Uplašeni dečaci

Ooo, Unsaie... Vremenom ćeš se, nadam se - za tvoje dobro - "iskvariti" i postati princeza. Nećeš se pentrati uz zidine zamke, nego ćeš naučiti da kolutaš okicama, trepćeš i žališ se na zrno graška koje te žulja. Muškarci vole takve. Sorry - istina je surova.

To nije istina. I moze da se ponovi jos milion puta, necu u to poverovati. S druge strane, nemam nikakvu potrebu da dokazujem svoju jacinu tako sto bas nikad necu zakolutati ocima i pozaliti se na nesto. Ne padam na mitove o polovima. Sretala sam muskarce koji vole ovakve zene ali sam sretala i zene koje vole sirovine koji im lupaju samare. Treba li sad da povucem paralelu da sve zene to vole i da je to surova istina?
Ne, to je hvatanje za slamku kad nemas drugo objasnjenje sto te neko ne voli. I umesto da sebi kazes da si vredna ljubavi takva kakva jesi, ti sebe ubedjujes da moras biti idiot da bi te neko voleo pa jos to siris okolo. Razmisli malo o ovome sto si napisala, stvarno.

A ovaj kome se suze slivaju u crkvi, avaj...:lol:. Ne verujem ni u tu pricu, suvise mi je pateticna.
Na temu nemam sta da kazem. Nisam strasna, ne plase me se muskarci :D. Postoje samo ljudi koji me ne kontaju niti ja kontam njih a to se obicno jako brzo zavrsavalo.

To nije istina. I moze da se ponovi jos milion puta, necu u to poverovati. S druge strane, nemam nikakvu potrebu da dokazujem svoju jacinu tako sto bas nikad necu zakolutati ocima i pozaliti se na nesto. Ne padam na mitove o polovima. Sretala sam muskarce koji vole ovakve zene ali sam sretala i zene koje vole sirovine koji im lupaju samare. Treba li sad da povucem paralelu da sve zene to vole i da je to surova istina?
Ne, to je hvatanje za slamku kad nemas drugo objasnjenje sto te neko ne voli. I umesto da sebi kazes da si vredna ljubavi takva kakva jesi, ti sebe ubedjujes da moras biti idiot da bi te neko voleo pa jos to siris okolo. Razmisli malo o ovome sto si napisala, stvarno.

A ovaj kome se suze slivaju u crkvi, avaj...:lol:. Ne verujem ni u tu pricu, suvise mi je pateticna.
Na temu nemam sta da kazem. Nisam strasna, ne plase me se muskarci :D. Postoje samo ljudi koji me ne kontaju niti ja kontam njih a to se obicno jako brzo zavrsavalo.

Mislila sam da je, u gore citiranom postu, potpuno očigledan moj cinizam.:roll:
Govorila sam o vrlo suptilnom licemerju, koje itekako zna da obori s nogu one muškarce, sklone da, zarad sopstvenog mačizma, previde manipulaciju (ili im se ta vrsta manipulacije dopada).
Zar nije istina da takve žene - večite razmažene devojčice i prenemaguše - postoje?
Nije li istina da postoje muškarci koji vole baš takve? I u gro slučajeva radije biraju baš njih nego žene koje otvoreno pokazuju svoju srčanost. To nije mit o polovima, već čuveni 'muško/ženski princip', po kome muškarac teži da se ostvari kao muškarac-zaštitnik. A ko je u takvom odnosu zaista jači, vrlo je diskutabilno i zavisi od toga da li je odabrana žena zaista 'princeza' ili uspešna glumica, a takođe zavisi i od karaktera dotičnog muškarca (tj. onog što se skriva u dubini njegove podsvesti).

Unsaie nikad neće postati njanjava 'princeza' koja primenjuje 'taktiku zrna graška' - jednostavno zato što nije takva. Činjenica da je ona Zmajček, nimalo ne umanjuje njenu ženstvenost.
p.s. Moj post svakako nije bio kukumavčenje bazirano na ličnom iskustvu.:)

Pa jeste bilo tako.

