Ustasa Mesic vs Bozidar Djelic

zašto u skupštini Srbije ne sjede predstavnici Albanaca i/ili Albanska partija?

ako u Hrvatskoj sjede Srbi zašto to isto ne mogu imati i Albanci:confused:

kako bre ne sede?pa sedi siptar pod ruku sa Cedom i prica kako treba da se otcepe Presevo ,Bujanovac i Medvedja i pripoje Kosovu kad postane nezavisno i da ih eto,Srbi ugnjetavaju....to vise nije demokratija...to je idiotizam danasnjeg rukovodstva Srbije!

zašto u skupštini Srbije ne sjede predstavnici Albanaca i/ili Albanska partija?

ako u Hrvatskoj sjede Srbi zašto to isto ne mogu imati i Albanci:confused:

Albanci su odabrali drugi put. Oni NE ŽELE da učestvuju u političkom niti bilo kom drugom obliku života Srbije. Imali su na Kosovu sve. Možda ti ne, ali se ja vrlo dobro sećam. Srbija je decenijama odvajala novac za izgradnju Kosova. Priština je postala lep i velik grad. Srbija im je omogućila da dobiju svoje škole, bolnice, univerzitet. Upotrebu jezika, kulturu, običaje, svoje bese i krvne osvete. Jedino što se sve to odigravalo na teritoriji Srbije.

Čuo si za koncept Velike Albanije? Misliš da Albanci miruju u Makedoniji, Grčkoj, Crnoj Gori? Sve je deo velikog plana. Ovo je proba, pa onda idu dalje. Čak ih i Italijani sakupljaju polumrtve sa brodova i vraćaju nazad. Niko ih nije hteo u svojim republikama, osim Srbije, koja im je omogućavala život dostojan čoveka. Pogledaj Albanca u Albaniji i Albanca na Kosovu. Uvidjaš li razliku? Zato se sada igra ovaj film...Ako ovde dobiju teritoriju, dobiće je svugde gde je budu tražili...

opet ti sa drugima da se u Baskiji 90posto stanovništva za odvajanje...veruj mi odvojili bi se

nisi u pravu,Baskija bi se odvojila da moze kao i recimo Korzika da mogu.ali naravno da Spanska i Francuska drzava to nece dozvoliti,shvati da su pokrajine sastavni deo neke Republike i da nemaju pravo na otcepljenje,pa to i vrapci znaju.zasto pokusavas da dokazes nesto kad i sam znas da nisi u pravu?Kosovo nije nikad bila republika tako da nema prava na otcepljenje.mozes ti sad pisati kako su postojale pokrajinske granice ali pokrajinske granice postoje sirom Evrope i sveta pa tako bi svaka pokrajina imala pravo na samoopredeljenje sto naravno nije moguce.

momentalno nemam tekst Baindertove komisije a i bilo je dugo kako sam ga citala, pa bih te zamolila ako ga imas da postavis ovdje...imam dobro u sjecanju sve sto se tice republika,i misljenja u svezi s tim, ali ne i AP, dali je to posebno obradeno? i kako...dali su oni potvrdili da su AP dio Srbije?
hvala na trudu

Nemam tekst. Potrudiću se, ako me neko od kolega ne pretekne...Pozzz.

mislim da si me pogresno razumijeo...ja ne opovrgavam cinjenicu da je to Srpska teritorija, nego sam ukazala na cinjenicu tj. prava koje su te AP imale u SFRJ i kao takve nisu poredive sa RS.ili tzv.RSK, i zbog toga kazem da je argumentacija pogresna u tom konteksu..ja jedino sto sam o Kosovu znala prije bilo je da je to dio Srbije; inace vecina nas u SRH je samo znala da su nerazvijeni, da se vjecito za njih odvajalo od primanja...i koliko se sjecam nikoga to nije posebno ni zanimalo sto se tamo dogada do tih nesretnih 90-ih...isto tako , prica se da su Sanader i Kostunica napravili deal da ce se RH drzati suzdrzano sto se tice izjava o Kosovu, priznanju neovisnosti i sl....i koliko pratim pol. zbivanja u posljednjih 10-ak mjeseci nigdje izjave hrv. vlasti o neophodnosti kosovske nezavisnosti...mislim da ce RH biti (ako Sanader bude premijer) biti medu posljednjima koji ce priznati Kosovo...
isto tako jos nigdje nisam procitala na sto se konkretno pozivaju Albanci trazeci neovisnost; mislim da tu nebi proslo "pravo na saoopredjeljenje"...imas li kakvih spoznaja kako je to ocijenila Banditerova komisija?

