim,i zato je smesno sto bi se i fasisiti i ko zna ko jos pozivali na krsenje pravaAdalv:Забранити све што је деструктивно. Али како то извести, а да те не оптуже да кршиш људска права?
Petar_FPN:... zato je smesno sto bi se i fasisiti i ko zna ko jos pozivali na krsenje prava
Nexus 6:to je siroko pitanje, a mislim da cemo svi da se slozimo sa vecinom...
mislim da bi sloboda stampe i govora trebalo da bude regulisana tako da se sankcionise kleveta...toliko...
partije i ideologije...sve je dozvoljeno osim partija koje pozivaju na nasilnu promenu ustava...i na krsenje ljudskih prava...propisanih tim ustavom...
a mislim da bi tu i trebalo da spadnu i politicke NVO...

a on truje ovaj jadni narod,takvu zbrku u glavi mu pravi i shto je najopasnije skuplja jeftine poene koje sutra unovche.znash shta mene boli u toj prichi...Adalv:Пази овако - реална ситуација у овој нашој лудој земљи:
Човек убије једног, двоје, троје... Осуде га (наравно) и пошаљу на робију. А онда ти дође некаква невладина орг. па ти тупи како се не поштују права робијаша. Те мала им је квадратура ћелије, те не једу довољно меса, воћа и поврћа, те нељудски услови рада... И ти се питаш ко ту кога? Убица - неко ко није испоштовао основно право човека, тј. право на живот, има загарантовано 500 g меса дневно и не сме претерано да се умара, а ти?
Исто важи и за политичке противнике (наравно мислим на фашисте и сличне).
nece... daleko je DuklaAdalv:ovde su skoro iskopali neshto shto se smatra za skupshtinu gradova Gornje Mezije
Боље не, можда то искористи Дукљанин за своје потребе. :-D :-D :-D
commodore:Ta ljudska prava ce da budu glavni element zloupotrebe u narednom veku...
Nexus 6:zato sto pre treba iskoreniti globalni terorizam...jer on daje pokrice krsenju ljudskih prava, u samoj Americi, recimo...kad vidis tenk na sred Menhetna, koji odrzava red i mir, bice kasno...
ali mislim da postoji suvise velika svest ljudi da bi nesto kao "1984" stupilo na snagu...
a ljudska prava se vec iskoriscavaju za razne "mirovne akcije"...pa pogledajmo Irak i Kosovo...
iako ti izvestaji o krsenju ljudskih prava nisu izmisljeni...vojna akcija je previse...

da... da...Adalv:Тај глобални тероризам има подршку Амера и зато опстаје. Идеја "1984" јесте држање становништва у страху од имагинарног непријатеља. Управо то ти даје већу слободу у ограничавању права и слободе народа. Под изговором "терористичке претње" можете да цензуришете, да пратите кретање и рад сваког грађанина. Претња мора бити стално присутна.
Сигурно неће бити отворено репресивно друштво, како је то приказао Орвел, већ комбинација његове контроле (надзора) са технократијом и привидном слободом како је приказао Хаксли.
Ако се свему овоме придода тежња Америке да свету подари Pax Americana (Амерички мир), идеја преузета (као и све друго у САД) од Римљана, а која се своди на то да владаш свима и тако им подариш мир, све се коцкице полако сложе и слика је јасна. И нимало лепа!
Nexus 6:ma tacno...ali nisu ni ti ameri sami na svetu...a i svest ljudi je veca...videli su totalitarne rezime, i nije im se svidelo...
zato treba iskoreniti terorizam, da ne bi bilo izgovora za represiju...da i ne ulazimo u to da je i ta represija bolja od onoga sto Al Kaida ima na umu...