Uplatio tri turistička aranžmana u Grčkoj.... i predivno se baškarim kod kuće!

malo strpljenja. Vakcina ce biti dostupna do kraja godine sto znaci da ce sledeca turisticka sezona biti normalna, a verovatno i povoljna, jer ce se operateri otimati za goste.Nije kraj sveta ako se propusti jedno letovanje.

Nemam ja 'problem' sa strpljenjem, vec (mozda) sa ponosom?!
Malo vishe dostojanstva, nije na odmet.

Ne dozvoljavam nikome, da me kao geometerski kolac, pomera kad i kako mu padne na pamet!!!!
Pa ako si mislio na letovanje u Grchkoj sledece godine.... bez mene (i ne samo sledece)?!

Ta destinacija ne postoji, dok je ova vlada na vlasti u Grchkoj. Ne zato shto me je briga, ko i kako vlada tamo.... vec ne zelim da snosim posledice njihove paranoje!

Naravno.... tu vlast i vladu biraju grci i to je njihovo legitimno i neotudjivo pravo.... ali je i moje legitimno i neotudjivo pravo, da ne idem tamo, ako se ne osecam prijatno. Posebno NE zelim, da se opet izlozim riziku i budem ponizen zatvaranjem granice ispred nosa....

Kao i pravo da tuzim Sudu Mouzenidis Travel da mi vrati pare, jer u "opshtim uslovima putovanja" lepo stoji, da su duzni u sluchaju vanrednog stanja, da odmah i bezuslovno vrate pare za neizvrshenu uslugu.... inache, chemu onda sluze zakoni, propisi, ugovori., ako ce neko tako da ih menja.... kad i kako kome ustreba?!

.... A onaj ko je smislio takvu uredbu o "zamenskim voucherima", neka ih on kreditira, ali ne o mom troshku, vec iz budzeta.... jer mi ne pada na pamet da prihvatam bilo kakve zamenske vouchere, za koje ne garantuje drzava.... i to drzava Srbija, a NE tamo neka Grchka drzava za koju svi znamo u kakvoj je dubiozi!
Osim toga i EU Komisija je trazila drzavne garancije, josh maja meseca, bash iz razloga solventnosti agencija, dok su ".... Nemachka i josh neke zemlje EU trzaile, da se odmah i bezuslovno putnicima obezbede pune novchane naknade, za sve otkazane letove i turistichke aranzmane" (navodi agencija ROJTERS).

Daklem.... dao sam im pare..... hocu pare nazad i to ODMAH!
Uskoro ce godinu dana, kako se sluze mojim parama. Nemam namere da kreditiram Grchki turizam i da ih chekam josh 18 meseci, posebno shto sam nekako uveren u "pouzdanost" njihovih garancija toliko, da ce do tada objaviti bankrot, a da cu ja onda morati da tuzim i drzavu Srbiju, jer im je to omogucila tom uredbom, na moju shtetu!!!!

A na Sudu cemo vec videti, kakvo ce uporishte u ustavu i ostalim zakonima pronaci ta uredba o "zamenskim voucherima" (sa rokom naplate u januaru 2022. godine)?!
I kad pominjem Sud.... ne mislim samo na ove u Srbiji.... :rtfm:
Ponavljam.... EU Komisija se pre nekoliko dana, opet i eksplicitno izjasnila po pitanju "zamenskih vouchera". Nadam se da ce i nasha vlada uvaziti stav EU Komisije i da ce nam ushtedeti napore u ostvarivanju svojih prava?!

Potpuno ste u pravu. Jedne godine sam bio u hotelu u Veneciji. Bivsa verenica ga je nasla na bukingu. Platili smo 560 eura 4 nocenja sa doruckom u Julu mesecu. Posle dve godine sam gledao isti hotel u istom periodu, ista soba cena je bila za 4 nocenja 2200 eura. Suludo.

Ja ziveo tamo chetri godine.
Daklem, info iz lichnog iskustva. :smeker:

Iako mondensko letovalishte (Lignano Sabbiadoro), mogao je chesto da se nadje odlichan smeshtaj za sitnu lovu, ali i skroman za mnoooogo vece pare!
Ko te kako odere?! :navodnik:

No, svakako je odnos cena/kvalitet mnogo bolji u korist Italije, u odnosu na Grchku.

