Upoznavanje roditelja

• Začetnik teme Začetnik teme LJDJB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ih, pa ne govorimo o kravata/vizit karta upoznavanju, normalno je da svak ko dodje u posjetu, ako zatekne nekog od starijih tu,
pruzi ruku i predstavi se, ode svojim poslom kao i bilo ko drugi.... nisu nikakva "druzenja" ljudi organizovana sa roditeljima, ako je tu dok me cekao da se presvucem/uzmem nesto/etc. mozda provede koji min. u dnevnom boravku i razgovara... o vremenu :mrgreen: ali to je to
sva pitanja u vezi sa drustvom bilo momkom/bilo cemu drugom su slobodni postaviti meni

ih, pa ne govorimo o kravata/vizit karta upoznavanju, normalno je da svak ko dodje u posjetu, ako zatekne nekog od starijih tu,
pruzi ruku i predstavi se, ode svojim poslom kao i bilo ko drugi.... nisu nikakva "druzenja" ljudi organizovana sa roditeljima, ako je tu dok me cekao da se presvucem/uzmem nesto/etc. mozda provede koji min. u dnevnom boravku i razgovara... o vremenu :mrgreen: ali to je to
sva pitanja u vezi sa drustvom bilo momkom/bilo cemu drugom su slobodni postaviti meni

Ja bi s tvojim starim popio dve - tri rakije domaće dok te čekam ( naravno, aludiram ali je bolje popiti, nego ćutati ili pričati o vremenu :zimag: )

Онда нема потребе ни да упознаје другарице и другове своје деце....

Pa verujem da se drugarice i drugovi svog deteta ne upoznaju planski,tipa dovedi kuci sve drugare iz skole,da ih mama i tata vide z:lol: A uzgred budi receno,apsolutno ne bih poredila te dve vrste upoznavanja.Od samog starta stavljam akcenat na to da devojka ili ti zensko dete,nema ama bas nikakve potrebe da svakog svog momka ili simpatiju upoznaje sa roditeljima,potpuno bespotrebno,bar do momenta dok neka veza ne postane prilicno ozbiljna.

e, i da, desilo se samo jednom da momka nisu poznavali od ranije
jer uvijek postoji taj neki prelazni period druzenja i uzajamnog posjecivanja kao i sa bilo kim drugim prije nego sto udjem u vezu
a taj put smo stupili u vezu prilikom drugog susreta u zivotu pa nismo stigli da se druzimo :lol:

Pa verujem da se drugarice i drugovi svog deteta ne upoznaju planski,tipa dovedi kuci sve drugare iz skole,da ih mama i tata vide z:lol: A uzgred budi receno,apsolutno ne bih poredila te dve vrste upoznavanja.Od samog starta stavljam akcenat na to da devojka ili ti zensko dete,nema ama bas nikakve potrebe da svakog svog momka ili simpatiju upoznaje sa roditeljima,potpuno bespotrebno,bar do momenta dok neka veza ne postane prilicno ozbiljna.

Па, ја сад не знам на шта мислиш кад кажеш ''упознавање''. Ти можда имаш у виду неки званични породични скуп где ће будући ђувегија (или будућа млада) бити званично представљени, уз цвеће, свечани ручак и рукољуб госпођи мами....z:mrgreen:

Мени је у тинејџерском добу била увек пуна кућа другара (и мушког и женског пола), моји родитељи су их углавном све знали на ''добардан'', причала сам им о њима, знали су у ком друштву се крећем, знали су (углавном) за моје симпатије и забављања...па би било мало глупо да ми другари долазе у кућу, а дечко са којим се забављам не, или да треба да кријем да је, ето, то тај момак са којим се забављам....

Ти кажеш ''непотребно'' (ја то не разумем, али добро), а ја никад нисам могла да се начудим родитељима моје другарице која се 5 година (од 16. до 21.) забављала са једним дечком, а њени родитељи никако нису хтели да га виде, ни да га упознају....а пуштали су је да иде са њим сама на море и да спава код њега...
Мени то мало....чудно....z:(
Како желе да познају њене другове, а дечка неће никако?z:hm:

Мени је у тинејџерском добу била увек пуна кућа другара (и мушког и женског пола), моји родитељи су их углавном све знали на ''добардан'', причала сам им о њима, знали су у ком друштву се крећем, знали су (углавном) за моје симпатије и забављања...па би било мало глупо да ми другари долазе у кућу, а дечко са којим се забављам не, или да треба да кријем да је, ето, то тај момак са којим се забављам....:

Da se razumemo,ne postoji tu nikakva kategorizacija.Kad vec kao primer navodis tinejdzerske dane,ja ipak mislim da ni ti tada, pa ni tvoji roditelje svaku tvoju simpatiju ili momka nisu ni shvatali nesto za ozbiljno,u smislu da treba nekog zvanicno da upoznaju,vec su to manje/vise kao sto kazes bili deca koju vec poznaju na neki nacin.
Ти кажеш ''непотребно'' (ја то не разумем, али добро), а ја никад нисам могла да се начудим родитељима моје другарице која се 5 година (од 16. до 21.) забављала са једним дечком, а њени родитељи никако нису хтели да га виде, ни да га упознају....а пуштали су је да иде са њим сама на море и да спава код њега...
Мени то мало....чудно....z:(

Da,nepotrebno,ali vezano iskljucivo za tek stasale devojke,sto misle da sve sto leti i jede se,sto se zaljubljuju 8 puta za mesec dana,sto imaju momcica i momcica pre neke ozbiljne veze.A primer o tvojoj drugarici,zaista je cudan,slazem se,i to ne malo,nego uzas z:).Ali,da bi me bolje shvatila,zamisli da je ta tvoja drugarica recimo od svoje 16 do 21god imala 4/5 vezica manje ili vise ozbiljnih,e sad me zanima da li bi bilo normalno da ih njeni roditelji upoznaju sve,tj da ih dovodi kuci,tako redom...jedan,drugi...Sve to svakako ne iskljucuje mogucnost da oni znaju da postoje,ali ponavljam potpuno bezbeze da dolaze kuci,sem i jedino ako ne dolazi u paketu sa nekim drustvom ili nekim povodom.

