Урсула фон дер Лајен долази у петак у Београд: Тражи санкције Русији

Uzalud se svi ovi srbomrsci poradovaše. :lol:

Došla da joj noge vide put, zaradila dnevnicu, malo proflertovala sa Vučićem i nazad kući. :lol:

Svaka žena voli pažnju! Je l' onaj Hašim Tači dobi Kosovo flertujući sa Madlen Olbrajt, a Kolinda nema s kim se nije vaćarila po Briselu i Hrvati sad uživaju! Glavni su u situaciji oko Ukrajine, sve se njih pita.

Samo napred, Vučko! Žrtvuju se za nacionalne interese! :lol:
Puko ti JUL-in

1667018614502.png

Poruka Fon der Lajen: Znam da ćete se uskladiti sa spoljnom politikom EU do kraja godine

Poruka Fon der Lajen: Znam da ćete se uskladiti sa spoljnom politikom EU do kraja godine 1

danas 15:48

Pozivamo sve, uključujući i Srbiju da nam se priključi u zajedničku nabavku gasa, kako bismo mogli da zajednički postignemo što bolje rezultate po pitanju cene, i vi ovde u Srbiji pogođeni ste kao i mi u EU, poručila je Usrusla fon der Lajen, u Nišu.

Zato imamo kratkoročnu podršku Zapadnom Balkanu, to je 160 miliona evra trenutne budžetske podrške koja će biti upućena, i mislim da je ovo apsolutno neophodno, kako bi Srbija mogla da podrži ugrožene pripadnike svog društva i ugrožena preduzeća, ali to nije trajno rešenje, dodala je.
Zato je dragi predsedniče, dragi Aleksandre važan i drugi deo a to je 500 miliona nepovratne pomoći, ulaganje u trajni interkonektor kroz Bugarsku, kako bi mogli jedni drugiima da pomognemo i kako se ne bi našli u uskim grlima, navela je Fon der Lajen.

Drugo, želimo da podržimo Srbiju i da izgradi energetski efikasnu bolnicu u Tiršovoj, gubimo mnogo od grejanja kroz zgrade koje nisu energetski efikasne, ova bolnica treba da se završi do 2025. godine, poručila je predsednica EK.
Treći korak je izgradnja gasnog interkontektora između Srbije i Severne Makedonije kojim će biti kompletirani naši projekti, istakla je.

Ova energetska kriza dolazi od strašnog rata koji Rusija vodi protiv Ukrajine, i zato je izuzetno važno za EU da još više ulaže u ZB, jer su to investicije za budućnost, za mir, za prosperitet našeg zajedničkog kontineta, poručila je gošća iz Brisela.
EU će ostati najveći politički i ekonomski partner Srbiji, Srbija je jedan od partnera koji je najviše napredovao ka EU, i zato želimo da podržimo vaše dalje korake, svi ih znamo, govorimo o nezavisnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije, istakla je.

Zahvaljujem se na vašoj najavi predsedniče da će politika Srbije biti usklađena sa politikom EU do kraja godine, poručila je Ursula fon der Lajen. Ona je rekla i da pozdravlja najavu da će vizna politika Srbije biti usklađena sa politikom EU do kraja godine, i pozvala na usklađivanje spoljno-bezbednosne politike.

Na kraju ali ne i najmanje važno, večeras ćemo imati bilateralni sastanak, ali ako mogu da kažem šta mi je jaka želja, to je napredak između Srbije i Kosova, iz iskustva znamo da jedino kroz dijalog mogu da se reše konflikti i ide napred, napomenula je.

Znam da je budućnost Srbije u EU, EU nije kompletna bez Srbije, delimo posvećenost i nastaljvamo zajednički da radimo, navela je predsednica EK.
Draga Ursula, veoma sam srećan, što vas drugi put dočekujemo u Nišu, večeras ćemo biti u Beogradu, ali sam srećan što ste drugi put u Nišu, prethodni put smo najavljivali železničku prugu, mislim da to znači ljudima na jugu Srbije, rekao je nakon toga u obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Hoću lično da vam se zahvalim znajući koliko vam je „lepo“ kad dolazite na Zapadni Balkan i slušate sve naše svađe, ali vam upravo zbog toga hvala, dodao je Vučić.

Ne znam da li su svi ljudi shvatili šta je rekla predsednica Fon der Lajen, ali upravo je rekla da ćemo dobiti dirketnu pomoć, za nas je to velika pomoć, ali beskrajno vam hvala i poreskim obveznicima EU, hvala vam i za važne infrastrukturne projekte, posebno kada je reč o transmijskim za gas, napomenuo je.