Kao shto sam i predpostavio, kada su prvi put pomenuti "zamenski voucheri" i Uredba koja bi im dala "zakonski" osnov za to.... znachajan broj agencija ce potpomognuta tom Uredbom, izbegavati da vrati pare shto je moguce duze.... a po neke i nikada, verujem!!!!

Elem,
dzaba je osoblje u Mouzenidisovoj agenciji u Beogradu, maksimalno usluzno i predusretljivo, kada ona(j) koji treba da vrati pare.... u nashem sluchaju, direktorka Mouzenidisa u Beogradu S.N.... pokushava na sve moguce nachine da eskivira, pozivajuci se na pomenutu Uredbu, za koju je koliko sam obaveshten vec zatrazena ocena ustavnosti, kod Ustavnog Suda Srbije.

Te da nashe pare nisu u Srbiji, vec odmah lezu na rachun centrale u Solunu itd.... shta je josh jedan razlog, da vishe NIKAD ne uplatim nijedan turistichki aranzman preko neke strane agencije!

I na kraju, krajeva.... krajnje je nevazno da li postoji zakonski osnov za takvo ponashanje ili ne.... siguran sam da je mnoooogo vaznije, sachuvati klijentelu!
Ja se iskreno nadam, da ce takve agencije 'platiti' danak takvom ne-fer odnosu i da ce nestati sa turistichke mape Srbije.... tj da im takvo ponashanje srpski turista nece zaboraviti!?

U sluchaju da "Mouzenidis Travel Serbia" prezivi do sledece godine (u shta sumnjam), ja cu se vec potruditi da se ovo dugo ne zaboravi. Tj. godinama cu posecati turiste, kakva je to agencija i treba li im davati novac?!
A za ovaj koji su nam duzni, tuzicemo ih odmah po oceni ustavnosti Uredbe, pa makar izgubili sav novac koji smo im dali, ali to ce im biti poslednje shta su "zaradili"!!!!

Da ne ispadne, da samo mrachim.... :smeker: i namerno pishem zaseban post s'tim u vezi.... jer dole pomenuti, ne zasluzuju da se nadju u predhodnom postu....

Zelim i da POHVALIM nashu agenciju Filip Travel, kao i Uniqa Osiguranje, koji su nam odmah vratile novac od uplata za drugo (propalo) putovanje!!!! :ok:

Shto se mene tiche, 'kupili' su moje poverenje, da opet koristim njihove usluge, pa i ako budu skuplje od nekih drugih?!
Uostalom.... nije vazno, da usluga bude (samo) jeftina.... vec i da je dobijemo! Tj. da bude realizovana! :rtfm:

ja ne kontam sto ti besnis...jel te neko terao tri puta da uplacujes novac za letovanje? nije, sam si to izabrao.

ja ako se odlucim za belorusiju, koja nam nije zatvorila granice kupicu kartu dan dva pre puta, onako na bum i time cu osigurati ulazak.

Bash da "besnim"... ne besnim.... al ne vidim razloga, ni da mi bude milo zbog toga!

Hehe.... mozda je to fora.... dva dana ranije?! :dash: :think: Probacu sledeci put....
Ja sam treci aranzman uplatio, chak tri i po dana ranije! :smeker:

Inache, nisam ja sve ovo pisao, sebe radi.... vec da bi u buducnosti bilo manje prevarenih?! Pa ako ovo pomogne i samo jednoj osobi, postiglo je cilj. Tj. nisam se dzabe trudio!

Bash da "besnim"... ne besnim.... al ne vidim razloga, ni da mi bude milo zbog toga!

Hehe.... mozda je to fora.... dva dana ranije?! :dash: :think: Probacu sledeci put....
Ja sam treci aranzman uplatio, chak tri i po dana ranije! :smeker:

Inache, nisam ja sve ovo pisao, sebe radi.... vec da bi u buducnosti bilo manje prevarenih?! Pa ako ovo pomogne i samo jednoj osobi, postiglo je cilj. Tj. nisam se dzabe trudio!

ali ja tebe ne razumem i dalje. jednom te ispale, ti opet uplatis, pa te ispalke drugi put, ali ti ne posustajes sa uplatama aranzmana. :lol:

ja stvarno ne znam sta da mislim. :huh:

ali ja tebe ne razumem i dalje. jednom te ispale, ti opet uplatis, pa te ispalke drugi put, ali ti ne posustajes sa uplatama aranzmana. :lol:

ja stvarno ne znam sta da mislim. :huh:

Hahahaha.... shta da ti kazem.... uporan sam ja! :hahaha:

Shalim se, naravno!

