USA vs. Kina - najnoviji potezi

Hteli ste suverenizam i multipolarni svet - eto vam ga. ;)
ja sam hteo da zivim i radim u miru gde niko nikog ne maltretira, da putujem po svetu i da se druzim sa raznim narodima i kulturama i uopšte nikakav -izam me nije zanimao, to je eto mi ga kad si vec prejudicirano izjavio TO ŠTO TI MISLIŠ DA JA MISLIM, a da se pritom nisi ni potrudio da me pitaš šta ja mislim, nego si blatantno i bezobzirno proglasio svoje mišljenje kao jedino moguće. eto ti ga tebi pa se ti bakći sa multipolarnim soverenizmom.
 
Iako se vesti kriju očigledno je da ovaj potpuno neočekivani udar ima razorni efekat po kinesku industriju poluprovodnika koja je osnova za industriju visokih tehnologija.

Kao da USA gura Kinu da usmeri odmazdu prema Tajvanu jer je to sada vrlo logičan potez.

To uopšte ne mora da bude vojna opcija, ima još varijanti za kontra udar i nanošenje štete tajvanskoj industriji poluprovodnika koja je svetska fabrika čipova.
danas je najveća visoka tehnologija prolifreacija malih spijunskih uredjaja zvanih mobilni telefoni. Ako je za neku vajdu manje ce se praviti mobilni sirom sveta. Trziste ce da se ukrsi tenzijama. Dosta je i bilo.

Sto se prave visoke tehnologije tice, ne sumnjam da sve te zemlje itekako imaju svoju proizvodnju visoke tehnologije bez obzira na to sta im ko dozvoljava ili ne dozvoljava, imaju svoje vojne i svemirske programe tako da nisam ni malo ubedjen da ce tu neko da strada, samo ce svi mnogo manje znati sta oni drugi rade na tom polju.
 

Back
Top