Upwork da li neko radi preko njega

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
67.211
firma je u inostranstvu, da li ja treba da registrujem drugu firmu ili kako to da radim. imam firmu za izvlacanje drva

Ако си предузетник, не можеш да региструјеш другу предузетничку радњу (а за ДОО нема потребе).

Ти си регистровао као предузетник своју претежну делатност, али то не значи да не можеш да радиш остале делатности које ти падну под руку или секиру.

Можеш слободно да шљакаш и све остало осим основне делатности.

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.397
Ако си предузетник, не можеш да региструјеш другу предузетничку радњу (а за ДОО нема потребе).

Ти си регистровао као предузетник своју претежну делатност, али то не значи да не можеш да радиш остале делатности које ти падну под руку или секиру.

Можеш слободно да шљакаш и све остало осим основне делатности.
ali kako izdati fakturu za strance, plus pdv bi morao placati

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.397
Izmenite
Ма, само са пејпала пребациш паре на рачун предузетничке радње. Рекло би се да си паушалац. Не требају ти фактуре, фискалне касе и остало.
cekaj ako recimo sad imam radnju koja je u sistemu pdv-a i ako zatvorim i otvorim pausalnu to bi radilo? Pre sam imao promet 10-15 miliona sad ne prelazi 4-5

RIA77

Poznat
Poruka
9.130
i ne planiram da otvaram nikakve radnje, cim vratim kredit zatvoricu i postojecu. planiram da dobijam pare na pejpal koje cu pametno iskoristiti. Samo kako se postavlja ta opcija na upworku.
Не саветујем ти да то радиш. Са царине враћају све што је сумњиво и на шта сумњају да је препродаја и да шаљеш даље у иностранство на тај начин.