Uskoro se selim za NS... :)

Сваки град и његов живот одржавају не сатроседеоци него новодошли људи у њега
свеж крв доноси нове идеје и нови циклус живота

OK je da neko dodje ovde i da ostane, ali bi trebalo da se uklopi u novu okolinu a ne da tera po svom i da truje grad svojim prostaklukom, jezikom, ponasanjem... Ti neces videti da u Beogradu stara beogradjanka baca smece sa sprata, to uglavnom rade pridoslice... ima mnogo takvih primera koji unistavaju ovaj grad...

Pobego covek od ovim novonastalih sandala ovde :mrgreen:

Ne znam, vidim da pišeš o tome, ali ne shvatam čemu to prebrojavanje, čemu podele na stare i nove, u mom selu ne dele ljude na takav način, verovatno je Cane i to uočio, pa odlučio da bude naša "starka", a ne beogradska. Dok sam živeo u NS nisam primetio da su postojale takve podele, danas je toliko novopridošlih stanovnika da bi starosedeoci možda ispali manjina u rođenom gradu, glupo je baviti se time. :) NS se razvio u grad koji po mnogima deluje idealno. Ko ima uslove da živi i radi u njemu ne treba da se dvoumi - pravac NS... :D

OK je da neko dodje ovde i da ostane, ali bi trebalo da se uklopi u novu okolinu a ne da tera po svom i da truje grad svojim prostaklukom, jezikom, ponasanjem... Ti neces videti da u Beogradu stara beogradjanka baca smece sa sprata, to uglavnom rade pridoslice... ima mnogo takvih primera koji unistavaju ovaj grad...

То раде они не културни , а такође не раде они културни

http://forum.krstarica.com/blog.php?b=8683

Mile, prijatelju, ja sam u Patkovgradu. :rumenko: :)

Ne mogu da shvatim da neko tek tako može da tvrdi da su Novosađani loši, takva uopštavanja ne podnosim inače, a još kad su zasnovana na geografiji, smuči mi se... :evil:

Не волим ни један тип генерализације,постоје нека општа обележја али генерализација је дно дна,

Не волим ни један тип генерализације,постоје нека општа обележја али генерализација је дно дна,
Iskreno, najviše me iritira to uopštavanje na geografskim osnovama. Zreli ljudi ne bi trebali da robuju predrasudama, deliti ljude po nitkovskim kriterijumuma je zaista dno dna, dovoljno govori o mrziteljima koji takve podele potenciraju.

Наши људи уместо да прихвате да толико различитих менталитета ,образаца понашања и сваколиких других разлика представља право богатство Балкана ,иду у неко тражење разлика да би се одбијали једни од других,глупо је то а истовремено је и унижење напшег највећег потеницијала ,потенцијала различитости

Ali što ja imam "sreću" da naletim na novosadske gadove, to niko nema, pazi samo kakvi su ovi sa foruma, to ti je da ih čovek zaobilazi na kilometar, a neki jadnici još i sede s takvima po kafanama, zamisli... :lol:

Najgori su kad odu u tuđe gradove da sede po kafanama :mrgreen:

Ajde sad lepo i otvoreno i iskreno i svakakvo... ako neko kaže kako mu ovaj grad ili ovi ljudi ne odgovaraju i da su loši/zatvoreni/grubi/hladni/ovakvi/onakvi, ja samo mogu da toplo preporučim da promeni sredinu :)
Ovaj grad je takav kakav je i čini ga mnoštvo ljudi poreklom sa najrazličitijih prostora, najrazličitijih kultura i načina vaspitanja...i ako neko u svom tom šarenilu ne može da pronađe mesto za sebe, to je već zaista njegov problem...

I da, samo da dodam, grad ne čine samo zgrade i ulice i parkovi.
Nego ljudi.. :)

Ajde sad lepo i otvoreno i iskreno i svakakvo... ako neko kaže kako mu ovaj grad ili ovi ljudi ne odgovaraju i da su loši/zatvoreni/grubi/hladni/ovakvi/onakvi, ja samo mogu da toplo preporučim da promeni sredinu :)
Ovaj grad je takav kakav je i čini ga mnoštvo ljudi poreklom sa najrazličitijih prostora, najrazličitijih kultura i načina vaspitanja...i ako neko u svom tom šarenilu ne može da pronađe mesto za sebe, to je već zaista njegov problem...

:worth:

To je moja komsinica.....:heart:

To je moja komsinica.....:heart:

I s takvom da ja sedim po tamo nekim NS i BG kafanama, nikad, ali nikad to nećete dočekati Novosađani jedni... :zcepanje:
:zag: :D

Back