Upotreba pastila za dezinfekciju grla kod male dece

babydoll:
Imam malu devojcicu od 18 meseci i ponekad joj se javi upala grla. Pedijatar kaze da je to samo virusno i nema potrebe za nekom terapijim. Ja koristim poekad fitosept ili neke druge pastile ima ih puno koje se reklamiraju na Tv pa me interesuje da li tako malo dete sme da ih koristi?

Dete smije koristiti pastile na bazi mentola,ali ne extra strong.Izričito je zabranjeno za decu do 4 godina upotreba pastila sa benzalkonijum-bromidom,ili sa cetiltrimetilamonijum bromidom,ili bilo kojom površinski aktivnom materijom(SEPTOLETE)Krka,Novo Mesto

babydoll:
He, he hvala ti puno ovo je bilo bas strucno mozda malo i previse strucno prevedi mi molim te na jezik nas obicnih smrtnika (salim se) sta to znaci to jest daj mi neko ime tableta koje da koristim tako ce mi biti najlakse

Hvala, hvala :D

Pastile često u svome sastavu sadrže i lokalni anestetik-lidokain koji ublažuje bolovr kod upala grla,a koji se koristi prilikom vađenja zuba,a on može dovesti do srčanih aritmija,naročito u dece....
One supstance koje sam gore naveo,cetiltrimetilamonijumbromid i benzalkonijum hlorid mogu bukvalno razgraditi upalom oštećenu sluzokožu ždrela....Iskreni pozdrav

...cetiltrimetilamonijumbromid i benzalkonijum hlorid mogu bukvalno razgraditi upalom oštećenu sluzokožu ždrela...

zdravo,
vidim da je ovo stari komentar, ali kad sam se vec zatekla ovde, i zainteresovala ovde spomenutim za benzalkonijum hlorid, zanima me ukoliko moze tako delovati na sluzokozu zdrela , kako je on sastojak cak i u Marisol rastvoru morske soli, za ispiranje sluzokoze nosa, kao i lokalnog hemijskog kontraceptivnog sredstva Pharmatex (za koji citiram: dokazano je da nema absorpcije kroz vaginalnu mukozu, pa je samim tim isključen bilo kakav sistemski efekat...), a vi ovde spominjete "mogu bukvalno razgraditi upalom oštećenu sluzokožu..." doduse ždrela.
ja sam inace resila da koristim sto je moguce manje bilo kakvih medicinskih pomagala (moderne farmako-industrije), pa sam sela da izguglam pomenuti benzalkonijum hlorid, jer imam kijavicu a prijatelj mi je doneo marisol i rekao: znam da neces lekove, ali ovo je samo morska voda, koristice ti: )
pozdrav od slucajne zainteresovane prolaznice!

Back