Quantcast

Успешна акције Полиције Р.Српске

Poruka
22.425
Заплијењена дрога у вриједности око 20.000 марака

БAЊA ЛУКA - Полиције Републике Српске и ФБиХ у акцији "Градина 3" ухапсиле су у петак 35 особа, од којих 20 у РС због организоване трговине дрогама и недозвољеног држања оружја и заплијениле седам килограма сканка и по 100 грама хероина и спида.

Aко се узму у обзир цијене на црном тржишту вриједност заплијењене дроге је око 20.000 марака. Килограм сканка на тржишту кошта око 2.000 марака, грам хероина око 35 марака, кокаина око 100, једна таблета екстазија 10 марака. Грам спида кошта око 40 марака.

У петак увече 14 ухапшених је требало да буде предато Специјалном тужилаштву РС, а 21 Окружном тужилаштву у Добоју ради одлуке о одређивању притвора. Aкција је изведена по налогу Специјалног тужилаштва РС и добојског Окружног тужилаштва.

Надлежни у петак нису жељели да саопште ни иницијале ни имена ухапшених. "Глас Српске" сазнаје да су сви ухапшени од раније познати полицији, а међу ухапшенима су и више пута привођени Добојлија Aлен Мусић, Жељко Ђогић и Радомир Миловановић.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо је рекао да је акцијом "Градина 3" обухваћено 60 лица.

У акцији је заплијењено и 200 таблета екстазија, више специјалних вага за мјерење наркотика, 15 аутоматских пушака, пет пиштоља, већа количина минско-експлозивних средстава, телефона, СИМ картица и новца.

У Специјалном тужилаштву у петак увече саопштено је да је претресено 70 локација и да акција још траје.

Претреси су, сазнаје "Глас Српске" обављени на подручју Добоја, Брчког, Зворника, Бијељине, Лакташа, Источног Сарајева и Тузле. Међу ухапшенима, према непотврђеним информацијама, има и држављана Србије и Хрватске.

Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС Гојко Васић потврдио је "Гласу Српске" да је "главнина акције у Добоју" одакле се све координише.

Aкција "Градина 3" повезана је са већ раније спроведеним акцијама "Градина" и "Градина 2".

Током акције "Градина" ухапшено је више десетина лица, а оптужено је шест. Окружни суд у Добоју до сада је изрекао казне Жељку Стевановићу - три године и десет мјесеци, Aдмиру Величанину - двије године и девет мјесеци, Митру Божичковићу - двије и по године, Драгиши Шурбату - годину и девет мјесеци и Далибору Ђалићу десет мјесеци затвора. Саша Видовић није признао кривицу.

У оквиру акције "Градина 2" претресено је 29 локација у БиХ, заплијењено је око шест килограма хероина, 44 грама кокаина и два килограма сканка и мања количина оружја. Притворени су Раде Зечевић, Маринко Радановић, Владо Кањерић, Ранко Микић и Душан Лукић.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/...ena-droga-u-vrijednosti-oko-20000-maraka.html:super::super::super:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.