pivosok
Buduća legenda
- Poruka
- 26.397
Recimo nasao si firmu u inostranstvu i oces da radis za njih remonte, ali kao frilenser, kako se to odvija
odvija se tako shto sklopish b2b ugovor, shta tje ti posrednici?Recimo nasao si firmu u inostranstvu i oces da radis za njih remonte, ali kao frilenser, kako se to odvija
firma je u inostranstvu, da li ja treba da registrujem drugu firmu ili kako to da radim. imam firmu za izvlacanje drvaodvija se tako shto sklopish b2b ugovor, shta tje ti posrednici?
Treba da imash firmu svakako. Ovde sada deru za frilansovanje, pa se vishe isplati da paushalno platjash porez...firma je u inostranstvu, da li ja treba da registrujem drugu firmu ili kako to da radim. imam firmu za izvlacanje drva
firma je u inostranstvu, da li ja treba da registrujem drugu firmu ili kako to da radim. imam firmu za izvlacanje drva
mislio sam preko upworka da radim i onda isplatu na pejpal. a ja obicno kupim neke stvari preko pejpala i preprodam.Treba da imash firmu svakako. Ovde sada deru za frilansovanje, pa se vishe isplati da paushalno platjash porez...
ali kako izdati fakturu za strance, plus pdv bi morao placatiАко си предузетник, не можеш да региструјеш другу предузетничку радњу (а за ДОО нема потребе).
Ти си регистровао као предузетник своју претежну делатност, али то не значи да не можеш да радиш остале делатности које ти падну под руку или секиру.
Можеш слободно да шљакаш и све остало осим основне делатности.
ali kako izdati fakturu za strance, plus pdv bi morao placati
cekaj ako recimo sad imam radnju koja je u sistemu pdv-a i ako zatvorim i otvorim pausalnu to bi radilo? Pre sam imao promet 10-15 miliona sad ne prelazi 4-5Ма, само са пејпала пребациш паре на рачун предузетничке радње. Рекло би се да си паушалац. Не требају ти фактуре, фискалне касе и остало.
Izmenite
cekaj ako recimo sad imam radnju koja je u sistemu pdv-a i ako zatvorim i otvorim pausalnu to bi radilo? Pre sam imao promet 10-15 miliona sad ne prelazi 4-5
imam knjigovodju placam ga 100evra mesecno. Fora je da planiram da ga se resim.У ПДВ си? Па онда имаш књиговођу. Шта нас питаш? Питај њега. За шта га плаћаш?
firma je u inostranstvu, da li ja treba da registrujem drugu firmu ili kako to da radim. imam firmu za izvlacanje drva
Ako hoces sve legalno onda moras sa paypala na devizni. I onda prijavis poreskoj. Imas dva modela oporezivanja od 1.1.2023.firma je u inostranstvu, da li ja treba da registrujem drugu firmu ili kako to da radim. imam firmu za izvlacanje drva
Не саветујем ти да то радиш. Са царине враћају све што је сумњиво и на шта сумњају да је препродаја и да шаљеш даље у иностранство на тај начин.i ne planiram da otvaram nikakve radnje, cim vratim kredit zatvoricu i postojecu. planiram da dobijam pare na pejpal koje cu pametno iskoristiti. Samo kako se postavlja ta opcija na upworku.