Ustasa Bruno Vekaric: "Necemo podici optuznicu protiv Tacija"!

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
101089_0406-taci-foto-fonet-epa_f.jpg

Srbija optužnicu protiv Tačija prepušta Euleksu
Irena Radisavljević | 18. 12. 2010. - 00:02h | Foto: FoNet- EPA | Komentara: 69

Srbija neće podići optužnicu protiv Hašima Tačija jer on ne bi bio dostupan našim organima gonjenja i to bi pre ličilo na političko suđenje, što mi želimo da izbegnemo, kaže za “Blic” Bruno Vekarić, zamenik tužioca za ratne zločine.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/224307/Srbija-optuznicu-protiv-Tacija-prepusta--Euleksu

Niko od vas nije procitao zasto nece podici nego ste odmah navalili sa napadima na coveka...Taci bi se nasao u srpskom zatvoru bas kao i vodje zapadnih zemalja i NATO-a '99-te kada ih je nas sud osudio i napravio sprdnju...

pa nece se naci ni u euleksovom zatvoru, da je euleks hteo do sad bi ga uhapsili. dakle zasto onda ne podici optuznicu

bitno je da se za mladicem besomucno traga... :roll:

Ja sma potpuno za to da nasa drzava NE TREBA da podigne optuznicu protiv Tacija, zbog izvestaja Dika Martija.Mi smo to znali vec deset godina i nasa optuznica koju smo podigli je bila predmet sprdanja celog sveta, samim icnom oslobadjanja Tacija i ponistavanja naseg zahteva za poternicom.
Neka oni sada sami peru ruke, kada su ih isprljali........Kako god zele.....
Svejedno ce ih kazna stici, na ovaj ili onaj nacin......
Ili ce ga skloniit, priznajuci da su pogresili, ili ce kasnije jos gore ispastati, kroz drogu, kriminal, pa i terorizam, kada siptarima vise ne bude trebao Bondstil....
Posebno s ene treba sada primati na sve to, nego to treba ispratiti sa strane , uz naravno podrsku Martiju.....

Odluka ima logike, ali je opet logičnije da se optužnica podigne.

Tužilaštvo treba da bude iznad politike i da svoje odluke ne donosi na osnovu ocene političkih situacije, već svojih zakonskih i ustavnih obaveza.

Pa i ja mislim da su mogli da je podignu cisto zbog dokumenovanja materijala , mada sa druge strane i nema neke svrhe jer smo ga vec jednom osudili pa nikad nije uhapen ,cak je i 99 dok je Srbija jos kontrolisala Kosovo leteo iz Pristine u Ramuje pred nosom Slobine policije , a tek ga sada nece uhapsiti kad ne mozemo da prismrdimo dole .

Pa i ja mislim da su mogli da je podignu cisto zbog dokumenovanja materijala , mada sa druge strane i nema neke svrhe jer smo ga vec jednom osudili pa nikad nije uhapen ,cak je i 99 dok je Srbija jos kontrolisala Kosovo leteo iz Pristine u Ramuje pred nosom Slobine policije , a tek ga sada nece uhapsiti kad ne mozemo da prismrdimo dole .

a sta je sa nasim zapadnim partnerima? pa nije valjda da ce opet popisati po tadicu i ignorisati poternice koje Srbija prosledjuje Interpolu?

Pa da, prikupljati materijal i kasnije ga proslediti evropskim sudovima ukoliko dođe do pokretanja slučaja.

Naše institucije su se pogubile u donošenju odluka između spoljne i vanjske politike, pa ne znaju više kojom da se povode.

Pa nije on ubijao u saveznoj republici Euleks nego u Srbiji i nije on ubijao euleksane nego Srbe.

Da mi Srbi imamo drzavu kao sto je nemamo nase vlasti bi iskoristile ovo minimum da se taci likvidira ili da se vojno napadne nasa juzna pokrajina.

Bio je trenutak 17 mart,proglasenje nelegalne nezavisnosti i sada,trenutci kada niko ne bi reagovao i samo posmatrao.

Ali ne tadic je tacijev najbolji advokad,cak i taci uzima njegove izjave za svoju odbranu:lol:

Poslednja izmena:

Back