malo strpljenja. Vakcina ce biti dostupna do kraja godine sto znaci da ce sledeca turisticka sezona biti normalna, a verovatno i povoljna, jer ce se operateri otimati za goste.Nije kraj sveta ako se propusti jedno letovanje.
Nemam ja 'problem' sa strpljenjem, vec (mozda) sa ponosom?!
Malo vishe dostojanstva, nije na odmet.
Ne dozvoljavam nikome, da me kao geometerski kolac, pomera kad i kako mu padne na pamet!!!!
Pa ako si mislio na letovanje u Grchkoj sledece godine.... bez mene (i ne samo sledece)?!
Ta destinacija ne postoji, dok je ova vlada na vlasti u Grchkoj. Ne zato shto me je briga, ko i kako vlada tamo.... vec ne zelim da snosim posledice njihove paranoje!
Naravno.... tu vlast i vladu biraju grci i to je njihovo legitimno i neotudjivo pravo.... ali je i moje legitimno i neotudjivo pravo, da ne idem tamo, ako se ne osecam prijatno. Posebno NE zelim, da se opet izlozim riziku i budem ponizen zatvaranjem granice ispred nosa....
Kao i pravo da tuzim Sudu Mouzenidis Travel da mi vrati pare, jer u "opshtim uslovima putovanja" lepo stoji, da su duzni u sluchaju vanrednog stanja, da odmah i bezuslovno vrate pare za neizvrshenu uslugu.... inache, chemu onda sluze zakoni, propisi, ugovori., ako ce neko tako da ih menja.... kad i kako kome ustreba?!
.... A onaj ko je smislio takvu uredbu o "zamenskim voucherima", neka ih on kreditira, ali ne o mom troshku, vec iz budzeta.... jer mi ne pada na pamet da prihvatam bilo kakve zamenske vouchere, za koje ne garantuje drzava.... i to drzava Srbija, a NE tamo neka Grchka drzava za koju svi znamo u kakvoj je dubiozi!
Osim toga i EU Komisija je trazila drzavne garancije, josh maja meseca, bash iz razloga solventnosti agencija, dok su ".... Nemachka i josh neke zemlje EU trzaile, da se odmah i bezuslovno putnicima obezbede pune novchane naknade, za sve otkazane letove i turistichke aranzmane" (navodi agencija ROJTERS).
Daklem.... dao sam im pare..... hocu pare nazad i to ODMAH!
Uskoro ce godinu dana, kako se sluze mojim parama. Nemam namere da kreditiram Grchki turizam i da ih chekam josh 18 meseci, posebno shto sam nekako uveren u "pouzdanost" njihovih garancija toliko, da ce do tada objaviti bankrot, a da cu ja onda morati da tuzim i drzavu Srbiju, jer im je to omogucila tom uredbom, na moju shtetu!!!!
A na Sudu cemo vec videti, kakvo ce uporishte u ustavu i ostalim zakonima pronaci ta uredba o "zamenskim voucherima" (sa rokom naplate u januaru 2022. godine)?!
I kad pominjem Sud.... ne mislim samo na ove u Srbiji....
Ponavljam.... EU Komisija se pre nekoliko dana, opet i eksplicitno izjasnila po pitanju "zamenskih vouchera". Nadam se da ce i nasha vlada uvaziti stav EU Komisije i da ce nam ushtedeti napore u ostvarivanju svojih prava?!