„Uprava Telekoma nas laže o dobrom poslovanju“

Mr.Infinity

Elita
Poruka
24.137
„Uprava Telekoma nas laže o dobrom poslovanju“

Uprava Telekoma nas laže o dobrom poslovanju i investicijama, a ne uspeva nikako da to dokaže, jer iz raspoloživih, javno dostupnih podataka i izjava zaposlenih, saznala sam da nije tačna tvrdnja da kompanija vredi četiri milijarde evra.
23Piše: M. N. Stevanović05. avgusta 2020. 14.08 Izmenjeno: 21.46
Istinomer
Uprava Telekoma nas laže o dobrom poslovanju 1Telekom ne vredi ni evro jer ga je „pojela“ partijska i bratijska uprava – izjavila je juče bivša poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić. Ona je zatražila da se hitno osnuje nezavisna, stručna komisija koja bi obavila nadzor nad poslovanjem Telekoma i naročito nad finansijskim transakcijama, a takođe da javno čujemo izveštaj državnog revizora o rezultatima kontrole u toj kompaniji.

Tepić tvrdi i da uprava laže kada izjavljuje da nije dužna da nas obaveštava o svom poslovanju jer je akcionarsko društvo, jer država i mi građani vlasnici smo 78 odsto udela i po tom osnovu uprava, koja je izabrana da rukovodi radom kompanije, morala bi da nam o svom radu polaže račune.

– Stranačka uprava ponaša se kao pijani milioner tako što našu telekomunikacionu mrežu „isisava“ samo da bi održala medijski rejting vođe i da se uz to finansijski okoristi. Ako se pogledaju bilansi, od 2017. njegove su obaveze prema bankama utrostručene, od 396 miliona evra pre tri godine, u prošloj su dostigle 1,152 milijardi. Ali, poslovanje Telekoma nisu finansirale samo banke, kreirane su i značajne dodatne obaveze po osnovu akvizicije kablovskih operatera i to 71 milion evra za deo kupoprodajne cene koja još nije isplaćena, kao i po osnovu netransparentnih ulaganja u „produkciju i distribuciju medijskih sadržaja“ u iznosu od 238 miliona evra, bez podataka kome je to dato i za koji medijski sadržaj – rekla je Tepić i zapitala koja je tačno uloga Vladimira Lučića, za koga se spekuliše da je direktor iz senke i strateg za sve finansijske operacije, i zašto se akcionari ne obaveštavaju o odlukama koje uprava Telekoma donosi u naše ime.

Podsetila je na spornu transakciju kojom je Telekom gotovo 200 miliona evra platio Kopernikusu za jedan kanal, Supernovu, „a potom manipulativnim transakcijama omogućio bivšem vlasniku da kupi jedine dve preostale televizije sa nacionalnom frekvencijom a koje nisu bile pod direktnim uticajem Aleksandra Vučića“ – TV Prvu i O2 (sada B92). Inače, bivši vlasnik Kopernikusa, Srđan Milivojević brat je visokog funkcionera SNS koji je sada ozbiljan kandidat za gradonačelnika Niša. Tepić je rekla i kako sumnja da je u međuvremenu izvršena rotacija vlasništva koja bi trebalo da zavara revizora, jer su na Kopernikus preneti svi kablovski kanali i upisana vrednost od 200 miliona evra.

– Telekom je doveden u predstečajno stanje štetnim, manipulativnim transakcijama partijske uprave, s ciljem da se uspostavi monopol nad medijima u Srbiji, da se telekomunikaciona mreža iskontroliše kako bi se održavao rejting vođe. Očekujem reakciju stručne javnosti i hitan odgovor uprave Telekoma na ova pitanja kao i na tvrdnje da se podaci o poslovanju fingiraju – istakla je Tepić i zaključila da uprkos temama koje svakodnevno opterećuju građane, od korone, do školske godine, ova se izdvaja jer stvara sliku o našoj realnosti, kako se upravlja našom zemljom a njena je suština u propagandi koja, zloupotrebom Telekoma i trošeći naš novac, indoktrinira sve koji prate nacionalne kanale. Ona je na novinarsko pitanje da li je zatražila od uprave Telekoma objašnjenje za sporne transakcije uz pozivanje na Zakon o dostupnosti informacija, odgovorila da nije jer smatra da je javno obraćanje, ispred poslovne zgrade kompanije, brže ali da će i taj mehanizam iskoristiti ukoliko ne dobije odgovore.
Ko se čega plaši

