Uran
Planeta naglih promena....to je prvo na sta pomislim kada razmisljam o uranu....Kuca u kojoj se nadje govori o segmentu zivota u kome se promene najcesce desavaju.Promene u uranovom stilu su drasticne i radikalne.On je i planeta astrologije,pa po njegovom polozaju i aspektima odredjujemo dali neko ima dara za bavljenje ovom naukom ili ne.....Takodje planeta revolucija ,pa u mundanoj astrologiji jako znacajan.Inace on je planeta kojoj je najmanje karekreristicno retrogradno kretanje,jer je sam uran munja,grom ,avion ,brzina...Ukoliko je retrogradan to nije narocito povoljno.To je spora planeta ,pa se odrazava na citavu jednu generaciju ljudi.
Ukoliko se nadje u prvom polju govori da smo mi ti koji odlucuju o promenama,koji promene donose!U zavisnosti od polja iz koga dolazi znacemo kakve su promene u pitanju...npr . ukoliko dolazi iz 7.polja obicno se razvodimo na nasu inicijativu......
Uran u drugom polju donosi promene na finansijskom planu,nagle gubitke ili dobitke...,ali vise gubitke..Ovi ljudi npr nikada ne bi trebali da se kockaju ...ALi isto tako kada ovi ljudi otanu bez novca on se iznenadno pojavi.....
Uran u trecem polju kaze da brzo razmisljamo ,da su nam misli ekspresivne .,,,,a ruke na primer aktivne.....Cesto nervozne osobe..Kola koja vozimo su cesto ekscentricna....Sklonost saobracajnim nezgodama....
Uran u cetvrtom daje nagle promene mesta boravka ,preseljenja ,iseljenja...zivot u zgradi na nekom od visih spratova ....Nervozu u porodici...
Uran u 5. daje kratke veze....veze koje nastaju iz prijateljstva,prijateljski sex.....NEobicne partnere i sam neobican pristup ljubavi i otvorenost po pitanju pogleda na veze....
Uran u 6. nervnu napetost,bezanje od domova zdravlja.....Iznenadne promene posla...Daje pilote ili stjuardese......mnogo toga
Uran u 7.daje cesto razvod braka ....Bracni partner moze biti pilot,stjuardesa,astrolog,astronom....
Uran u 8. moze dati neobicne sexualne zelje ...Iznenadni gbitak ili dobitak nasledstva....Problem sa visokim pritiskom ukoliko je u lavu.......
Uran u 9. moze dati nagle prekide studija...iznenadni odlazak u inostranstvo....Studije astrologije,astronomije....matematike.....
Uran u 10. nagli uspeh u karijeri ,ali isto tako i brzi pad sa postignute pozicije...
Uran u 11. mnostvo neobicnih prijatelja....humanitarne delatnosti....
Uran u 12. sklonost neurozi ...Strah od astrologa......neobicne snove..Tesko se zaspi...
Uran daje jos mnogo toga,i uvek se moraju uzeti u obzir aspekti ....i znaci u kojima se nalazi....Najjaci je u skorpiji ...i posebno ukoliko se nadje na nekom od izdvojenih stepenova.....
Navela sam samo par primera delovanja urana ,ali njegovo delovanje mnogo,mnogo sireg spektra
poz