Mi do pre tri godine nismo imali ni jedan gasovod, samo onaj koji dolazi do Pančeva, gradimo do Zaječara, sada i do Bugarske, hvala vam što dajete 50 miliona od 80 miliona evra koji nam treba za taj do Bugarske, želim da se zahvalim i (Emanuelu) Žiofreu zbog pomoći u gradnji brze pruge od Beograda do Niša, ta cena je skočila u nebo, poručio je predsednik Srbije.

Najmanje nam je stalo do bilo kakvih eskalacija i problema, istakao je Vučić osvrćući se na situaciju na Kosovu, podsećajući na svoje jučerašnje obraćanje o položaju u koji je Srbija stavljena, gde joj se ne nudi kompromis.

Pa nemojte da imate Diktatora na vlasti i onda ste bezbedni od američkog radnog naroda

Znam to je veliki zahtev za rusomozge
A tu si , extra , dobro je da si stigla iz Monaka da odgovoriš , ali na žalost mnogo loše.

Truba, međunarodno pravo je prekršeno uveden je predan , na koij se i Rusi pozivaju, šta da se radi.
Presešće vam presedan Kosmet :rtfm:

A tu si , extra , dobro je da si stigla iz Monaka da odgovoriš , ali na žalost mnogo loše.

Truba, međunarodno pravo je prekršeno uveden je predan , na koij se i Rusi pozivaju, šta da se radi.
Presešće vam presedan Kosmet :rtfm:
Neće, vi ćete dodatno postati luzeri kad vam se SSSR raspadne ne 1 no dvaput

Како је објаснио, а то данас поновила и председница Скупштине, Ана Брнабић, Фон дер Лајен се није састала са Вучевићем, јер није могла да поднесе притисак да неко у Бриселу окачи на друштвене мреже да ће разговарати са неким после руског министра.
https://srbin.info/politika/vucic-n...jikovim-pa-ga-otkazao-zbog-skandala-sa-lajen/
koji su ovo kompleksi?
baba usrulja, ijao :mrgreen: :rida:

Како је објаснио, а то данас поновила и председница Скупштине, Ана Брнабић, Фон дер Лајен се није састала са Вучевићем, јер није могла да поднесе притисак да неко у Бриселу окачи на друштвене мреже да ће разговарати са неким после руског министра.
https://srbin.info/politika/vucic-n...jikovim-pa-ga-otkazao-zbog-skandala-sa-lajen/
koji su ovo kompleksi?
baba usrulja, ijao :mrgreen: :rida:
Sad je i Vučević ruski čovek kao i Vulin. Samo Vučić nije. :per:

Sad je i Vučević ruski čovek kao i Vulin. Samo Vučić nije. :per:
zasto je ovo moja tema,? ja se ne secam, ovo nije moj rukopis?
kakve su ovo dezinfo, jos niste poslusali babu usrulju za sankcije?
sta ona uopste ima da dolazi id a se sastaje, ako je kompleksasica?

uh, koliko pitanja? kad cemo u briks? a, av ti je tema, a?
pa jasno da je AV uvek zrtva, baba usrulja da mu trazi... on bi izvrsio i to

Вучић најавио састанак са Решетњиковим, па га отказао због скандала са Лајен​

Idu po celoj Istočnoj Evropi i pokušavaju da nahvataju topovsko meso za rat u Ukrajini. Išla je i u Moldaviju da potplaćuje njihove političare da žrtvuju zemlju i narod. Ne znam kako ih samo nije sramota ovde da dolaze nakon NATO bombardovanja?!

Ni EU ne poštuje sankcije Rusiji, baš ćemo mi. Pogotovo sad kad možemo osetiti posledice prljave bombe koju Ukrajina i NATO prave da zagade pola Istočne Evrope.
U pravu si vec evo 2 godine, sve si ih .... tamo su trazili da zarate na 3-4 dana,, Ruje ce je oladiti, ako je ona ta

Неки српски стартапи који се баве иновацијама користе финансијска средства ЕУ као да је Србија чланица те организације.
Другим речима, најбоље је када немаш никакву одговорност, а лова капље.

zasto je ovo moja tema,? ja se ne secam, ovo nije moj rukopis?
kakve su ovo dezinfo, jos niste poslusali babu usrulju za sankcije?
sta ona uopste ima da dolazi id a se sastaje, ako je kompleksasica?

uh, koliko pitanja? kad cemo u briks? a, av ti je tema, a?
pa jasno da je AV uvek zrtva, baba usrulja da mu trazi... on bi izvrsio i to

Вучић најавио састанак са Решетњиковим, па га отказао због скандала са Лајен​

Ем има заје%ано презиме, ем изгледа као да га је Путин пустио из гулага.

