Juce sam otisao da deci overim zdravstvene knjizice, i vratili su me sa obrazlozenjem da ne mogu da se overavaju knizice deci ako njihov roditelj nije izmirio dugovanja prema fondu, sto je direktni atak na decu , njihova prava i odredbe zakona po kojima je zdravstvena zastita dece besplatna.
Time prakticno uskracuju nasoj deci pravo na zdravstvenu zastitu sto je zasigurno protivustavno, i u koliziji sa evropskim normama i zakonima.
Telefoni u ministarstvu zdravlja, pravna sluzba , je nemoguce dobiti jer su stalno zauzeti, dok nikoga u inspekciji zdravlja to ne interesuje, te su mi dali broj neke druge insitucije gde da se raspitam o tome.
Pozivanjem tog broja dobije se automat koji kaze da se bira nepostojeci broj.
Stvano bezobrazno, drsko i sramotno od drzave.
(ovo svakako ne moze biti samovolja pojedinaca,vec vladina uredba, jer mi prosto neverovatno izgleda da pojedinac kao takav, ma ko on bio, sme uskratiti prava deci)
Time prakticno uskracuju nasoj deci pravo na zdravstvenu zastitu sto je zasigurno protivustavno, i u koliziji sa evropskim normama i zakonima.
Telefoni u ministarstvu zdravlja, pravna sluzba , je nemoguce dobiti jer su stalno zauzeti, dok nikoga u inspekciji zdravlja to ne interesuje, te su mi dali broj neke druge insitucije gde da se raspitam o tome.
Pozivanjem tog broja dobije se automat koji kaze da se bira nepostojeci broj.
Stvano bezobrazno, drsko i sramotno od drzave.
(ovo svakako ne moze biti samovolja pojedinaca,vec vladina uredba, jer mi prosto neverovatno izgleda da pojedinac kao takav, ma ko on bio, sme uskratiti prava deci)