Upoznajte "Didžita", novog robota kompanije Amazon

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
327.318
203108_profimedia-0814811916_s.jpg


Amazon testira novog humanoidnog robota po imenu "Didžit" (Digit) koji bi trebalo da jednog dana da radi u njihovim skladištima.
Didžit, koji je razvila startap kompanija Agility, može da podiže i slaže kutije, ali je prema rečima glavnog tehnologa "Amazon Robotiksa" Taja Brejdija, testiranje još u ranoj fazi.Iz Amazona su rekli da Didžit može da "sarađuje sa zaposlenima" i mada će neka radna mesta učiniti suvišnim, otvoriće brojne druge pozicije.

"Naša inicijalna upotreba ove tehnologije biće pomoć zaposlenima u pražnjenju kutija za skladištenje, što je izuzetno repetitivan proces", dodaje kompanija u saopštenju.
Amazon je takođe objavio da testira još jedan robotski sistem u svom skladištu u Hjustonu - "Sekvoju" (Sequoia) koja se sastoji iz mobilnih robota i robotskih ruku. Kompanija kaže da bi ovi sistemi mogli da unaprede upravljanje inventarom za 75 procenata i ubrzaju isporuke za čak 25 posto.

Tehnološki gigant investira velike iznose u nove sisteme koji bi mogli da automatizuju njihova skladišta. Prošlog aprila predstavljen je i njihov fond "Industrijska inovacija" težak milijardu dolara, a preko njega su investirali i u "Agility".

203109_profimedia-0814811917_orig.jpg

link
 

Back
Top