Ем има заје%ано презиме, ем изгледа као да га је Путин пустио из гулага.
promasio si temu:
kompleksasica bi da guzi srbiju, ali je ipak samo babac, aljek mora da se zrtvuje jer niko drugi nece, eto to je tema

Неки српски стартапи који се баве иновацијама користе финансијска средства ЕУ као да је Србија чланица те организације.
Другим речима, најбоље је када немаш никакву одговорност, а лова капље.
odgovornost je onoga cija su sredstva, ako je investitor, a na kraju se ispostavi da milijarde koje potrazuje rio tinto, u stvari sns bi da mazne i podeli sa njima

ne uspe svaki startup, neki propadnu, i sta sad po tebi srbija da bi preuzela tudju odgovornost mora prvo da ceka u redu za eu clanstvo? van pameti je sta ti nama ovde serviras, niti srbija treba da ulazi u eu, niti drzava srbija treba da se mesa u bilo kakve startupe... mozda je rio sava startup, a, i sad plati milijardu, dve, a za koji moj?
sutra ce da kazu preuzeli ste EU zelenu agendu inovacija, primili ste sredstva, ajde sad dajte elektroprivredu celu, nas djerdap, jer je startup sa vetrenjacama propao, da nadoknadimo stetu? to je KRIMINAL i pljacka, otimacina, sto ti nama serviras kao nesto cool

to sto sekta na vlasti vas stavlja u kolonijalno ropstvo, to nije norma, tako stvari ne funkcionisu na zapadu, vec samo po zemljama treceg sveta koje zapad GUZI, a koje masovno beze iz zapadnog u istocno okrilje i BRIKS

koliko se stvari ogole vidimo sada sa ovom ursulom, koje je zena sa KOMPLEKSIMA, ona na srbiji leci svoje komplekse samo, ja bih joj samo dao sut kartu za ovu ispalu, ne bi je moje oci vise nikad videle.

Poslednja izmena:
odgovornost je onoga cija su sredstva, ako je investitor, a na kraju se ispostavi da milijarde koje potrazuje rio tinto, u stvari sns bi da mazne i podeli sa njima

ne uspe svaki startup, neki propadnu, i sta sad po tebi srbija da bi preuzela tudju odgovornost mora prvo da ceka u redu za eu clanstvo? van pameti je sta ti nama ovde serviras, niti srbija treba da ulazi u eu, niti drzava srbija treba da se mesa u bilo kakve startupe... mozda je rio sava startup, a, i sad plati milijardu, dve, a za koji moj?
sutra ce da kazu preuzeli ste EU zelenu agendu inovacija, primili ste sredstva, ajde sad dajte elektroprivredu celu, nas djerdap, jer je startup sa vetrenjacama propao, da nadoknadimo stetu? to je KRIMINAL i pljacka, otimacina, sto ti nama serviras kao nesto cool

to sto sekta na vlasti vas stavlja u kolonijalno ropstvo, to nije norma, tako stvari ne funkcionisu na zapadu, vec samo po zemljama treceg sveta koje zapad GUZI, a koje masovno beze iz zapadnog u istocno okrilje i BRIKS

koliko se stvari ogole vidimo sada sa ovom ursulom, koje je zena sa KOMPLEKSIMA, ona na srbiji leci svoje komplekse samo, ja bih joj samo dao sut kartu za ovu ispalu, ne bi je moje oci vise nikad videle.
Ма ја ћу први да гађам Вашингтон Теслиним оружјем, али свуда га тражим и нема га нигде ... до тада немој да измишљаш топлу воду, све што треба је да пратиш бугарску политику. Јесу ли погрешили нешто у првом и другом светском рату ? Нису, били са јачим, чим он пропадне пређу на другу страну, опет код јачег. И за време комунистичке окупације док су наши Срби се убијали да докажу ко је већа комуњара и отварали границе да дођу исламисти, Бугари под петокраком етнички очистише државу од Турака. Даље знаш све, да ти не цртам. Али када они буду напуштали ЕУ, е то је знак да је ЕУ пукла.

Ма ја ћу први да гађам Вашингтон Теслиним оружјем, али свуда га тражим и нема га нигде .
ma nemoj mene da gadjas, ja sam u americi, samo nemoj ni te fore kako nam je sad solc tata, a merkelka je bila mama

Back