Upomoć!!! Siluju me forumašice!

  • Začetnik teme iluzionista
  • Datum pokretanja
I

iluzionista

Gost
hahaha :lol: Samo da vam skrenem pažnju na jedan interesentan članak iz današnje politike:


Кад жена силује мушкарца

Оба пола могу бити и жртве и починиоци сексуалног насиља. – Силовање у браку. – Шта су „недозвољене полне радње”

Жена у Србији од 1. јануара може кривично да одговара за силовање мушкарца, чак и ако је то њен законити муж. Исто тако, сваки ожењен човек у Србији може се наћи у затвору ако силује своју „рођену” жену. То предвиђа Кривични законик који ступа на снагу првог дана следеће године.

– Извршилац силовања, према важећем закону, може бити само мушкарац, а жртва само „женско лице”. Нови законик допушта могућност да извршилац буде и жена, а да жртва може бити и мушкарац. Непостојање брачне заједнице између извршиоца и жртве не спомиње се у новом законском опису силовања. Тиме је практично инкриминисано и силовање у браку, које до сада није сматрано кривичним делом – објашњава за „Политику” др Зоран Стојановић, председник радне групе која је написала Кривични законик и професор Правног факултета у Београду.

Да ли је могуће

Одлазећи Кривични закон очигледно је погрешно „сматрао” да само „женско лице” може бити силовано. Нови закон „допушта” да и јачи пол буде слабији у односу на лепши или нежнији пол, који понекад, изгледа, зна да буде и груб. Силовање је тежак злочин и није за шалу, али мора се признати да ова новина у Кривичном законику изазива велико интересовање јавности, коју највише занима одговор на питање да ли је уопште могуће да жена силује мушкарца.

Немогуће је, тврде упућени, да човек силом буде доведен у стање које је потребно за обављање сексуалног чина. Други, пак, кажу да је ово ипак могуће. А ако је то могуће, онда ће сваком тужиоцу бити веома тешко да докаже да је окривљена заиста силовала „оштећеног”.

Најчешћа одбрана оптужених за силовање гласи: „Она је хтела. Нисам је присилио”, а тек ће пракса судова показати да ли ће уопште бити жена окривљених за силовање и да ли ће и оне говорити: „Он је хтео”.

– Постоји једно вештачење Института за судску медицину, из шездесетих година, које каже да „мушкарац није способан да се над њим под принудом изврши сексуални чин”. Неки тврде да је то ипак могуће, а као аргумент наводе сведочења жртава ратних злочина у Босни који су у логорима били присиљавани на хомосексуално силовање – објашњава др Стојановић.

Наш саговорник каже да жена може силовати мушкарца уз претходну примену омамљујућих средстава или ако би својој жртви преваром или обманом дала таблету „вијагре”.

– Забележен је случај да је девојка силовала младића уз помоћ афродизијака који се назива шпанска мушица, а имали смо и пример кривичног дела „блудне радње” када су три жене спопале једног мушкарца – наводи професор Стојановић.

Ово су ипак веома ретки случајеви, бар што се евиденције тиче, а мушкарци су жртве силовања најчешће онда када је извршилац такође мушкарац. То, међутим, по важећем закону није силовање него кривично дело које се зове „противприродни блуд”. Досадашње „блудне радње” од 1. јануара ће бити „недозвољене полне радње”. Правном лаику није лако да разлучи шта је шта међу свим овим радњама.

Завођење дозвољено

– У новом законику кривично дело силовања је практично апсорбовало све оно што је стари закон сматрао противприродном блудом, па се под силовањем сада подразумева не само вагинални, него и анални и орални сношај. Све остале радње сексуалног карактера биће „недозвољене полне радње”, а то су „блудне радње” по садашњем закону, наравно само ако су извршене употребом силе или претњом – објашњава професор Стојановић.

