neizreciva
Buduća legenda
- Poruka
- 34.116
kupujem u mega marketu i gledam sta je na akciji.....garderobu kupujemna rasprodajama, kozmetiku najcesce kataloski isto na snizenjima...ja sam zena od snizenja.....i uspevam da plivam.....
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Drugo su uštede na računima. Na sijalicama se sigurno ne može previše uštedeti jer su mali potrošači, osim ako ih nema u ogromnim količinama, a u prosečnom stanu ih ima oko 8-12 komada. Veliki potrošači su bojler, mašina za sudove i veš, rerna, ringle, grejna i rashladna tela. Ako se koristi gas za šporet odmah se smanjuje trošak za struju(ako dosta kuvaš). Ako koristiš jeftinu struju iza ponoći i slični maltretmani. Telefon isto može da se smanji, ako se povede računa i ako se prati trošak na godišnjem nivou.
Interesuje me kako vodite računa o porodičnim finansijama. Nekako pare uvek odu lako, a ne znamo gde smo ih potrošili. Da li zapisujete negde te kupovine redovno, npr u Excelu ili neki sličan program? Da li imate iskustva koja biste podelili sa ostalim forumašima? Najbolje prakse za kontrolu odliva novca![]()
Ovo oko sijalica...činjenica je da u apsolutnom iznosu to i nisu neke pare, ali evo, okvirni obračun:
Neka ih ima 10 u stanu, od 75W i neka gore npr. 4 sata dnevno
75x10x4hx30dana = 90 kWh mesečno
Ako se zamene onim štedljivim sijalicama (ako se dobro sećam, ovu od 75W menja ona od 15W):
15x10x4x30dana = 18 kWh mesečno
Malo li je?
Mada, ponavljam, kad se to prevede u pare, ušteda je 360 din na računu za struju (kWh je oko 5din, jel' da?). Opet, kakvo vreme ide, 300 din ovde, 300 din tamo...
Витонова штедљива сијалица која је коштала 300 и нешто динара - цркла ми је после непуна два месеца...![]()
Купујеш јефтиније ствари.
Не купиш аријел него бонукс, не купиш суви врат и печеницу него неку саламу, не купиш риплеј фармерке него пазарске, не купиш предивну кошуљу за 6000 него купиш неку сличну за 1500, не идеш таксијем него бусом....
Просто! ....Ако можеш да поднесеш!![]()
Užas.
Bemliga, meni nijedna još nije crkla, najstarija šljaka već sigurno 5 godina![]()
..sve ok osim salame..
..od 100g pechenice ili krashkog vrata napravi se deset sendvicha, od 100g parizera tri ili chetiri..![]()
uh...nikada ne kupujem jeftine cipele jer se one brzo raspadnu
ako nema para, necu kupiti jos jedne nego cu ove prve moci da nosim, mada nerado, jos koji mesec ili godinu
necu kupiti 40 litara ulja na akciji jer ce se pola baciti
necu kupiti 7 majica po 300 din koje ce se raspasti posle 3 pranja - kupicu jednu koja ce trajati duze
generalno nikada ne kupujem gomile - samo za dva dana i to funkcionise tako da se ne baca vec se sve iskoristi
kazem da i nisam neki umetinik...ali definitivno mislim da se uvek vise isplati kupovati skuplje i manje
Добро, и шта онда ти препоручујеш онима који НЕМАЈУ пара? Ако немају хлеба - да једу колаче?prevelika je to cena da gladujete, žmirkate u mraku ili se ne kupate...ili se kupate buđavim rumunskim sapunom....
može da uštedi onaj ko ima 1.000 € platu ..sfe ispod-nema šanse da se uštedi..
Ма ок, али како изгледа ''кад се крпите''? Ако не штедиш ни на храни, ни на одећи - на чему штедиш? А, реално, не можеш цело лето носити само једну мајицу...
nije tema: moonja preporučuje...jer ne znam realna primanja ljudi, plate i realni prihodi ljudi u srbiji su dve različite stvari, a svi pored realnog i plate imaju i revolving kartice. između ostalog. tema je upravljanje kućnim budžetom..
i mislim da sam veoma realan u obračunu...
nije tema: moonja preporučuje...jer ne znam realna primanja ljudi, plate i realni prihodi ljudi u srbiji su dve različite stvari, a svi pored realnog i plate imaju i revolving kartice. između ostalog. tema je upravljanje kućnim budžetom..
i mislim da sam veoma realan u obračunu...
eto, hvala mirabeljesi, ja se potpuno slazem sa tobom
ja u megamarketu kupim ono sto ni u snu ne bih kupila u radnji u komsiluku
hellen, ovde pričamo šta možemo da uštedimo..nisi dobro pročitala..ne kažem gladujte..umesto tvog parizera treba jesti za istu cenu pečenicu, ne kolače umesto hleba......