Vec godinama unazad desava mi se da mi usne u crvene i peku, a neretko mi izlazi i ekcem po prstima. Isprva sam mislila da je to od prasine, jer puno radim sa arhivskim predmetima, medjutim izgleda da to nije slucaj. Usne poprimaju crvenu boju, a neretko su i oivicene braonkastom bojom, kao da sam se sminkala. Isla sam nekoliko puta kod dermatologa u Dzordza Vasingtona (dr Isailovic), prepisivani su mi kortikosteroidi, krem od zutog nocurka, sinoderm. Kortikosteroid pomaze na kratko (a i bojim se da ga cesto koristim), ovo ostalo nikako i vec mi je muka da to trpim. Ne sminkam se, a volela bih, mozete misliti koliko sam frustrirana, svaki ruz gledam sa hiljadu strana, te da li je u roku ili nije, da li je kvalitetan, kupim i stoji mi, nikad ga ne stavim. Grozdjana mast koju mrzim kao nemca je moja najbolja drugarica, a ni ona ne pomaze. Poslednji put su mi tamo rekli da zaista ne znaju sta mi je (?). U jednom trenutku to prodje kao da ga nikad nije bilo, sve do sledeceg puta. Ima li neko neki savet, ovo je zaista velika muka.
Ne, na zalost nemam savet, ali saosecam, zaista!
), nekim alergijama (arhiv?).