USTAV SRBIJE

commodore molim te objasni mi pojmove: autohtone grupe,stranci tj. došljaci...
pošto si napisao i
"- drzavu Srba i ostalih, gde bi se mozda napravila razlika izmedju autohtonih grupa u Srbiji i stranaca, dosljaka.
- drzavu svih gradjana.
"

hvala.

Gigule,
autohtone grupe u srbiji su pre svega SRBI, pa onda madjari, rumuni, romi, slovaci, muslimani u raskoj, i JEDNA GRUPA ALBANACA KOJI SU DO 2. SVETSKOG RATA ziveli na kosovu. Svi oni zive ovde vekovima. Oni su i po rodjenju i po poreklu DRZAVLJANI SRBIJE.

stranci su DRZAVLJANI STRANIH DRZAVA koji dodju da zive u srbiji.

dosljaci su ljudi doseljeni u srbiju posle 45-te, legalno, nelegalno, kako god hoces. Bogami sa njima ima problema. u US bi takvi odma nazad svojim kucama, vrlo jednostavno, poszoves Immigration i to je to...

commodore:
Gigule,
autohtone grupe u srbiji su pre svega SRBI, pa onda madjari, rumuni, romi, slovaci, muslimani u raskoj, i JEDNA GRUPA ALBANACA KOJI SU DO 2. SVETSKOG RATA ziveli na kosovu. Svi oni zive ovde vekovima. Oni su i po rodjenju i po poreklu DRZAVLJANI SRBIJE.

stranci su DRZAVLJANI STRANIH DRZAVA koji dodju da zive u srbiji.

dosljaci su ljudi doseljeni u srbiju posle 45-te, legalno, nelegalno, kako god hoces. Bogami sa njima ima problema. u US bi takvi odma nazad svojim kucama, vrlo jednostavno, poszoves Immigration i to je to...

OK
hvala na objašnjenju
nadam se da nije problem što sam pitala...

Dobro, preambulu smo dovoljno elaborirali. Da vidimo sad drzavno i drustveno uredjenje?
drzavno - republika ili parlamentarna monarhija?
...
drustveno - liberalno kapitalisticko ili umereno socijaldemokratsko

ili bi neko socijalizam?
Komunizam?
..

Dalje, centralizovana ili regionalizovana (federalizovana) drzava?

Slusam.

commodore:
Dobro, preambulu smo dovoljno elaborirali. Da vidimo sad drzavno i drustveno uredjenje?
...

ili bi neko socijalizam?
Komunizam?
..

Slusam.

Evo ovako,

drzavno,republika

drustveno,socijalisticka diktatura proletarijata i skupstinski sistem!

ovaj da ustav je osnov pravila igre svake zemlje i svaka zemlja ga ima
ima ga i srbija sada samo sta za taj ustav vise takova srbija nepostoji :?:
a novi ustav nepisu politicari nego strucni i kompetentni ljudi kojih u srbiji ili nema ili nece ili ne mogu da ga napisu
danas je pitanje ustava u srbiji na nivou kilograma paradjza na pijaci jer kako god je u srbiji sve moguce i nemoguce svedeno na trgovinu muljanje spincenje natezanje cincarenje sibicarenje tako je i ustav predmet politicke zaje*ancije :D
a sa druge strane i da postoji neka volja htenje znanje i struka svako ko bi ga pisao imao bi u startu ogroman problem a to je da u njemu definise koja je to drzava odakle dokle :(
a mozda su i ovi hibridni politicari ukapirali da rastakanje bivse juge nije zavrseno pa cekaju da se ostatak srbije smanji i boze moj manja drzava manji ustav :twisted:
a mozda ga stvarno nece ni trebati pisati jer postoje pretpostavke da od bivse juge vise drzava i nece biti osim slovenije i hrvatske ovo drugo bi trebali biti neki hibridni regioni i koji ce im quraz onda ustav :lol:
da li neko moze zamisliti srbiju pedesetak km oko kosmaja bez beograda jer to je bre drzavetina u drzavi a i koji ce quraz beogradu ostatak srbije samo ga sramoti i pravi mu pi*darije :x
i na kraju blesavim srbima netreba ustav treba im samo uputstvo za tranziciju kako da budu transparentni kada da budu in kada out da cooliraju
da majndaju itd i to nose u zadnjem dzepu kad nesto zaborave da se potsete ko puskice u skoli :P
e sad sam zas*o i sefa i stanicu :o

zox:
commodore:
...

ili bi neko socijalizam?
Komunizam?
..

