Uspostavljena nova klinička dijagnoza mržnje prema predsedniku SAD!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
23.928

Toliko mrze Trampa da su oboleli!​

1742415136683.png

Republikanski poslanici u Minnesoti podneli su predlog zakona kojim bi se izmenio državni zakon i ‘Sindrom poremećaja zbog Trampa’ (TDS) zvanično klasifikovao kao mentalni poremećaj.​

Predlog definiše TDS kao stanje koje pogađa osobe koje iracionalno reaguju na politiku i predsedništvo Donalda Trampa.
Izraz ‘Sindrom poremećaja zbog Trampa’ često koriste Trampove pristalice i konzervativni komentatori kako bi opisali snažno negativne reakcije na republikanskog lidera.

Predlog zakona, koji je u ponedeljak predstavilo pet republikanskih poslanika, predviđa da se TDS doda na zvaničnu listu mentalnih poremećaja u Minnesoti.

U tekstu se sindrom definiše kao „akutna paranoja kod inače normalnih osoba izazvana politikom i predsedništvom Donalda J. Trampa.

Predlog dalje navodi da se TDS može manifestovati kroz „verbalno neprijateljstvo ili agresivne postupke prema onima koji imaju drugačija politička uverenja.” Takođe se sugeriše da oboleli od ovog sindroma teško razlikuju političke nesuglasice od psiholoških stanja.

Senator Glen Gruenhagen, jedan od autora predloga zakona, branio je inicijativu tvrdeći da „iracionalno ponašanje” koje ispoljavaju neki kritičari Donalda Trampa ukazuje na „dublji psihološki problem” i da zakon nije usmeren na obične političke nesuglasice, već na rešavanje ovog problema.

- Trebalo bi da možemo da vodimo civilizovane debate bez nasilnih i nerazumnih reakcija, kao što su paljenje salona Teslinih automobila, pretnje ljudima koji nose kape sa Trampovim imenom ili agresivna vožnja pri pogledu na automobil sa Trampovom nalepnicom - napisao je senator u objavi na Fejsbuku.

Ipak, Gruenhagen je priznao da je malo verovatno da će zakon biti usvojen u Senatu Minnesote, gde demokrate imaju tesnu većinu. „Naravno, svi znamo da demokrate i guverner Volc nikada neće dozvoliti da ovaj zakon prođe, pa udahnite duboko i smirite se,” dodao je, osvrćući se na buru koju je predlog izazvao u državnom parlamentu.

Kritičari termina „Sindrom poremećaja zbog Trampa” tvrde da se on koristi kao retoričko sredstvo za odbacivanje legitimne kritike Trampove politike i ponašanja. Neki su istakli i da bi se isti izraz mogao primeniti na Trampove pristalice koje agresivno reaguju na protivnike bivšeg predsednika.

Gdje ide ovaj svijet??

Toliko mrze Trampa da su oboleli!​

Pogledajte prilog 1700305

Republikanski poslanici u Minnesoti podneli su predlog zakona kojim bi se izmenio državni zakon i ‘Sindrom poremećaja zbog Trampa’ (TDS) zvanično klasifikovao kao mentalni poremećaj.​

Predlog definiše TDS kao stanje koje pogađa osobe koje iracionalno reaguju na politiku i predsedništvo Donalda Trampa.
Izraz ‘Sindrom poremećaja zbog Trampa’ često koriste Trampove pristalice i konzervativni komentatori kako bi opisali snažno negativne reakcije na republikanskog lidera.

Predlog zakona, koji je u ponedeljak predstavilo pet republikanskih poslanika, predviđa da se TDS doda na zvaničnu listu mentalnih poremećaja u Minnesoti.

U tekstu se sindrom definiše kao „akutna paranoja kod inače normalnih osoba izazvana politikom i predsedništvom Donalda J. Trampa.

Predlog dalje navodi da se TDS može manifestovati kroz „verbalno neprijateljstvo ili agresivne postupke prema onima koji imaju drugačija politička uverenja.” Takođe se sugeriše da oboleli od ovog sindroma teško razlikuju političke nesuglasice od psiholoških stanja.

Senator Glen Gruenhagen, jedan od autora predloga zakona, branio je inicijativu tvrdeći da „iracionalno ponašanje” koje ispoljavaju neki kritičari Donalda Trampa ukazuje na „dublji psihološki problem” i da zakon nije usmeren na obične političke nesuglasice, već na rešavanje ovog problema.

- Trebalo bi da možemo da vodimo civilizovane debate bez nasilnih i nerazumnih reakcija, kao što su paljenje salona Teslinih automobila, pretnje ljudima koji nose kape sa Trampovim imenom ili agresivna vožnja pri pogledu na automobil sa Trampovom nalepnicom - napisao je senator u objavi na Fejsbuku.

Ipak, Gruenhagen je priznao da je malo verovatno da će zakon biti usvojen u Senatu Minnesote, gde demokrate imaju tesnu većinu. „Naravno, svi znamo da demokrate i guverner Volc nikada neće dozvoliti da ovaj zakon prođe, pa udahnite duboko i smirite se,” dodao je, osvrćući se na buru koju je predlog izazvao u državnom parlamentu.