Da,nepotrebno,ali vezano iskljucivo za tek stasale devojke,sto misle da sve sto leti i jede se,sto se zaljubljuju 8 puta za mesec dana,sto imaju momcica i momcica pre neke ozbiljne veze.A primer o tvojoj drugarici,zaista je cudan,slazem se,i to ne malo,nego uzas z:).Ali,da bi me bolje shvatila,zamisli da je ta tvoja drugarica recimo od svoje 16 do 21god imala 4/5 vezica manje ili vise ozbiljnih,e sad me zanima da li bi bilo normalno da ih njeni roditelji upoznaju sve,tj da ih dovodi kuci,tako redom...jedan,drugi...Sve to svakako ne iskljucuje mogucnost da oni znaju da postoje,ali ponavljam potpuno bezbeze da dolaze kuci,sem i jedino ako ne dolazi u paketu sa nekim drustvom ili nekim povodom.

Pravo u metu...z:) z:poz:

Imam decka vec skoro 2 godine smo zajedno. Moji roditelji ga obozavaju i to me zabrinjuje. Hvale ga kao da je ne znam ni ja sta i sve mi govore kako je on super decko. On jeste dobar ali to hvalisanje me sve vise nervira. I sad prosle nedelje su me njegovi roditelji pitali da moji roditelji dodju kod njih u posetu :confused:.
Ne znam kako da gledam na to pffffffff nisam bas spremna da imam neku ozbiljnu relaciju a moji to shvataju vec ozbiljnije. Jel ima neko neki savet ili neko iskustvo da podeli sa mnom?????

oteraj sve to u tri lepe

Imam decka vec skoro 2 godine smo zajedno. Moji roditelji ga obozavaju i to me zabrinjuje. Hvale ga kao da je ne znam ni ja sta i sve mi govore kako je on super decko. On jeste dobar ali to hvalisanje me sve vise nervira. I sad prosle nedelje su me njegovi roditelji pitali da moji roditelji dodju kod njih u posetu :confused:.
Ne znam kako da gledam na to pffffffff nisam bas spremna da imam neku ozbiljnu relaciju a moji to shvataju vec ozbiljnije. Jel ima neko neki savet ili neko iskustvo da podeli sa mnom?????

a el se pita nesto taj tvoj? jel njemu mama i tata odredjuju sve...jel ista on kaze?
pazi, njegova mama narucila da dodje tvoja mama, ma kako da ne....
zaobidji ti njegovu mamu na finjaka pa sve odluke samo i jedino sa njim. jer u suprotnom, sve je jasno..mama vuce konce, mama narucuje, odlucuje.......a njega nema nigde, marioneta u maminim rukama i mrtav konj u tvojim.

A sto je najzanimljivije , retko koji roditelj ne omane u proceni , tu prvenstveno mislim na mame i lose momke... setim se odmah filma "mi nismo andjeli 2" i Zorana Cvijanovica kad kaze dobar decko :eek: pa od toga bre nema nista gore i stvarno je tako :lol:

Losi momci najlakse obrade roditelje, i uopste koji decko ce biti los kada ih upoznaje...naravno nijedan , ponasace se kulturno i ljubazno kao nikad,...jos ako mu devojka naglasi znas ovaj moji su malo vise stroziji pa bi voleli da znaju sa kim izlazim...z:hm: ...treba da postoji poverenje izmedju roditelja i dece , znaci da znaju da ima decka i ako su sigurni da nisu pogresili ili propustili nesto u njenom vaspitanju kao i da postoji poverenje sa njene strane apsolutno nemaju cega da se plase... pa ona ako zeli nesto lose da uradi , svakako ce - to nema veze sa tim da li ga roditelji znaju

A moram da napravim osvrt na moj kraj i selo :lol::rumenka: ... kod nas ako uopste momak i devojka imaju najnormalniju vezu (znaci bez skandala, varanja, ...) i ako se zabavljaju vise od 2 meseca odmah se suska da ce da se uzmu ...da, da.... bese mi se desilo ... a mladici ako bi im devojka rekla dodji da upoznas moje roditelje ... ne znam valjda zato sto je malo mesto pa se svi medjusobno znaju kao i u kraju , ali on bi se u tom slucaju okrenuo glavom bez obzira ...jer ispada da trazis decka ili "za u kucu" ili si "pregorela udavaca"

Oni pak koji to odmah pristaju sve koje znam da su to uradile nije im se posrecilo nimalo, bas su imale onakva iskustva kao postavljacica teme , jer desi se da devojka uoci kakav je on zaista ali roditelji joj zvocaju i ubedjuju je kako je on divan decko , kako ne treba vise da ceka jer druga ce ga uzeti, kako je on fin jer su oni to uvideli a ona je razmazena , vide oni koliko je sati hhmmmm ...da , da mogu ovako do sutra

Apsolutno je nepotrebno to zblizavanje... Samo mogu vise da se mesaju u nesto sto nema veze sa njima, i da se raspredaju besmislene price... Moje misljenje i moja iskustva govore da je to cista glupost..

Back