Uspon Desnice.....

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

goxy

Zaslužan član
Poruka
105.785
Sad bash gledam neki sajt o americhkim izborima i lako se dolazi do sledeceg zakljuchka.....
Ucelom svetu poslednjih 10-ak godina dolazi do naglog uspona desnice, bilo umerene bilo extremne....
Shta vi mislite dokle ce tako to da traje i koja je alternativa svemu tome?
Multiyear3small.gif

Bate, mogu....Kantri, KKK, National riffle association, popovi na sve strane, Bush na inauguracionom govoru chita Bibliju ko da zivi u 17.veku u vreme puritanaca......
Osim toga i Dss je desnica ali umerena.......
Nisam inache mislio samo na ameriku vec generalno evropu pa i muslimanski svet-Ahmedinajad......
Generalno je neshto izazvalo povratak desnice na scenu ,bash u vreme globalizma i opshteg otvaranja granica:roll::roll::roll:.:roll::roll:.....

sw-darthBEN:
Koliko se mogu uporediti Americka desnica (republikanci) i nasa desnica (radikali) ?

Po meni ni malo !
Већ смо видели да се све, на одређени начин, може поредити.

Друго, шта то уопште заправо, данас, тачно значи "десница" , левица"...?

(Како оно рече Рундек:
" Љевица, десница, централно..." )

Meni jako smeta kad vidim u Hrvatskoj avetinje ustashtva kako povampireno izlaze iz grobova i plashe narod:mad:........U srbiji mi smeta shovinizam i chetnishtvo u najvulgarnijem vidu od strane Srs-a i Dss-a....Dovoljno je videti Boru Djordjevica i sve ti bude jasno :roll: :roll: :roll:

goxy:
Meni jako smeta kad vidim u Hrvatskoj avetinje ustashtva kako povampireno izlaze iz grobova i plashe narod:mad:........U srbiji mi smeta shovinizam i chetnishtvo u najvulgarnijem vidu od strane Srs-a i Dss-a....Dovoljno je videti Boru Djordjevica i sve ti bude jasno :roll: :roll: :roll:

Ne znam sta ti vise smeta,ali ne stavljaj cetnistvo i ustastvo u isti kos! :shock:

goxy:
Rundek u svojoj hrvatskoj takodje ima jaku desnicu........Mozda on to tako ne vidi ali....
Interesantna slika
same-shit-different-asshole.jpg

:mrgreen:
Интересантна. И, на неки начин, тачна.

(А Рундек... ово је певао одавно, и мислећи универзално, невезано за било коју конкретну државу или систем, него, претпостављам, управо и у том смислу, да је то већ одавно нејасно шта заправо значи).

Ja bih najvishe voleo da i ustashe i chetnici i partizani jednostavno nestanu i iz glava i iz zivota balkanskih naroda.......Da politika postane dosadna i smeshna a ne pitanje zivota i smrti.......
Mi balkanci smo inache vrele krvi pa kod nas i najmanja razmirica ili politichka razlika postane razlog za svadju, tuchu ,rat:sad:

Slazem se da politika treba da se svodi samo i iskljucivo samo ka boljem zivotu gradjana ..

Sve ostalo su zablude i koske koje se bacaju narodu da bi "politicari" dosli na vlast . Uostalom zbog takvih politicara je i izbio rat u Bosni ,Hrvackoj ...

goxy:
hehe, ma nemoj
A shta je ovo.....
velika_srbija.jpeg.jpg

:lol: :lol: :lol:
Тези да је ово идеја "освајачког рата" допринело је што су се границе република доживљавале као државне, далеко пре формалног распада Југославије.

Али наравно да је прича о свему томе много сложенија, и да је то о"великој Србији" и "освајачким ратовима" у ствари само једно од многих поједностављивања њене генезе и развоја.

goxy:
Ako je cena da se sukobimo sa medjunarodnom zajednicom koja ne dopushta promene granica,ovakvih kakve su, onda ne.......Kosovo je posebna pricha, videcemo shta ce biti na kraju....

Po cemu je kosovo posebna prica. Koliko ja znam u ustavu Srbije i novom ali i strarom pise da je kosovo sastavni deo suvereniteta i integriteta srbije. To isto pise i u rezoluciji UN 1244 . Nemoj da mislis da je nesto drugo. To je nasa zemlja. Covek, to je nase i ostace tako sve dok je prosrpskih stranaka na vlasti u Srbiji. Niko od tih velikih proSrpskih stranaka nepoziva u rat za odbranu kosova. Svi smo mi svesni cinjenice da srbija vise nemoze da ratuje. Istrosili smo mi nase resurse davne 95. Vidis i sam da samo neke nebulozne partije pozivaju u rat za odbranu kosova SPS. Toga vise nece biti ali da cemo ako nedaj boze otmu deo nase teritorije jednoga dana imati priliku i mogucnst da vratiomo oteto to sigrno ocemo.

goxy:
Da se malo vratimo na temu, koja je generalna ;) .....Evo josh nekih desnichara chije zlochinachke ideje smo videli ,nazalost u praxi...
Ariel%20Sharon.jpg

20060813-ahmadinejad.jpg

nh_primary.jpg

Bas si slucajno zaboravio Busa, Klintona, Toni Blera, Merlin Olbrajt i da vise nenabrajam . U da, zaborabio sam, pa oni su (Ne)prijatelji srpskog naroda. Zato ih nema na tvojim portretima

Back