Урантиа

Агарта

Poznat
Poruka
8.355
Док неке књиге староставне муку муче са хронологијом савремене науке, јербо су много кратке, односно Земља је по њима "млада", ево једног виђења на ствари које има много дужу хронологију од видљивог Универзума (иначе ако причамо о невидљивом Универзуму, да је могло бити нешто пре Великог Праска, то је већ сценарио хаотичне инфлације, да тако се зове, о томе другом прилиом).

Истина, није ово књига староставна, ово је оно што неки зову новотари-секташи... Да, има ту и тумачење Библије, доћи ћемо и до тога (заправо до почетка куцања ни ја нисам дотле стигао)

Па ајмо, хронологија

987.000.000.000 В.С. (ако вас збуњује, ко мене испрва, реч је о милијардама) - Андровер - Удружене снаге обавештавају Древне (паз'те у то време Древне, мислим да им и Број Један завиди на старости) да просторни (свемирски?) услови одговарају материјализацији у сектору источног сегмента Суперуниверзума Орвонтон...

900.000.000.000 В.С. Древни дају грађевинску дозволу

...........

50.000.000.000 В.С. Период дисперзије сунаца (то правилна множина?) настаје их 876.926
.........
7.000.000.000 В.С. Настанак Млечног пута (ово се још можда уклапа у научну хронологију)
6.000.000.000 В.С Настанак Сунца. Планирано да сија 25 милијарди година
..........

2.500.000.000 В.С. Земља је добро формирана сфера са десетином данашње масе. Осталу масу ће добити од метеора.
...........

1.000.000.000 В.С. - 550.000.000 В.С Ера пре развоја живота на Земљи, Археозоик...

1.000.000.000 В.С. Почиње каријера некаквог Мајкла и траје до 30. A.D. Дотле се учвршћује његов Врховни Ауторитет. Један од његових дарова је и Мелхиседеков Син.
.........
900.000.000 В.С. Стиже извиђачка група Сатанија, послата из Јерусалима (?!?) да провери услове за настанак живота.
...
(овде стварно доста прескачемо)

5.000.000 В.С. Еволуција коња у Северној Америци
......

981.389 - 981.320 B.C. Планетарни принц Онагар организује примитивна племена у реалну заједницу
.......

850.000 - 350.000 B.C. Неандерталци потичу из северне Индије и шире се од Француске до Кине.
.......
500.000 B.C. Има око 500 милиона примитивних људи широм света. Град Даламатија у Месопотамији. Закони Даламатије донекле слични библијским, али по њима се не треба бојати

1. You shall not fear nor serve any God but the Father of all. 2. You shall not disobey the Father's Son, the world's ruler, nor show disrespect to his superhuman associates. 3. You shall not speak a lie when called before the judges of the people. 4. You shall not kill men, women, or children. 5. You shall not steal your neighbor's goods or cattle. 6. You shall not touch your friend's wife. 7. You shall not show disrespect to your parents or to the elders of the tribe.

Ови закони трају 300 хиљада година.

7 В.С. Мајкл и Габријел крећу из Салвингтона на Урантију (Земљу). Мајкл ће се после трећину века проведених на Земљи вратити у Салвингтон као неспорни владар Универзума Небадон. Јеврејска беба Јошуа бен Јосеф је зачета и рођена као и све бебе пре и после, осим што је инкарнација божанског Сина Раја.
......
13 A.D. Ребека, ћерка богатог трговца се заљубљује у Јосифовог сина
......
15 A.D. Исус схвата своју двојну природу.
........

22-23 A.D. Исусова тура по Римском свету

......
1934.A.D. Откривање Урантија књига

Ето, крајње укратко, има на почетку линк, ни ја нисам све прочитао, само прелетео.
А случајно нашао ово, гледајући шта је у фаворитима за брисање.

Ако неког занимају метафизичке спекулације, има их овде колико воли.

п.с.
Форгет Драконијанци z:lol:

Док неке књиге староставне муку муче са хронологијом савремене науке, јербо су много кратке, односно Земља је по њима "млада", ево једног виђења на ствари које има много дужу хронологију од видљивог Универзума (иначе ако причамо о невидљивом Универзуму, да је могло бити нешто пре Великог Праска, то је већ сценарио хаотичне инфлације, да тако се зове, о томе другом прилиом).

Истина, није ово књига староставна, ово је оно што неки зову новотари-секташи... Да, има ту и тумачење Библије, доћи ћемо и до тога (заправо до почетка куцања ни ја нисам дотле стигао)

Па ајмо, хронологија

987.000.000.000 В.С. (ако вас збуњује, ко мене испрва, реч је о милијардама) - Андровер - Удружене снаге обавештавају Древне (паз'те у то време Древне, мислим да им и Број Један завиди на старости) да просторни (свемирски?) услови одговарају материјализацији у сектору источног сегмента Суперуниверзума Орвонтон...

900.000.000.000 В.С. Древни дају грађевинску дозволу

...........

50.000.000.000 В.С. Период дисперзије сунаца (то правилна множина?) настаје их 876.926
.........
7.000.000.000 В.С. Настанак Млечног пута (ово се још можда уклапа у научну хронологију)
6.000.000.000 В.С Настанак Сунца. Планирано да сија 25 милијарди година
..........

2.500.000.000 В.С. Земља је добро формирана сфера са десетином данашње масе. Осталу масу ће добити од метеора.
...........

1.000.000.000 В.С. - 550.000.000 В.С Ера пре развоја живота на Земљи, Археозоик...

ај за нас са јефтинијим улазницама, објасни о чему ти то....

Пише ти у последњем посту, налетео сам на ово. Па реко да поделим.
Иначе, важи једно златно правило - кад нешто не знаш, а заболе те стварно знаш (рецимо само ти је занимљиво, ни из џепа ни у џеп, неће свет пропасти нити ћеш променити мишљење о нечем десетом...) а ти гледај Вики.
Урантија - филозофска и спиритуална књига која дискутује Бога, Исуса, науку, космологију, судбину... Аутор непознат. Потиче из града Чикага (одакле су ми дарове слали моји, зна се добро који...) између 1924. и 1955...
Ту су и креационисти да упозоре на овај брзорастући (?!) култ, који се сматра Њу Ејџом, даје ван-библијска откровења, али је наравно у директном конфликту са Библијом.

Едит:
The Urantia book may be one of Satan's greatest masterpieces of deception.
Значи, нема шале:zroll:

Poslednja izmena:
Колико са схватио овај Мајкл је арханђел Михаил, а Габријел је вероватно арханђел Гаврило, јер га на западу зову Габријел.

Иначе, књига је секташка глупост. z:hm:

Да, да, логично је да Мајкл буде Михаил (можда сам ја чак лоше то превео, на енглеском се пише исто). Логичније него да буде Џексон или Џорџ...

Back