Кривично дело завођења је укинуто. Чиниo га je онај „ко лажним обећањем брака наведе на обљубу малолетно женско лице које је навршило 14 година”. Будући да више од две деценије ниједан такав случај није дошао до суда, јер заводници вероватно више не обећавају брак малолетним девојкама које су данас слободније у сексуалном понашању него некада, ово кривично дело се сматра застарелим.

На крају, можда треба скренути пажњу на једну чисто хипотетичку ситуацију: ако би до нове године нека жена напаствовала мушкарца она не би могла да буде окривљена. На тај случај морао би да се примени сада важећи закон као блажи јер у њему такав чин уопште није предвиђен као кривично дело. Ово, наравно, није никаква препорука већ само илустрација о томе колико су мушкарци незаштићени, бар када је о Кривичном закону реч.

Александра Петровић

Eh, te novinarke... Mnogo one nešto brinu o nezaštićenosti muškaraca. :mrgreen:
 
Emulzijo kasni$.. ovo o silovanju je vec postovano ( DeJedan na segzualno obrezovanje )
Mada.. ne verujem da bi zhene koje mi se ne dopadaju mogle da me siluju. Ne bi mi se digo iz inata i samoodbrane :)

ali.. pod silovanje valjda spadaju i neke druge radnje.. tipa.. tera me da joj lizhem dok mi drzhi $toljpi na jajima.. i to je silovanje?
 
Хехе...прича ми ћале да су једног његовог колегу са факса, док су студирали...напале две девојке. После је избила дискусија о томе да ли мушкарац може бити силован.

Рибе нису биле оптужене наравно. :lol: :lol: :lol:

Е сада...он који се баве психологијом би то могли боље да објасне...својевремено је Фројд написао да приликом сваког силовања постоји у жени...како да се изразим...одређен део ње који ужива у томе. Да се разумемо...нико не може свесно да ужива у томе (ни мушкарци)...поготово ако је повезано са физичким малтретирањем, на крају крајева знам једну девојку и кроз шта је све прошла, али један несвесни део који је везан искључиво за сексуални чин.

Ово је сад размишљање једног апсолутноиг лаика (и тек сада кад сам све написао звучи ужасно смешно)...али шта ако се тај несвесни део код мушкарца испољава у виду ерекције, знамо да је све у глави (девојке постојање жеље могу да сакрију...колико-толико).

Мислим погледајте објективно...да ли би некоме, без обзира на пол, пријало да се неко иживљава над њим? Чак не мора бити ни иживљавање...било шта што се ради против наше воље изазива неки револт. По свом склопу личности...ја сам убеђен да бих ментално пук'o да ме рецимо нека девојка држи везаног и планира ко зна шта после. Борио бих се, копрцао, пиздео, псовао, претио, ишчупао радијатор...ма све...али опет не могу да тврдим да се на мом телу не би десило баш оно што она рецимо прижељкује. :roll:
 
Ljuba82:
Мислим погледајте објективно...да ли би некоме, без обзира на пол, пријало да се неко иживљава над њим? Чак не мора бити ни иживљавање...било шта што се ради против наше воље изазива неки револт. По свом склопу личности...ја сам убеђен да бих ментално пук'o да ме рецимо нека девојка држи везаног и планира ко зна шта после. Борио бих се, копрцао, пиздео, псовао, претио, ишчупао радијатор...ма све...али опет не могу да тврдим да се на мом телу не би десило баш оно што она рецимо прижељкује. :roll:

Ima tu nešto... Onda bi ona (ili one) na sudu mogle da kažu: "ali on je hteo, bio je naložen ko morsko prase". :lol: Ali postoji tu i jedno ozbiljno pitanje... Ako bi taj "on" uspeo da to opovrgne, onda bi se značajno promenila sudska praksa u slučaju silovanja žene. Više ne bi prolazilo ono: "ona je to htela". Znači, ima tu i pozitivnih strana...

E, sad... Meni baš nešto i nije jasno zašto žene ovo ne komentarišu? Verovatno su u tripu: "O, jadni mali ugroženi muškarčići... :roll: Opet nešto izmišljaju. :?" :P
 

Back
Top