kyo.
Elita
- Poruka
- 22.685
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zašto u skupštini Srbije ne sjede predstavnici Albanaca i/ili Albanska partija?
ako u Hrvatskoj sjede Srbi zašto to isto ne mogu imati i Albanci![]()
zašto u skupštini Srbije ne sjede predstavnici Albanaca i/ili Albanska partija?
opet ti sa drugima da se u Baskiji 90posto stanovništva za odvajanje...veruj mi odvojili bi se
Ko ti je rekao da nemogu..Nece da sjede u skupstini Srbije jer bi tako priznali Srbiju kao drzavu...zašto u skupštini Srbije ne sjede predstavnici Albanaca i/ili Albanska partija?
momentalno nemam tekst Baindertove komisije a i bilo je dugo kako sam ga citala, pa bih te zamolila ako ga imas da postavis ovdje...imam dobro u sjecanju sve sto se tice republika,i misljenja u svezi s tim, ali ne i AP, dali je to posebno obradeno? i kako...dali su oni potvrdili da su AP dio Srbije?
hvala na trudu
mislim da si me pogresno razumijeo...ja ne opovrgavam cinjenicu da je to Srpska teritorija, nego sam ukazala na cinjenicu tj. prava koje su te AP imale u SFRJ i kao takve nisu poredive sa RS.ili tzv.RSK, i zbog toga kazem da je argumentacija pogresna u tom konteksu..ja jedino sto sam o Kosovu znala prije bilo je da je to dio Srbije; inace vecina nas u SRH je samo znala da su nerazvijeni, da se vjecito za njih odvajalo od primanja...i koliko se sjecam nikoga to nije posebno ni zanimalo sto se tamo dogada do tih nesretnih 90-ih...isto tako , prica se da su Sanader i Kostunica napravili deal da ce se RH drzati suzdrzano sto se tice izjava o Kosovu, priznanju neovisnosti i sl....i koliko pratim pol. zbivanja u posljednjih 10-ak mjeseci nigdje izjave hrv. vlasti o neophodnosti kosovske nezavisnosti...mislim da ce RH biti (ako Sanader bude premijer) biti medu posljednjima koji ce priznati Kosovo...
isto tako jos nigdje nisam procitala na sto se konkretno pozivaju Albanci trazeci neovisnost; mislim da tu nebi proslo "pravo na saoopredjeljenje"...imas li kakvih spoznaja kako je to ocijenila Banditerova komisija?
А управо је то Божа рекао Месићу, да поновим.stvarno neznam tacno ali znam da je ta komisija, na osnovu cega se i Hrvatska otcepila,jasno stavila do znanja da republicke granice postaju drzavne sto znaci da Kosovo nema nikakvo pravo na samoopredeljenje i jasno su stavili do znanja da se te republicke granice nemogu menjati. o cemu mi onda pricamo?ajde onda navedite svi vi sto pricate da Kosovo ima pravo na otcepljenje,na osnovu cega onda ima to pravo?
Albanci su odabrali drugi put. Oni NE ŽELE da učestvuju u političkom niti bilo kom drugom obliku života Srbije. Imali su na Kosovu sve. Možda ti ne, ali se ja vrlo dobro sećam. Srbija je decenijama odvajala novac za izgradnju Kosova. Priština je postala lep i velik grad. Srbija im je omogućila da dobiju svoje škole, bolnice, univerzitet. Upotrebu jezika, kulturu, običaje, svoje bese i krvne osvete. Jedino što se sve to odigravalo na teritoriji Srbije.
Čuo si za koncept Velike Albanije? Misliš da Albanci miruju u Makedoniji, Grčkoj, Crnoj Gori? Sve je deo velikog plana. Ovo je proba, pa onda idu dalje. Čak ih i Italijani sakupljaju polumrtve sa brodova i vraćaju nazad. Niko ih nije hteo u svojim republikama, osim Srbije, koja im je omogućavala život dostojan čoveka. Pogledaj Albanca u Albaniji i Albanca na Kosovu. Uvidjaš li razliku? Zato se sada igra ovaj film...Ako ovde dobiju teritoriju, dobiće je svugde gde je budu tražili...
А управо је то Божа рекао Месићу, да поновим.
Што је у преношењу ове вести изостављено, и због тога сам и реаговала онако.
stvarno neznam tacno ali znam da je ta komisija, na osnovu cega se i Hrvatska otcepila,jasno stavila do znanja da republicke granice postaju drzavne sto znaci da Kosovo nema nikakvo pravo na samoopredeljenje i jasno su stavili do znanja da se te republicke granice nemogu menjati. o cemu mi onda pricamo?ajde onda navedite svi vi sto pricate da Kosovo ima pravo na otcepljenje,na osnovu cega onda ima to pravo?