Kritičari termina „Sindrom poremećaja zbog Trampa” tvrde da se on koristi kao retoričko sredstvo za odbacivanje legitimne kritike Trampove politike i ponašanja. Neki su istakli i da bi se isti izraz mogao primeniti na Trampove pristalice koje agresivno reaguju na protivnike bivšeg predsednika.

Gdje ide ovaj svijet??
Ovo nije smesno ni naivno. Ako to prodje sledece je TAVS (trauma AV sindrom) i, onda lepo svi u Laza lazarevic.
Опет снајка Ција и ми пе шес сватови коло воду.!?

Nigde nema omrazenijeg predsednika nego u Srbiji
Ne , ne, nije Vucic omrazen uopste....
Vucic je tacno ono sto treba Srbima...znaci pogan.
I nasao je meru za Srbe korupcija, licemerje, laz, prevara, u rukavicama, ali ne na britanski nacin...na Srpski nacin, ko ja, nisam ja, nemoj da te ko cuje, kakvi ja, a ja, cuvar plaze u zimskom periodu , a da, muzicar, a da....iz frizidera, a da, gospodja Hadzipesic, obavezno....

Hocete fabrike hocete da budem domacin, ljudi u srbiji su trosak, bolje zemlja samo , to je zarada, a izdajemo je arapima , a mi zivimo lepo od rente,
EU pristupni fondovi i njih cemo da zezneme, auuu traze kosovo , pa dobro ....mozda ih nismo totalno zeznuli...
Eto dao sam vam novac za traktore korupcijom gledao kroz prste kad kupujete novcem iz agrara automobile imaterijal za kuce, sad dovezite traktore pred skupstinu da me brane...

Sve su to prikazi pogani koja se medjusobno razume..

Ide tamo gde ga Tramp šalje, u totalni haos.

Sad se pravi lud, naravno.
Nisam uopste siguran da je Tramp neko ko salje svet u haos, iako tako izgleda, ali vise mi se cinilo da Bajden to radi....meni je Trump otkacen, ali nije ni malo lud...
Evo da analiziramo njegove postupke do sada, svaki je dobitak za USA...ja ne vidim gubitak za USA...
Naguzio je EU, jel to lose , ako mu dobro ide?
Naguzio je Kanadu , jel to lose, ako je procenio da Kanada mora da se savije a ne da redja rekord za rekordom, Trump je u gradjevini primarno , a Toronto je najskuplji grad na Svetu , a ne Njujork...To udara direktno u Trampa, jer on je deo Njujork scene...
Pa cekaj znaci vi okrecete biznis i uzimate kajmak od amerike a onda Toronto najskuplji , cekaj malo da vidimo ovako...

Vise ne ebe administraciju tj duboku drzavu USA jer su ga gadjali snajperom...sad je ni ziv ni mrtav, a to nije bas najbolje za osobu njegovog psiholoskog profila, ali nije ni najgore..
Sad vozi po ivici...

To sto toliko uzasava puritance...puritanci su skoro najvece zlo jednog drustva...a kriju se iza puritanizma kao najvece brane za ekstremizam promene...
ili ekstremizam sirine i slobode misljenja...

Evo da analiziramo njegove postupke do sada, svaki je dobitak za USA...ja ne vidim gubitak za USA...

Prvo, ja ne govorim o USA već govorim o haosu koji pravi u svetu. Povećava tenzije između država i naroda i to nikako nije dobro. Trgovinski ratovi su obično prethodnica pravim ratovima, tako da to što čini nas vodi putem koji nikako nije dobar.

A što se tiče njih samih, gubitak je i tu prisutan. Prvo što će na spoljom planu ubiti saradnju sa drugima jer će sada svi saveznici gledati da umanje zavisnost od USA. Pametne države kao što su Kina, povećavaju saradnju sa drugima dok Tramp radi obrnuto, on ubija poverenje, ubija saradnju i ubija biznis. Rezultat će biti okretanje država na drugu stranu i njihov smanjeni uticaj. A svi znamo da je uticaj nešto najbitnije za prosperitet neke države.

Što se tiče njegovih građana, prave se ozbiljne podele i polarizovano društvo. Mnogi imaju familiju i u Kanadi, i u Meksiku, mnogi su nezadovoljni njegovim postupcima, i pravi se generalna mržnja u društvu. Od nacije gde su se politički suparnici poštovali, postali su nacija gde se politički protivnici mrze, postali su kao Srbija, vratili su se civilizacijski korak unazad. I kad u društvu imaš mnogo mržnje, to društvo postaje toksično, počinje da se urušava na mnogim poljima. Da ne spominjem da skreće u autokratiju, a autokratija u represiju, represija u još veću mržnju... dakle ne može gore.

Tako da ono što radi NIKAKO ne može da se nazove dobitkom. Prosto to su dela neuračunjivog čoveka koji ne zna šta radi. Možda su njegove namere ok, ne kažem da nisu, samo je realizacija nepromišljena, bahata i pravi haos i tenzije.

Back