stvarno neznam tacno ali znam da je ta komisija, na osnovu cega se i Hrvatska otcepila,jasno stavila do znanja da republicke granice postaju drzavne sto znaci da Kosovo nema nikakvo pravo na samoopredeljenje i jasno su stavili do znanja da se te republicke granice nemogu menjati. o cemu mi onda pricamo?ajde onda navedite svi vi sto pricate da Kosovo ima pravo na otcepljenje,na osnovu cega onda ima to pravo?

stvarno neznam tacno ali znam da je ta komisija, na osnovu cega se i Hrvatska otcepila,jasno stavila do znanja da republicke granice postaju drzavne sto znaci da Kosovo nema nikakvo pravo na samoopredeljenje i jasno su stavili do znanja da se te republicke granice nemogu menjati. o cemu mi onda pricamo?ajde onda navedite svi vi sto pricate da Kosovo ima pravo na otcepljenje,na osnovu cega onda ima to pravo?
А управо је то Божа рекао Месићу, да поновим.

Што је у преношењу ове вести изостављено, и због тога сам и реаговала онако.

Albanci su odabrali drugi put. Oni NE ŽELE da učestvuju u političkom niti bilo kom drugom obliku života Srbije. Imali su na Kosovu sve. Možda ti ne, ali se ja vrlo dobro sećam. Srbija je decenijama odvajala novac za izgradnju Kosova. Priština je postala lep i velik grad. Srbija im je omogućila da dobiju svoje škole, bolnice, univerzitet. Upotrebu jezika, kulturu, običaje, svoje bese i krvne osvete. Jedino što se sve to odigravalo na teritoriji Srbije.

Čuo si za koncept Velike Albanije? Misliš da Albanci miruju u Makedoniji, Grčkoj, Crnoj Gori? Sve je deo velikog plana. Ovo je proba, pa onda idu dalje. Čak ih i Italijani sakupljaju polumrtve sa brodova i vraćaju nazad. Niko ih nije hteo u svojim republikama, osim Srbije, koja im je omogućavala život dostojan čoveka. Pogledaj Albanca u Albaniji i Albanca na Kosovu. Uvidjaš li razliku? Zato se sada igra ovaj film...Ako ovde dobiju teritoriju, dobiće je svugde gde je budu tražili...

Sto se tice Grcke veruj mi da tamo nikad nece moci da otimaju teritorije,to mogu samo banana drzavama kao sto je nazalost Srbija,Makedonija,Crna Gora...
Grcka je ozbiljna drzava i clanica je Evropske unije i ako se tamo albanci kojim slucajem pobune dobice po tintari od Grka

А управо је то Божа рекао Месићу, да поновим.

Што је у преношењу ове вести изостављено, и због тога сам и реаговала онако.

tacno tako Boza Djelic mu je odlicno odgovorio argumentima a neki to namerno izostavljuju,i svaka mu cast tako treba svaki nas politicar da argumentima pokopava drugu stranu kao sto je on pokopao Mesica.

kad sam ja to rekla da Kosovo ima pravo na odcjepljenje?
dapace....

Sto se tice Grcke veruj mi da tamo nikad nece moci da otimaju teritorije,to mogu samo banana drzavama kao sto je nazalost Srbija,Makedonija,Crna Gora...
Grcka je ozbiljna drzava i clanica je Evropske unije i ako se tamo albanci kojim slucajem pobune dobice po tintari od Grka

U pravu si. Yebi ga, mi kad klepamo po tintari, odmah dobijemo po ušima da smo genocidan narod. Sad nam više ne daju da rešimo poblem u svojoj kući...Slobi su dali šansu, neposredno posle Dejtona, ali nije imao dobru strategiju, pa su se okomili...

***** ti duple standarde i ko ih izmisli...

tacno tako Boza Djelic mu je odlicno odgovorio argumentima a neki to namerno izostavljuju,i svaka mu cast tako treba svaki nas politicar da argumentima pokopava drugu stranu kao sto je on pokopao Mesica.
Да. Баш тако.

А мени је ту било посебно занимљиво што то изостављају - радикали.

Значи...

Закључак може свако извући сам.

Да. Баш тако.

