Upotreba ultrazvučnog aparata u fizikalnoj i kozmetičoj terapiji

• Začetnik teme Začetnik teme Joan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam terapeut nego pacijent. Naime više od dve godine imam 24h bolove, do sada sam išla 6 puta na terapije i zaključila da mi od svih terapija UZ najviše pomaže. Ukratko dijagnoze "na srpskom" su okoštavanje vratnog i srednjeg dela kičme, gde mi se kičma krivi na desnu stranu, hronična reumoišijalgija, i konstantan spazam mišića kompletnih ledja.
Znate i sami koliko se čeka u domovima zdravlja na terapije, išla sam i privatno, minimum je 10 terapija + lekarski pregled pre i posle, što izadje oko 15,000din. Sama doktorica (Fizijatar) mi je poslednji put rekla da je za moje stanje i 20 terapija malo, a nesmeju više od 10 da prepisuju. Stoga smo suprug i ja odlučili da kupimo UZ i za sada radimo cela ledja (što mi je prvi put bilo radjeno i imalo najveći efekat) jedna strana 6 min. Znam da nesme da ide preko koštanih delova pogotovo kičme, ali ne znam koliki je maksimum terapija koji se mogu raditi u jednom "cugu", i koji vremenski period treba da prodje do sledeće terapije.
Sam aparat ima dve sonde tu za fizikalnu terapiju koja je 5cm, i za lice 1cm. Dubina talasa je 3cm.

Back