Quantcast

UPOMOĆ!!! Prijemni za Pravni ! ! !

A

AKHENATON

Gost
IMAS 60 PITANJA( 30 SRPSKI JEZIK I KNJIZEVNOST, 30 IZ ISTORIJE) STO SE TICE SRPSKOG 15 PITANJA SU TI IZ KNJIZEVNOSTI A 15 GRAMATIKA I PRAVOPIS U SUSTINI NIJE TESKO!! STO SE TICE ISTORIJE UGLAVNOM SU KLJUCNE STVARI I PRIJEMNI MOZES SUPER DA SPREMIS IZ KNJIGA ZA JEZICKI SMER GIMNAZIJE I TO UCECI SAMO ONO GLAVNO!!SVAKO PITANJE DONOSI 1 POEN STO CE RECI PRIJEMNI TI DONOSI 60 A USPEH 40 BODA. DA UPADNES NE TREBA TI MNOGO JER SE PRIMAJU ZISTA MNOGO STUDENATA NEGDE OKO 600 CINI MI SE!!!!!!!!!!!!!!!
 
Z

Zoki 788

Gost
Kolega je u pravu ukupno 60 pitanja, ali pitanja su cesto dvosmislena, a ponekad za odgovor ti treba i pravnicko predznanje. Svaki odgovor nosi 1 poen koji uzgred puno znaci jer moze da te"baci" 100 mesta unazad tj. unapred. Dobra pomoc jeste da spremas prijemni sa nekim. Ja sam spremao u AOS centar i prijemni sam prosao kao od sale. Druga alternativa ti je pripremni na pravnom. Izaberi jednu od alternativa sigurno ce ti olaksati zivot. Uzgred tel za prijemni gde sam ja sprema Akadesmki centar je 3618-668.
 
B

buduci pravnik

Gost
Prijemni na pravnom nije nista strasno kao sto sam naprimer ja mislila da jeste. Upisala sam ga ove godine i mogu ti dati nekoliko dobrih saveta.
Obavezno na fakultetu kupi knjigu testova, vecina pitanja je vec tamo samo menjaju redosled odgovora i formulaciju pitanja. Iz te knjige ces spremiti bar 50% prijemnog.
Sto se tice istorije jako su vazne prva i druga godina srednje skole dok su treca i cetvrta malo zastupljene. Obrati paznju na Egipat, Grcku, Rim, Persijance i sl. Mislim da je test iz istorije malo tezi od srpskog koji je izuzetno lak.
Srpski stvarno nije tezak posebno ako procitas lektire. Ako nisi citala lektire ne brini. Ja sam se posluzila trikom: naucila sam likove iz najvaznijih dela i tako prepoznavala dela koja su ti postavljena kao zadatak. Gramatika i pravopis su jednostavni, kao kontrolni iz srpskog, mislim i ne mogu da izmisle nista novo, zar ne?
SRECNO
 
Top