Slusam.

Evo ovako,

drzavno,republika

Ај прво мозга негде набави.

СТАЛЕЖНА МОНАРХИЈА
ДУШАНОВ ЗАКОНИК
ВОЈНА ДИКТАТУРА

10.gif

Бл:
zox:
commodore:
...

ili bi neko socijalizam?
Komunizam?
..

Slusam.

Evo ovako,

drzavno,republika

СТАЛЕЖНА МОНАРХИЈА
ДУШАНОВ ЗАКОНИК
ВОЈНА ДИКТАТУРА

Koji si ti BOLID j3bote!Ja stvarno ne znam odakle ti tolike frustracije.To sto ti zastupas vise ne moze da se naziva politikom,ti si bre stvarno bolestan slucaj!

zox:
Бл:
zox:
commodore:
...

ili bi neko socijalizam?
Komunizam?
..

Slusam.

Evo ovako,

drzavno,republika

СТАЛЕЖНА МОНАРХИЈА
ДУШАНОВ ЗАКОНИК
ВОЈНА ДИКТАТУРА

Koji si ti BOLID j3bote!Ja stvarno ne znam odakle ti tolike frustracije.To sto ti zastupas vise ne moze da se naziva politikom,ti si bre stvarno bolestan slucaj!

Zox, ovo je vrlo zanimljivo. Zasto mislis da stalezna monarhija bilo sa Karadjordjevicima ili bez njih nije realna? O Dusanovom Zakoniku bi jos i moglo da se raspravlja. Ako znas da je u Poljskoj u jednoj fazi tranzicije bila vojna diktatura ne vidim zasto je to takodje neostvarljivo. Jedino znam da vise sigurno nece biti diktature proleterijata.

Nexus 6:
dokazao si da imas mozak tako sto se zalazes za vojnu diktaturu?
ovo je prvi put u istoriji...

vojna diktatura=fasizam...nisi znao to?

Нелудуј, једно са другим нема везе.
Фашизам , Нацизам и Франкизам нема везе једно са другим.
Било како било Франко и Пиночле су спасли своје земље од комунистичке багре.

zox:
Бл:
zox:
commodore:
...

ili bi neko socijalizam?
Komunizam?
..

Slusam.

Evo ovako,

drzavno,republika

СТАЛЕЖНА МОНАРХИЈА
ДУШАНОВ ЗАКОНИК
ВОЈНА ДИКТАТУРА

Болестан ти онај ко те направи, политика и страначје је уништило СРБЕ И СРБИЈУ.
СТАЛЕЖНА МОНАРХИЈА СА ЈАКОМ ВОЈСКОМ.
ВЛАСТ ДЕЛИ МОНАРХ И ПАТРИЈАРХ.

Бл:
Nexus 6:
dokazao si da imas mozak tako sto se zalazes za vojnu diktaturu?
ovo je prvi put u istoriji...

vojna diktatura=fasizam...nisi znao to?

Нелудуј, једно са другим нема везе.
Фашизам , Нацизам и Франкизам нема везе једно са другим.
Било како било Франко и Пиночле су спасли своје земље од комунистичке багре.

Franko je uzurpirao legalno izabranu vlast. na strani republikanaca su se borili ne samo komunisti, vec i svi ostali...znaci on je najobicniji pucista...

Svaka cast.
Ja vise ne mogu... Forum je spao na tebe, duha i jos par... ostali su toing... A sa vama mogu i na drugi nacin da polemisem. Uz pivo...
A za ovu ekipu ovde... Imam novu ideju... Dvoumim se odavno, ali sad sam odlucio.
Da ipak pokusam sa predskolskim pristupom.
Prvo cemo da gledamo neke lepe slicice, pa cemo onda da pevamo neke lepe pesmice, pa ce onda decica na lalanje...
A mi ostali na pivo... da pricamo o politici... sto nam je i bila ideja...
poz

Back