Uspešne privatizacije?

gost 248950

Buduća legenda
Poruka
31.229
Razmišljam ovih dana o procesu privatizacije koji se odvijao u Srbiji, bilo je tu mnogo negativnih iskustava, ali da li ima pozitivnih?

Eto, pada mi na pamet Michelin, odnosno Tigar Tyres u Pirotu, postojanje te firme je značajno za ekonomski opstanak grada, a zahvaljujući platama u Tigru, cene u kafićima i restoranima u Pirotu su vrlo blizu beogradskih cena.

Da li vi znate još neki primer uspešne privatizacije, u Srbiji ili u nekoj od okolnih zemalja u kojima živite?

jel znaš nešto više o tome, npr kolike su plate otprilike, koliko su smanjili ili povećali broj radnika u odnosu na period kad je pionir bio u društvenoj svojini?
Бем ли га,плате су око 50 до 70 сома,зависи од посла тј места. Смањен је број радника због мањег тржишта. Али шљакају на здравим ногама што је битно. И Имлек је исто прошао кроз приватизацију ок.

mislis nisu hteli da im daju mito?
Vrhunska firma , 1200 radnika, i tek skoro interviju sa Nemcima na televiziji , koji su godinama dolazili da krenu ponovo sa proizvodnjom i zaposle još toliko ljudi .
Svake godine ih odbijali u ministarstvu i opštini a radnici bili na birou. Naravno Nemci ne znaju ( i to nije normalno) da su trebali nekome da plate.
Firma je propala i prodata u otpad.

Vrhunska firma , 1200 radnika, i tek skoro interviju sa Nemcima na televiziji , koji su godinama dolazili da krenu ponovo sa proizvodnjom i zaposle još toliko ljudi .
Svake godine ih odbijali u ministarstvu i opštini a radnici bili na birou. Naravno Nemci ne znaju ( i to nije normalno) da su trebali nekome da plate.
Firma je propala i prodata u otpad.
meni malo neverovatno da sad kao ovi nasi bili stidljivi da u kafani pomenu mito, iskreno

meni malo neverovatno da sad kao ovi nasi bili stidljivi da u kafani pomenu mito, iskreno
Da mi je neko pričao ne bih verovao dok nisam gledao gazdu Nemca kako priča kroz koje je sve probleme i korupciju ovde nailazio.
I zato neće oni više da vrate demokrate , napraviće zapad novu partiju ako se sadašnji pokvare do te mere da ne mogu ekonomski da saradjuju
i kradu Evropske donacije .

Back