Sto se tice Grcke veruj mi da tamo nikad nece moci da otimaju teritorije,to mogu samo banana drzavama kao sto je nazalost Srbija,Makedonija,Crna Gora...
Grcka je ozbiljna drzava i clanica je Evropske unije i ako se tamo albanci kojim slucajem pobune dobice po tintari od Grka
Да. Баш тако.tacno tako Boza Djelic mu je odlicno odgovorio argumentima a neki to namerno izostavljuju,i svaka mu cast tako treba svaki nas politicar da argumentima pokopava drugu stranu kao sto je on pokopao Mesica.
kad sam ja to rekla da Kosovo ima pravo na odcjepljenje?
dapace....
Да. Баш тако.
А мени је ту било посебно занимљиво што то изостављају - радикали.
Значи...
Закључак може свако извући сам.
PUSTI SAD ISTORIJSKE ČINJENICE
samo da pogledamo istorijske činjenice u državama bivše SFRJ one se veoma ralikuju od države do države a i injihove interpretacije
daj mi dokumenat gdje piše da je Kosovo bila Srpska autonomna pokrajna u sklopu SFRJ
i onda možemo pričat dalje
kao pravi Srbin i patriota fotokopiju tog dokumenta bi trebao imat uramljenu na svom zidu...dakle web kamerom poslikaj i šalji na PP
reko sam: NEĆU REKLA - KAZALA
hoću fakte!
ДЕО ПРВИ
СОЦИЈАЛИСТИЧКА ФЕДЕРАТИВНА РЕПУБЛИКА ЈУГОСЛАВИЈА
Члан 1.
Социјалистичка Федеративна Република Југославија је савезна држава као државна заједница добровољно уједињених народа и њихових социјалистичких република, као и социјалистичких аутономних покрајина Војводине и Косова које су у саставу Социјалистичке Републике Србије, заснована на власти и самоуправљању радничке класе и свих радних људи, и социјалистичка самоуправна демократска заједница радних људи и грађана и равноправних народа и народности.
Члан 2.
Социјалистичку Федеративну Републику Југославију сачињавају Социјалистичка Република Босна и Херцеговина, Социјалистичка Република Македонија, Социјалистичка Република Словенија, Социјалистичка Република Србија, као и Социјалистичка Аутономна Покрајина Војводина и Социјалистичка Аутономна Покрајина Косово које су у саставу Социјалистичке Републике Србије, Социјалистичка Република Хрватска и Социјалистичка Република Црна Гора.
Члан 4.
Социјалистичка аутономна покрајина је аутономна социјалистичка самоуправна демократска друштвено-политичка заједница заснована на власти и самоуправљању радничке класе и свих радних људи, у којој радни људи и грађани, народи и народности остварују своја суверена права, а кад је то у заједничком интересу радних људи и грађана, народа и народности Републике као целине Уставом Социјалистичке Републике Србије утврђено — и у Републици.
Члан 5.
Територија Социјалистичке Федеративне Републике Југославије је јединствена и сачињавају је територије социјалистичких република.
Територија републике не може се мењати без пристанка републике, а територија аутономне покрајине — ни без пристанка аутономне покрајине.
Граница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије не може се мењати без сагласности свих република и аутономних покрајина.
Граница између република може се мењати само на основу њиховог споразума, а ако се ради о граници аутономне покрајине — и на основу њене сагласности.
Ама, како ја рекох, овде и није била поента у Месићу.mislim da se Mesica i njegov uticaj nebi trebalo uzimati preozbiljno...
njemu se cesto desi da se "sali", lupne i ostane ziv...
Да. Баш тако.
А мени је ту било посебно занимљиво што то изостављају - радикали.
Значи...
Закључак може свако извући сам.
Ама, како ја рекох, овде и није била поента у Месићу.
Него, да је преко њега, у овом случају Ђелић показао како се истински бране државни интереси (а што су радикали намерно изоставили, тврдећи чак како је он у тој расправи испао "побеђен").

То је сасвим јасно.i po meni, to je ucinio izvrsno...
tako se to u stvari radi
a vjerojatno svatko zna zbog cega su to radikali izostavili objaviti, odnosno pohvaliti
То је сасвим јасно.
И, ове "војнике партије" у ствари, сасвим разумем. То им је у "опису посла".
Али, мени је само, кажем, жао неких обичних, и добронамерних људи, како још увек, после свега, не схватају.