uporedjuj sebe sa drugima i bices uvek nesrecan

Poruka
3.621
imate one motivacione gluposti na instagramu tipa neki lik nabildovani, iza njega neki opasan auto kao recimo ferari i on se tako slikao i to je kao neka "motivacija". sve su to naravno gluposti i takve stvari ne gledam nego ih se gadim...lik se slikao iz koristi,verovatno je samo od te jedne objave zaradio ko zna koliko. to blage veze nema sa motivacijom. nisam bas siguran da trebas sebe uvek porediti sa drugima,narocito ne sa nekim jako uspesnim i poznatim ljudima,jer ta stvar moze krenuti u pogresnom pravcu. ako ti stalno sebe poredis sa drugima,to je recept da uvek budes nezadovoljan i nesrecan. ja znam neke takve ljude i ceo zivot su nadrkani i nesrecni. a na kraju krajeva,pare i materijalno bogatstvo nemaju veze sa srecom. :aha:
ima jedna prica o nekom amerikancu koji je dobio na lutriji neke milione. ne znam celu pricu,nego samo detalje. kupio sve zivo sto je hteo. na kraju zabrljavio u glavi,razbio sve zivo i ubio se.

DaRkGuitaRist88

Ističe se
Poruka
2.176
Mislim da svi ti motivacioni videi na drustvenim mrezama su jedna velika laz ali bukvalno svi.

To je jedno veliko zlo i te sve ankete i objasnjenja stvara zbunjenost i takav kontra efekat kod svih koji su malo depresivni pa krenu da skroluju...

Izlaze raznorani likovi npr ovaj celavi strongmen koji prdi da covemora biti agresivan i opasan po okolinu jer ko takav samo mozes biti dobar covek ako nisi takav onda nisi dobar jer kao nisi uspesan i opasan pa jedino zato si dobar...Ukratko opisao je najvece zlikovce mafijase i npr Hitler je bio opasan, agresivan uspesan i dobar prema zeni...

Samo trabunjaju ds bi zaradeli dodatan novac...
Svako danas prosipa mudrosti na netu i namece svoj stav bilo da je pogresan ili ne ili npr moze da bude ispravan ali ne i za odredjene osobe i karaktere i situacije...

Ako ocete motivaciju pogledajte neki dobar film, izadjite popricajte s nekom starom osobom koja sedi sama na ulici nanekom mestu ili u nekom selu, vise ce vam reci i dati konstuktivan odgovor, ako volite da citate otidite u biblioteku i zatrazite neku knjigu od nekog proverenog pisca o tome.Sve je bolje nego slusati ove karikature na netu sto travunjaju o muskim zenskimm odnosima, prosipaju raznirazne citate itd...

bezimeni1

Primećen član
Poruka
592
Treba raditi na tome kako se osecas. Ako se savrseno osecas, mozes da budes i propali gabor, bice ti dobro jer si skoncentrisan na svoja lepa osecanja i na cula a ne na sopstvenu vrednost u ocima drugih. Mozda se uporedjivanje sa drugima moze izbeci na taj nacin. Ali kako izbeci uporedjivanje sa drugima od strane drugih i uopsteno vrednovanje tebe od strane okoline, sam sebe mozes da ne vrednujes ali okolina ce tebe nametljivo vrednovati, to je tesko ignorisati.

Misfortune Cookie

Aktivan član
Poruka
1.160
I treba da se osećamo loše jer smo loši. Poređenje sa drugima je provera stvarnosti koja nam pomaže da to vidimo, i treba da ga praktikujemo često.

Kako bih znala imam li dovoljno para ako ne pitam druge koliko oni zarađuju? Kako bih znala kako mj ide posao ako konstantno ne stalkujem druge brendove? Kako bih znala jesam li lepa ako se ne poredim sa drugim ženama, da li sam išta naučila ako ne izađem na ispit, da li išta znam ako neko objektivno ne oceni moje znanje..