Novinarka Kurira zapitala je da li je svrha konferencije da se zaustavi istraživanje tog lista o tome šta se krije iza napada Junajted grupe na Telekom, kao i o, kako je rekla, sumnjivim poslovima predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i suvlasnika Grupe Dragana Šolaka. „Ja bih jako volela da smo na istoj strani, da dođemo do istine i upravo zato tražim nezavisnu, stručnu komisiju koja bi potvrdila ili moje ili vaše sumnje. To je u interesu javnosti jer je Telekom vlasništvo svih građana Srbije“, rekla je Tepić. Na više puta ponovljeno pitanje novinarke da li je cilj konferencije da se zaustavi pisanje tog lista, Tepić je izjavila i da ga ne čita, da ne zna o čemu su pisali, ali je u dilemi da li se Kurir možda plaši da bi ta nezavisna i stručna komisija koju predlaže otkrila i kako je njegov vlasnik Igor Žeželj dobio deset miliona evra pre nego što je kupio to glasilo.

https://www.danas.rs/politika/tepic...odi-jednu-od-mozda-najvecih-pljacki-u-zemlji/

Samo za komšiju da mu ulepšam dan. Sa danas je dan lepši jeli tako komšija?
 

Moljac64

Elita
Poruka
16.586
Vidi proradila savest botu Infinitiju....oh


Priprema se Telekom a i EPS za prodaju...za Soči naravno zato što je stoka iscedila profit.
Videli smo već kako to funkcioniše 🤕
za eps je bila prica da se privatizuje od oktobra tj pretvara u akcionarsko drustvo ali time samim sebe kopaju jer je 90% zaposlenih u eps dovedeno preko sns tu da rade. ili je postao toliko jak da moze sutra sve da privatizuje da ga briga za glasove iz drzavnog sektora.
 

rdeki

Elita
Poruka
17.948
Marinika bi kao akcionar Telekoma koji je očigledno stalo da Telekom dobro posluje, trebala da kod konkurencije, UM (pošto je očigledno dobra i sa njima) trebala da urgira da se Telekomu dozvoli (uz razumnu nadoknadu) emitovanje kanala UM (N1, Nova, SK...).

A izgleda je i UM izuzetno zainteresovan za to da konkurencija posluje što je moguće bolje.
 

rdeki

Elita
Poruka
17.948
Evo i jutros čitam po netu, Marinika i UM su zabrinuti za poslovanje Telekoma.

Zar to nije lepo? Nekada je u zemlji Srbiji i među Srbima uopšte važilo ono "da komšiji crkne krava". A vidite danas, UM se polomiše jadni u fanatičnoj kampanji koju vode od početka godine a u kojoj pokazuju izrazitu zabrinutost zbog lošeg poslovanja konkurencije.
Ne znam, ja sam stvarno ganut ovom borbom da konkurencija postane jača i da tako jača pokupi veliki broj korisnika koji će iz SBB-a preći u Telekom.
 

Cosmopolite

Stara legenda
Poruka
86.963
Evo i jutros čitam po netu, Marinika i UM su zabrinuti za poslovanje Telekoma.

Zar to nije lepo? Nekada je u zemlji Srbiji i među Srbima uopšte važilo ono "da komšiji crkne krava". A vidite danas, UM se polomiše jadni u fanatičnoj kampanji koju vode od početka godine a u kojoj pokazuju izrazitu zabrinutost zbog lošeg poslovanja konkurencije.
Ne znam, ja sam stvarno ganut ovom borbom da konkurencija postane jača i da tako jača pokupi veliki broj korisnika koji će iz SBB-a preći u Telekom.
Ja da imam kod sebe alternativu , odmah bi napustio lelekom zato sto taj lelekom hrani gladna usta naprednjacke mafije.
 

igi192

Elita
Poruka
21.281
Ovde privatizacija ne rešava ništa.
Pare i dalje posle odlaze "investitoru" iz državne kase.
To vi nikako da povežete...
Partijska država opstaje zato što Evropi i ostalima tako odgovara.
Malo je tužno kada EU urla na Madura a sa Vučićem se sastaje i još ga hvale zbog "rezultata"
Nista građani Srbije nemaju od Telekoma ... jedino ko ima je vladajuca stranka koja im sedi za vratom i sisa profit koji bi im treba za dalji razvoj .. u takvim uslovima je bolje da se privatizuje nego da se nastavi ovako ,jer ce se doci u poziciju da to nece vredeti ni 1 €..Daleko smo mi od Norvezana po tim pitanjima ..
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.