Какве то везе има? То не може да их амнестира за све оно што је уследило. Нису се ни сви Италијани слагали са политиком Мусолинија и са војним акцијама.
Велика Албанија је створена на рачун Србије, где су чињени злочини против српског становништва. Формирани су балисти и дивизија СС Скендербег. Србија и Албанија нису исто.
Вама је очигледно тешко да признате да нисте управу. Ја вас разумем и јасно ми је због чега то говорите, само морате да схватите да људи више не желе да прећуткују то што им се потура.
Ја узимам ваше параметре и критеријуме за извођење закључка. Ваш полазни параметар је да су Италијани били фашисти и да немају право због тога да живе на територији Југославије, а камоли да имају право на аутономију. Ако применимо тај критеријум, онда ни други народи, чије су матичне државе биле чланице Сила осовине или фашистичке творевине, немају право да се задрже на територији Југославије.
Поред Италијана, морали би да поставимо и питање за Бугаре, јер је Бугарска приступила Тројном пакту, а касније је окупирала делове Југославије.