Unsaie nikad neće postati njanjava 'princeza' koja primenjuje 'taktiku zrna graška' - jednostavno zato što nije takva. Činjenica da je ona Zmajček, nimalo ne umanjuje njenu ženstvenost.
p.s. Moj post svakako nije bio kukumavčenje bazirano na ličnom iskustvu.:)

evo,
jos sam morala i da prepravljam post zbog onog tvog njanjavog Unsaie zmajcek
zaboravih da ocitam bukvicu....
a koliko sam puta rekla da mi se ne lijepe pridjevi, hm?

samo zato sto mogu dosta stvari sama,
zar stvarno mislis da cu to i da radim ako je u blizini neki primjerak homo sapiensa
kojeg mogu da izmanipulisem da to uradi umjesto mene?
:cmok:

nije sve u snazi,
na tabli su snaga + pamet + vjestina i jos mnogo toga
krute stvari se lome, savitljive postanu beskorisne od previse upotrebe, sitne i prakticne se uzimaju zdravo za gotovo,
svaka definisana stvar je predvidjljiva i laka za iskoristiti na neki nacin
treba biti zgodna kombinacija svega

a zmajeve mi ne diraj *ozbiljna-faca*

Poslednja izmena:
Podstaknuta temom o bivšima, htela sam nešto da vas pitam... Jel ste imali ili znali nekoga kome ste morale da prilazite sasvim polako? Muškarci koji se teško opuštaju i prepuštaju i kojima treba bar dve, tri, četiri - čaše, flaše... Nikad mi to nije bilo sasvim najjasnije - što mu više daješ do znanja da je ok i da ti se sviđa i da granica između vas ne postoji to se on više odmiče i zazire i nije mu baš jasno... a sviđaš mu se, znaš da te gotivi jako... Konfuzno sam napisala al valjda će neko da me razume :wink:

Ima tu dve teme: prvo, oni su lovci, ne vole da im plen sam padne u krilo. Ima logike, čega je malo, to je skupo. Drugo, ako stvarno nema hrabrosti da ti priđe, nije tvoj broj! Kad - tad, to će se pokazati.

M To nije mit o polovima, već čuveni 'muško/ženski princip', po kome muškarac teži da se ostvari kao muškarac-zaštitnik.

Ne slazem se opet :D. Od cega muskarac treba da me stiti? Ovo bi moglo da bude istina samo ako je uvek i u svakom slucaju tacno. A nije, ni kroz istoriju (matrijarhat, Amazonke...itd) a ni u svakom musko-zenskom odnosu. Ne tezi svaki muskarac ovome, nesto je drugo u pitanju. Svako zeli da zastiti onog koga voli, to nema veze sa polom. Manipulacijom sopstenom slaboscu se mozda i moze probuditi zastitnicki instikt kod nekog ali to nije ljubav. A svakako nije "to svi muskarci vole".

Evo jedna tužna priča za one mlade osobe čija shvatanja života su predaleko od stvarnosti. Nadam se da će ovaj nadasve tragični slučaj pomoći nekima da premoste, za njih nesavladivu, barijeru između, u njihovim glavama umišljenim, prestrogim normama života (koja su u istinu za njih mnogo, mnooogo povoljnija nego što se njima čini) i stvarnosti. Napominjem da je sličnih slučajeva, na žalost, bilo veoma mnogo.

04 Jun 2008. 08:58 | Izvor: ND Vijesti

Oduzela sebi život zbog nesporazuma sa razrednom

Strah od posljedica bezazlenog nesporazuma sa razrednom natjerao je prekjuče poslije podne dvanaestogodišnju A. D. iz Tuzi, učenicu šestog razreda Osnovne škole “Mahmut Lekić”, da oduzme sebi život.

Vijesti pišu da je neizvjesnost koja je nekoliko dana mučila nesrećnu djevojčicu kulminirala tragedijom, kada je odlučila da se objesi u štali, u dvorištu porodične kuće.

O tome svjedoči oproštajno pismo, u kojem je čitkim rukopisom i bolnim riječima pretočen sav njen strah i patnja i objašnjenje odluke da okonča tek započeti život.

‘’Sve je počelo prije nekoliko dana, kada je A. D., poznata po odličnom uspjehu i primjernom vladanju, iz dobrih namjera, zajedno sa drugaricom, jednoj nastavnici ponudila žvakaće gume. Kutija je, međutim, bila prazna, a nesrećna djevojčica to nije prethodno primijetila. Kada je dodala kutiju nastavnici, a ona je otvorila, A. D. se zastidjela, a ova je njen bezazleni i dobronamjerni gest protumačila kao provokaciju’’, prepričao je Vijestima oproštajno pismo djevojčice sagovornik iz policije.

Isti sagovornik navodi da su tek tada počele muke A. D.

Uvrijeđena nastavnica požalila se njenoj razrednoj starješini, koja je potom pozvala na razgovor, izgrdila je i zatražila da u školu dovede roditelje.

‘’Kako da saopšti roditeljima da moraju poći u školu i da ih ubijedi da ništa nije kriva, za nju je, kako se ispostavilo, bila nemoguća misija’’, navodi izvor Vijesti i ističe da A. D. potiče iz ugledne i patrijarhalne porodice.

