USA nije kriva što je tako surova, to joj je priroda ali narodi i države jesu, jer su je prihvatile takvu

USA су савршено толерантне и слободне, нарочито од краја 60их (а и пре су биле по тадашњим стандардима али од краја 60их и по данашњим).

Зато је уопште дозвољена анализа стања у држави из прошлих пар векова, и доста самокритике, из које се онда рађа бес према неправдама прошлости и њиховим утицајима на садашњост,

што онда опет непријатељи САД и којекакви малигни диктаторски режими користе да сеју дивизију и мржњу унутар самих САД.

На фазон, Руси и Кинези, који су побили милионе људи у 20. веку, су онда убедили пола света да су САД негативац јер су имали пре 150 година ропство и пре 70 година Џим Кроа и ККК, што су свакако злочини али нису ни прићи тим монструозним диктатурама.

Злоупотреба демократије против саме себе је увек цена коју је запад морао да плаћа да би остао запад. Оно што ме теши је што је на врхунцу Хладног Рата ситуација била слична као данас- гомила руских агената у Европи (Француски Марксисти 68-аши, Бадер Мајнхоф, руски шпијуни у врху немачке владе који су убедили јавно мњење да се окрене од атомске енергије и направи себе зависним од њиховог гаса, уцењени Курт Валдхајм, КП САД од пре Макартија), па су Руси опет изгубили јер су дебили који на крају увек банкротирају.

Тако ће бити и сада.
Nije poenta u tome koliko je ljudi pobilia Kina ili Rusija, već je poenta u broju ubijenih u celom svetu, pod okriljem USA demokratije, može li se izbrojati broj ratova započetih pod direktivom USA? Ovime ne branim ni Ruse ni Kineze, za njih se zna ali me nervira veličanje i holivudizacija USA... Odeš pa si milioner, i svi vole emigrante i imaš sva prava i odmah te leče i svim bolnicama...

Sve imperije opstaju na kolonijama, to nije nikakva novost. To se radi i na istoku, nema neke razlike.
hehehe, kada bi se lagali, znaju svi da su samo zapadne imperije imale kolonije, a istocne da nisu, niti robove, niti su eksploatisali kontinente i dovodili ih do propasti

to ti kada budes napisao neku svoju novu istoriju, daj nam da procitamo, a do tada samo bulaznis

Ti ne znaš šta pričaš. Na zapadu je kompletna civilizacija i najbolje mesto za život. Demokratije, ljudske slobode, preduzetništvo, visok standard... na istoku imaš carevine gde su prisutne diktature, represije, korupcije, tajkunstvo, medijski mrak, namešteni izbori... Kako uopšte možeš da porediš ta dva sveta?
:dash: ............opet si zamenio zapad sa istok. Pazi bre malo, ne mogu vise da te opominjem.

... Recimo u Americi možeš da imaš potpuno senilnog predsednika i da sve funkcioniše normalno. ...

Ta čelična nepromenjivost, to ljudi na istoku izgleda ne vole.
Poznavaoci duše bi rekli da su zapadnjaci dosta nesigurni u sebe, i da zato prave nesalomive sisteme.

A mi mornari nemirnog mora volimo taj adrenalin, to kad se ne zna gde ćemo zaspati a gde se probuditi ...

Moram da primetim da su najjači engleski, francuski i uopšte zapadni momčići uvek išli tamo gde je uzbudljivo, Indija, Afrika, Kosovo ...

Ko je živeo na zapadu ili ima prijatelje/rodbinu tamo, zna kako stoje stvari. Nigde nije rečeno da je to mesto nekakvog blagostanja ali svakako je veoma poželjno za život. Uređene institucije, ljudske slobode, standard... to nisu neke bezvezne floskule, to je BUKVALNO tako. Suve činjenice. Naravno, ko više voli istok gde su ljudi kmetovi, gde se živi u kontejnerima pored fabrika, gde ljudski život ništa ne znači, gde cveta tajkunstvo i ono "znaš ti ko sam ja" i slično, mislim, nemam ništa protiv kome se to sviđa. Ljudi imaju svakakve fetiše pa što ne bi mogli i takav ;)

Ne bih nekome da rušim sneška, ali 99% ljudi koji idu sa ovih prostora idu na zapad. Ne na istok. I gotovo 99% srpske dijaspore je na zapadu, ne istoku. Ako ništa drugo, verujem da oni bolje od nas znaju gde je bolje.
Jedina suva činjenica u ovoj tvojoj šupljoj priči je ta da si poput konja kome su natakli samar.I vidi samo napred.

До даске. Косово је било дете Алабаме и Јужноафричке републике.

Тако је. Само да то постану... били би пријатељи са западом.

Две демократске државе никад нису ратовале једна с другом.
Demokratske države za tebe su one što su za mene golo zlo.A dokaz tom golom zlu je posledica smrti pola miliona dece u Iraku pa onda Gaza pa onda svaku zemlju koju su napali prvi bez ikakvog prava.To je ta tvoja nazovi demokratija koju čeka pakao kada dodju Bogu na istinu.

Back