Значи...

radikali su izgubljeni u vremenu i prostoru...oni jednostavno moraju da malo prilagode svoju politiku,sigurno je da i medju radikalima ima postenih ljudi ali ovo sto propagira njihova stranka nema smisla bar ne u ovom vremenu o kom zivimo.Djelic je lepo argumentima odgovorio Mesicu kako se i radi u normalnom svetu.a ne one tipa "niko ne sme da vas bije" ili "Srbija se saginjati nece" to jednostavno nemoze tako u danasnjem svetu...

PUSTI SAD ISTORIJSKE ČINJENICE

samo da pogledamo istorijske činjenice u državama bivše SFRJ one se veoma ralikuju od države do države a i injihove interpretacije

daj mi dokumenat gdje piše da je Kosovo bila Srpska autonomna pokrajna u sklopu SFRJ

i onda možemo pričat dalje

kao pravi Srbin i patriota fotokopiju tog dokumenta bi trebao imat uramljenu na svom zidu...dakle web kamerom poslikaj i šalji na PP

reko sam: NEĆU REKLA - KAZALA

hoću fakte!

Да не улазим у демократску легитимност комунистичког Устава СФРЈ из 1974 (легалан јесте) и зашто је Бадинтерова комисија преузела тумачење да административне границе у СФРЈ се надаље могу сматрати међународним (то правило је први пут примењено у Африци 60-их година 20-ог века приликом пропасти колонијализма), али ево да одговорим са конкретним члановима тог фамозног Устава, мада су и пре Бадинтерова комисије прошле све Милошевићеве уставне промене у Србији (уз званичну сагласност покрајина - изгласале тадашње скупштине) и самим тим су легалне као и Устав 1974 (овде опет не говорим о демократској легитимности):

ДЕО ПРВИ

СОЦИЈАЛИСТИЧКА ФЕДЕРАТИВНА РЕПУБЛИКА ЈУГОСЛАВИЈА

Члан 1.

Социјалистичка Федеративна Република Југославија је савезна држава као државна заједница добровољно уједињених народа и њихових социјалистичких република, као и социјалистичких аутономних покрајина Војводине и Косова које су у саставу Социјалистичке Републике Србије, заснована на власти и самоуправљању радничке класе и свих радних људи, и социјалистичка самоуправна демократска заједница радних људи и грађана и равноправних народа и народности.

Члан 2.

Социјалистичку Федеративну Републику Југославију сачињавају Социјалистичка Република Босна и Херцеговина, Социјалистичка Република Македонија, Социјалистичка Република Словенија, Социјалистичка Република Србија, као и Социјалистичка Аутономна Покрајина Војводина и Социјалистичка Аутономна Покрајина Косово које су у саставу Социјалистичке Републике Србије, Социјалистичка Република Хрватска и Социјалистичка Република Црна Гора.

Члан 4.

Социјалистичка аутономна покрајина је аутономна социјалистичка самоуправна демократска друштвено-политичка заједница заснована на власти и самоуправљању радничке класе и свих радних људи, у којој радни људи и грађани, народи и народности остварују своја суверена права, а кад је то у заједничком интересу радних људи и грађана, народа и народности Републике као целине Уставом Социјалистичке Републике Србије утврђено — и у Републици.

Члан 5.

Територија Социјалистичке Федеративне Републике Југославије је јединствена и сачињавају је територије социјалистичких република.

Територија републике не може се мењати без пристанка републике, а територија аутономне покрајине — ни без пристанка аутономне покрајине.

Граница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије не може се мењати без сагласности свих република и аутономних покрајина.

Граница између република може се мењати само на основу њиховог споразума, а ако се ради о граници аутономне покрајине — и на основу њене сагласности.

mislim da se Mesica i njegov uticaj nebi trebalo uzimati preozbiljno...
njemu se cesto desi da se "sali", lupne i ostane ziv...
Ама, како ја рекох, овде и није била поента у Месићу.

Него, да је преко њега, у овом случају Ђелић показао како се истински бране државни интереси (а што су радикали намерно изоставили, тврдећи чак како је он у тој расправи испао "побеђен").

Да. Баш тако.

Значи...

Ajde sto si glupa, to smo utvrdili ali si i slepa, nista nije izostavljeno:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5506583&postcount=1

"Đelić ga je tim povodom upitao da li to vredi i za Srbiju, odnosno da se ni ona ne može deliti i cepati, ukazujući da je Kosovo sastavni deo Srbije i da nema pravo na samoodredljenje, kao što su ga imale bivše jugoslavenske republike."

