Upomoć! Kad mačići počinju da jedu?

449340146_1640866216648598_4031829154222438196_n (1).jpg

evo grejemo se..
To sve zna. I da se umiljava i da prede. Izgrizoše mi prste. Dal su nešto
pojeli, pojma nemam. Al pokušaću opet za par minuta.

Pogledajte prilog 1573538

evo grejemo se..
To sve zna. I da se umiljava i da prede. Izgrizoše mi prste. Dal su nešto
pojeli, pojma nemam. Al pokušaću opet za par minuta.
Pazi da nemaju buve, po mogucnosti sto manje ...meni su zadnji macici od toga uginuli, istrebio sam na kraju jedno od buva ali je dobilo anemiju, samo sam mu produzio zivot za par dana.

Upomoć! Došla mi dva mačeta, premalena. Ne znaju još da jedu.
Tek su progledali. Posušila sam ih onake pokisle do kože. Drhte
mukice.. pojma nemaju da jedu..

ne znam šta da im radim.. :rida:
U pet šopovima ima da se kupe flašice sa malim cuclama, kao i mlečne formule optimizovane za mačiće. Bilo bi dobro ako možeš to da nabaviš. Kravlje mleko ne sadrži adekvatnu proporciju nutrijenata za mačiće i samo na njemu uglavnom teško prežive.

Ako ne možeš ovo da nabaviš, onda nabavi špric u apoteci i hrani ih laganim ubrizgavanjem slabog mlaza mleka (praktično kap po kap) na jezik. Pazi da zaista to radiš lagano, da se ne zagrcnu i uguše. Možeš ubaciti malo žumanceta u mleko, opet ne previše da ne dobiju proliv.

Važno je da im bude toplo, pa im ponudi smeštaj u nekoj kutiji u kojoj će biti flaša sa toplom (ne i vrelom) vodom.. ako je tu gde su hladno. Kad bude vrućina, ne moraš da ih dogrevaš.

I mazi ih.. treba im ljubavi.. puno ljubavi.. :heart:

U pet šopovima ima da se kupe flašice sa malim cuclama, kao i mlečne formule optimizovane za mačiće. Bilo bi dobro ako možeš to da nabaviš. Kravlje mleko ne sadrži adekvatnu proporciju nutrijinata za mačiće i samo na njemu uglavnom teško prežive.

Ako ne možeš ovo da nabaviš, onda nabavi špric u apoteci i hrani ih laganim ubrizgavanjem slabog mlaza mleka (praktično kap po kap) na jezik. Pazi da zaista to radiš lagano, da se ne zagrcnu i uguše. Možeš ubaciti malo žumanceta u mleko, opet ne previše da ne dobiju proliv.

Važno je da im bude toplo, pa im ponudi smeštaj u nekoj kutiji u kojoj će biti flaša sa toplom (ne i vrelom) vodom.. ako je tu gde su hladno. Kad bude vrućina, ne moraš da ih dogrevaš.

I mazi ih.. treba im ljubavi.. puno ljubavi.. :heart:
Hvala. Danas nemam šanse ništa da im nabavim. Prvi pet šop je na 4km
a bez auta sam. Imam kozije mleko, sveže. To je sve što mogu, do sutra..

Pazi da nemaju buve, po mogucnosti sto manje ...meni su zadnji macici od toga uginuli, istrebio sam na kraju jedno od buva ali je dobilo anemiju, samo sam mu produzio zivot za par dana.
I meni je leglo kuca nastradalo tako prošlog leta. A kuja je kriva. Zavukla
ih negde pod seno i naučila da beže kad vide čoveka. Nisam ih ni videla
dok nije bilo kasno..

Back