- Da si chitao sve shta sam napisao, skontao bi da sam (barem ovaj aranzman kod Mouzenidisa) uplatio josh proshle godine?! Zato cu i da ih tuzim. Zbog alavosti!!!! Skoro godinu dana se vec sluze mojim parama.... i to im je malo, pa se pozivaju na "Uredbu", kako bi se sluzili josh godinu i po.... ili dok ne objave bankrot, pa taj dug ostane zauvek! :rtfm:

- I drugi aranzman je uplacen, daleko pre korone.

- Poshto nisam mogao da ih iskoristim zbog zatvaranja Grchke granice, uplatio sam i treci, kako bih bar jednom otishao na more.
No i tu je Grchka Vlada uspela da me zafrkne! Bukvalno 3 i po dana, od uplate do pochetka realizacije!
Kao i pre toga (nekoliko puta) Grchka bez blagovremene najave zatvara granicu, dok ja ne mogu da reagujem na vreme i krenem, jer je ulazak vec bio uslovljen QR kodom, koji moram sachekati, da bih uopshte mogao da probam da udjem u Grchku....

U principu, to su samo pare..... a za mene zadovoljstvo nema cenu.
No, to su ipak moje pare i ne planiram da ih poklonim nekoj od agencija (chitaj: derikoza)! :namcor:

Eto, kako se desilo da uplatim tri aranzmana.... i dok je ova Vlada u Grchkoj, nece biti chetvrtog puta!
A shto se grchkih agencija tiche, siguran sam da VISHE NIKADA necu uplatiti neki aranzman.... ne samo preko Mouzenidisa, vec nijedne grchke agencije, jer mi ni drzava Grchka, a ni njihove agencije ne odaju nikakvu finansijsku sugurnost! Nisu oni dzaba pukli
.
Osim toga.... sad su se pokazali, koliko im je stalo do turista.... a koliko do para?! :rtfm:

Chinjenica je da volim grke, kao narod.... ali to nije od znachaja, ako treba da me namagarche ponovo.
Uostalom.... da li i oni vole mene/nas? Nisam bash siguran, barem shto se njihove Vlade tiche?! :think:

Eto, kako se desilo da uplatim tri aranzmana.... i dok je ova Vlada u Grchkoj, nece biti chetvrtog puta!
A shto se grchkih agencija tiche, siguran sam da VISHE NIKADA necu uplatiti neki aranzman.... ne samo preko Mouzenidisa, vec nijedne grchke agencije, jer mi ni drzava Grchka, a ni njihove agencije ne odaju nikakvu finansijsku sugurnost! Nisu oni dzaba pukli
.
Brale u ovaj situaciji niko nikome nista ne garantuje a ne Grcka, jer ovo nije normalna sezona, vec nesto tipa letovanja u vreme WWII. Jbt. otkazase Olimpijadu, a optimisti se i dalje nadaju normalnoj sezoni. Ja sam u martu trebao da odem na neku tezgu na Islandu i sva sreca sto nisam, inace bi i danas sedeo tamo o sopstvenom trosku, a posao dao bog odlozen za bolja vremena.

Uuuu.... gde ti ode?!
Olimpijada zahteva mnogo zeshcu organizaciju i stotine hiljada ljudi, na istim mestima.

Odlazak i kupanje u moru je daleko prostija stvar! Posebno ako je na sopstvenom prevozu. :patkica:

I ne ochekujem normalnu sezonu, vec samo da mi vrate pare.
Za mesec dana, bice ravno godinu dana, kako se koriste mojim parama! Rachunam, to je vishe nego dovoljno, za veliko 'nishta' koje sam dobio kao 'uslugu'! :navodnik:

Ma to da ti vrate pare podrzavam, ali kupanje na javnim plazama nije nista manje slozeno od Olimpijade, ako hoces da kupaci nose maske i drze rastojanje od dva metra ....
Od Grka da izvuces novac, puno srece. Pirocanac je rasipnik za njih.