Ама, како ја рекох, овде и није била поента у Месићу.

Него, да је преко њега, у овом случају Ђелић показао како се истински бране државни интереси (а што су радикали намерно изоставили, тврдећи чак како је он у тој расправи испао "побеђен").

i po meni, to je ucinio izvrsno...
tako se to u stvari radi
a vjerojatno svatko zna zbog cega su to radikali izostavili objaviti, odnosno pohvaliti

Evo ga kompletan tekst i sa Monda, Mesic je izvukao za usi degena Djelica koji je glup ko **** i naravno da nije znao da odgovori, a i da je znao, njegov servilni i snishodljivi mentalitet mu ne bi dozvolio:

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=79112
Kosova
Utorak, 4. decembar 2007. 15:27

Raspravu na medjunarodnoj konferenciji "Balkanska raskršća" u Briselu obeležila je žustra debata izmedju potpredsednika Vlade Srbije Božidara Djelića i predsednika Hrvatske Stjepana Mesića o Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji.

Mesić je u uvodnom izlaganju rekao da će Hrvatska istrajati na stavu da entiteti u BiH nisu države, niti da se smeju ponašati kao države.

"Posebni odnosi izmedju entiteta i susednih država, iako dopušteni Dajtonskim sporazumom, nisu u funkciji jačanja BiH kao države, i Hrvatska je od takvih odnosa odustala", rekao je Mesić i dodao da je Hrvatska posle demokratskih promena "poslala nedvosmislenu poruku Hrvatima u BiH da svoju sreću traže unutar granica svoje domovine".

Djelić je u svom govoru, kako je prenela HINA, uzvratio opaskom da Beograd ne "govori bosanskim Srbima šta da rade, ali da zato bosanskohercegovački Hrvati glasaju za Hrvatski sabor i za predsednika, što nije slučaj sa Srbima".

U raspravi je Mesić odgovorio da je hrvatski izborni zakon donesen davno, "u vrijeme kada je razbijana BiH". "Samo naivni mogu misliti da je stvaranje Republike Srpske i Herceg-Bosne bilo u funkciji utvrdjivanja BiH. Bosanskohercegovački Hrvati su i hrvatski gradjani, i dok postoji taj izborni zakon, on se mora primenjivati", rekao je Mesić.

U raspravi o Kosovu, hrvatski predsednik je rekao da bi podela te pokrajine bila opasna i da podele nisu rešenje, jer bi u slučaju da Srbi na severu Kosova proglase nezavisnost, onda i Albanci na jugu centralne Srbije učinili isto, što bi, po Mesićevim rečima, "značilo rat. "Nikakva podela Kosova ne dolazi u obzir", rekao je Mesić.

Djelić ga je tim povodom upitao da li to vredi i za Srbiju, odnosno da se ni ona ne može deliti i cepati, ukazujući da je Kosovo sastavni deo Srbije i da nema pravo na samoodredljenje, kao što su ga imale bivše jugoslavenske republike. "Vi ste mladji od mene, pa ću vas poučiti - Kosovo je bilo konstitutivni deo jugoslavenske federacije", ustrajao je Mesić.

(Tanjug)

mora biti da to Radikali drmaju i Tanjugom i Mondom, pa namerno predstavljaju Djelica u losem svetlu :roll:

Ха, ха, како бесне, у немоћи... :-D :-D :lol: :lol:

Али, ја сам већ малочас рекла, како у ствари, на такве немам више намеру да губим ни секунде времена, тако да је ово уосталом, само потврда оног што о њима говорим.

i po meni, to je ucinio izvrsno...
tako se to u stvari radi
a vjerojatno svatko zna zbog cega su to radikali izostavili objaviti, odnosno pohvaliti
То је сасвим јасно.

И, ове "војнике партије" у ствари, сасвим разумем. То им је у "опису посла".

Али, мени је само, кажем, жао неких обичних, и добронамерних људи, како још увек, после свега, не схватају.

То је сасвим јасно.

И, ове "војнике партије" у ствари, сасвим разумем. То им је у "опису посла".

Али, мени је само, кажем, жао неких обичних, и добронамерних људи, како још увек, после свега, не схватају.

upravo to...

Back