Uradi sam: ombre posteljina u samo par koraka

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.649
URADI SAM: OMBRE POSTELJINA U SAMO PAR KORAKA

uradi-sam-ombre-posteljina-u-samo-par-koraka.jpeg

Spavaća soba nije kompletna ukoliko se u njoj ne nalazi savršen krevet sa savršenom posteljinom...
Na kraju krajeva, to je sve što zahtevamo od spavaće sobe – da bude lepa, udobna i uređena po našem ukusu. A kada smo već kod ukusa, volite li čuvenu ombre tehniku?
Iako nam je prva asocijacija na ovako nešto uglavnom kosa, odnosno frizura u svim mogućim nijansama, ova tehnika se sasvim fino može iskoristiti i u određenim uradi sam varijantama kada je dekoracija doma u pitanju.
uradi_sam_ombre_posteljina_text_(1).jpg
photo: bemakeful.com

Tako danas sa vama delimo jedan krajnje jednostavan i lak način za farbanje posteljine koji je najpribližniji čuvenoj ombre opciji farbanja kose.
Ovaj postupak će sasvim sigurno oživeti vašu staru, dosadnu posteljinu, a slobodno je kasnije možete isprobati i na ostalim čaršafima, prostirkama, jastučnicama... kao i uvek, slobodno pustite mašti na volju!

DODAJTE OMILJENU BOJU...

Dok se vaša posteljina natapa, uzmite zaseban lavor, napunite ga vodom i dodajte paket ružičaste boje u prahu. Naravno, slobodni ste da sami izaberete boju koja vam najviše odgovara, odnosno u koju želite da obojite svoju posteljinu. Takođe možete koristiti i tečnu varijantu boje. Sve dobro promešajte.

"PODELITE" POSTELJINU NA DVA DELA...

Izvadite sada posteljinu iz lavora sa sodom bikarbonom i prospite vodu. Zamenite lavor čistom vodom. Sada dodajte polovinu posteljine u obojenu vodu, a ostatak natopite u čistu, zamenjenu vodu. Ovo “deljenje” posteljine i njeno lagano uklanjanje iz obojene vode stvoriće savršeno srazmerno i postepeno bojenje koje će belu posteljinu pretvoriti u ombre varijantu.

IZVADITE POSTELJINU IZ VODE, OSUŠITE I... UŽIVAJTE!

Izvadite posteljinu iz vode, ocedite je i okačite da se osuši. Potrudite se da je okačite da se suši tako da njeni beli delovi ne dodiruju obojene, kako se boja ne bi prenela. Kada se posteljina osuši, ispeglajte je i počastite svoj krevet ombre lepoticom!

Back