Hahahaha.... ma to pirocance vishe 'bije kao glas'! :hahaha:Nisu oni tako skrchavi, a usto su veoma gostoprimni. Ima nekih drugih krajeva, gde bi takav 'glas' bio primereniji. :kez:

Shto se javnih plaza i kupanja tiche, ja preferiram divlje i neuredjene. Tako da nemam problem sa guzvama.
Tamo mi chesto nisu neophodni ni kupaci, kamoli maska za njih! :guza:

Nego, da "pohvalim" i nashu agenciju Travelland! :navodnik:
Kako bi sutra potencijalni turista, imao iformacije.... na osnovu kojih bi mogao eventualno da odluchi, hoce li pokloniti poverenje pomenutoj agenciji ili potraziti aranzman od neke druge?!

U nekoliko telefonskih razgovora su me zavlachili.... tj. nisu hteli da mi potvrde, da li su vec otkazali vilu za koju smo ulpatili aranzmane ili ne.
To nisu hteli da potvrde eksplicitno ni sada, a zamislite poslali nam 'potvrde o zamenskom putovanju'! :rtfm:
Tek na moje zvanichno insistiranje mailom, odgovaraju i shalju te potvrde. Pre toga nas nishta ne obaveshtavaju, a valjda bi trebali, ako posluju fer?!

Znachi, mesec i po dana pre nego shto bi trebalo da zapochne to putovanje, oni znaju da ono nece biti realizovano, bez obzira shto sada niko unapred ne moze znati, da li ce biti otvorene granice ili ne?! Ali oni znaju da nece, jer su izgleda otkazali vilu iz chisto komercijalnih razloga?!
Shta ce reci.... ako oni ne mogu imati planiranu zaradu, necemo ni mi imati letovanje, a ni pare koje smo dali za duze vreme.

Ma i to je uredu. Niko ne voli da posluje i da gubi, ali ni mi turisti nismo odushevljeni da ih kreditiramo dve godine, bez ikakve kamate! Nece bre ni drzava da ih poimaze, bez kamate.... banke da ne pominjem.... zashto bi smo to mi radili?!

Naravno, novac sam trazio da nam vrate odmah, uz napomenu da se ne izgovaraju Uredbom i da je vec zatrazena njena ocena ustavnosti.... itd....
Evo kakav sam odgovor dobio (citiram):
" Ocena ustavnosti pomenute Uredbe je proces koji će duže trajati od termina za refundaciju novca. " (kraj citata)

Toliko (zasad) o fer i korektnom odnosu prema turisti koji sve mora da plati, a tur-operateri samo da ispruze ruku i uzmu! :namcor:

Ne znam koje, od putovanja komentarishesh?

- Ako mislish na prvo? Ono je bilo na avio-prevozu?!
- Ako mislish na drugo.... ne, nije bilo bolje?! Preko bookingcoma je to isto 2-3 puta skuplje, a i nisam uspeo da pronadjem to shta sam hteo! Krf poznajem 'u prste' i znam tachno shta necu.
- Za trece su nam vratili pare odmah, bez ikakvog uslovljavanja!

Daklem.... nije vazno preko koga se uplati.... vec, moze li se verovati pruzaocu usluge ili ne?!
Ko je prochitao temu od pochetka, video je da ja nisam samo 'pljuvao' :nono3: vec i hvalio neke agencije?! Sve po zasluzi. :kpozdrav:

Da se razumemo.... nisam ja ovo pisao zbog sebe (i mog drushtva). Ovo shta pishemo ovde, ne moze da mi pomogne da lakshe povratim svoj novac.
Pishem iz razloga, da te iste agencije sutra ne namagarche opet nekoga?!
Posebno ne nekog, ko cele godine teshko radi i jedva skupi neku kintu da otputuje negde, a onda ga neko zavrne i za lovu i odmor!!!! :dash:

Daklem.... zelim da ostane zapisano, koja je agencija koliko pouzdana, da sutra kada neko odgugla imena tih agencija, dobije informaciju sa kim ima posla.... a ako i pored toga dozvoli da bude prevaren.... ko mu je kriv?!
:namcor:

Poslednja izmena:

Back