Gotika
Ističe se
- Poruka
- 2.476
Vecina probelma se resi pre ili kasnije, tim pre sto problemi nisu izdvojeni od svega ostalog, nego su u uzrocno-posledicnoj vezi sa ostalim zivotnim okolnostima. Kada se okolnosti promene neki problemi prodju, neki se lakse rese, neki se pogorsaju....
Rodjaka je u nezavidnoj situaciji, muz joj je navucen na kladionicu, deca mala, cesto su suoceni sa finansiskim problemima iako imaju veoma visoka primanja. Verujem da bi se bilo koja druga zena na njenom mestu odavno pokupila i odvela decu, ili samo muza iselila iz zajednickog stana, dok ona duboko i iskreno veruje da je u pitanju kriza kroz koju njen muz prolazi, iako o ho ho traje, verujuci da je to ono zlo iz obecanja u dobru i zlu. Kako je sam merilo koliko moze da podnese, pitam se kako savetnici prepoznaju koji je brak klimav, a koji stabilan pritusnut ozbiljnim problemima.... Meni izgleda da je vecina tih klimavih u nekom trenutku stajala na sigurnim nogama, dok ih nedace nisu oborile...
I sada da se ona oglasi na ovoj temi...rekla bi kako joj je brak super..kako prevazilaze sve teškoće zajedno....izostavila bi kocku kao problem...a mi bi smo pomislili da je neki lakši problemčić u pitanju...i na kraju se ipak svodi sve na onu staru..lepota je u oku posmatrača.....brak je ozbiljna institucija....u ovom našem društvu porodica je na prvoj liniji fronta....niko o porodici kao osnovnoj ćeliji društva ne brine...ja verujem u 10% dobrih brakova...ostalo je da ne iznosim u procentima...vrlo klimavo, u nekim slučajevima bolesno...većina opstaje da bi bila politički korektna okolini...da ne dužim