Puna tri dana trajala je agonija djevojčice, nakon čega je odlučila da ponovo porazgovara sa razrednom, u nadi da će naići na razumijevanje i ubijediti je u svoje iskrene namjere.

‘’Kada je čula ponovna izvinjenja i molbe da odustane od nauma da razgovara sa njenim roditeljima, razredna se još više razljutila i drsko joj odgovorila: ”Vrati se kući i nemoj da mi dolaziš bez roditelja!”, navodi sagovornik iz policije, dok prepričava dirljivo oproštajno pismo.

Tog dana A. D. je izgubila nadu, nije vidjela izlaz. Zatvorila se u kuću i neprestano razmišljala kako da prevaziđe, za nju, kako se ispostavilo, strašnu sramotu. Donijela je odluku i napisala pismo.

‘’Narednog dana, pred roditeljima se napravila da je bolesna i da zbog toga ne može ići u školu. Tražeći trenutak nesmotrenosti ukućana, ušla je u štalu i objesila konopcem o drvene stubove. Nekoliko sati kasnije, ne sluteći šta je čeka, majka nesrećne djevojčice ušla je u štalu, gdje je zatekla mrtvo tijelo svoje kćerke’’, riječi su sagovornika iz policije.

A. D. je u pismu pozdravila svoju porodicu i školske drugarice, prozivajući ih poimenično, tražila im da joj oproste i mole se Bogu za njenu dušu.

Vijesti nezvanično saznaju da će razredna, koju A. D. pominje u pismu, danas biti pozvana na informativni razgovor u prostorije policijske Područne jedinice u Podgorici.

Komentari (52)

1. AMN: 04 Jun 2008. | 10:07
razrednoj treba život više. ovo samo pokazuje ko uči i vaspitava našu djecu. isfrustrirani ljudi. bolesnici koji liče sopstvene komplekse na našoj djeci. neka se sad ona ubije.ne treba da živi.

2. AMN: 04 Jun 2008. | 10:13
ubijaju našu djecu... isfrustrirane budale... užasno sam bijesna... bijesna i tužna... sjećam se svojih ludih, manijakalnih nastavnika... njihovih napada ludila... grom ih ubio...

3. uzas: 04 Jun 2008. | 11:27
istina...mnogi ucitelji nisu nikakvi pedagozi, ili ih nije briga da budu..koriste zastarjele metode maltretiranja ucenika kako bi uspostavili disciplinu i učenje. Mnoga djeca nisu toliko jaka, i često se jave poslijedice kasnije, razni pshicki poremećaji

4. Marko: 04 Jun 2008. | 12:03
....bez rijeci,bez razloga jedan mali zivot koji jos nije ugledao svjetlost dana na pravi nacin a vec ugasen...ovoj uciteljici treba dati otkaz i poslati je u sibir...ja licno bih je strijeljao kako ma iznervirala kokoska sebicna

5. Gringoza: 04 Jun 2008. | 12:27
Nemogu da vjerujem. Stvarno mi je zao. Takodje mislim da bi trebali roditelji da se ispitaju jer je ona stahovala vjerovatno od njihove reakcije.

6. djuro: 04 Jun 2008. | 12:30
ovo su strasne nebuloze. da se objesila jer nije mogla reci roditeljima da dodju u skolu na razgovor.nije kriva skola nego roditelji koji su je tako vaspitali. vaspitanje se (uci) nosi iz porodice. ovdje je glavno pitanje: odnos roditelja prema djevojcici

7. jedan_choek: 04 Jun 2008. | 13:37
Biti profesor, nastavnik ili uchitelj je jako plemenita i, nazhalost, potcijenjena profesija. A najvishe zbog toga shto se svakakve budale danas bave time. Ipak, u ovom sluchaju ne krivim nastavnicu nego roditelje a i samu djevojchicu.

8. pas_zijo: 04 Jun 2008. | 13:37
kad bih se ja vjesao zbog svake shale sa profesorima, trebalo bi mi jedno 20 zivota...

9. jedan_choek: 04 Jun 2008. | 13:38
U kakvim li je ona uslovima odrasla kad nije nauchila da uspostavi normalan vid komunikacije sa roditeljima... A i sudeci po njenim ocjenama, pretpostavljam da je konstantno bila pod pritiskom roditelja. Kakogod, ona je ispala glupa.

10. maja: 04 Jun 2008. | 13:40
Jako mi je zao djevojcice.Tek je pocela disati.Jedno mi nije jasno,zasto je toliki strah imala od roditelja.....zar se tako uvlaci strah u deci???ZALOSNO....

evo,
jos sam morala i da prepravljam post zbog onog tvog njanjavog Unsaie zmajcek
zaboravih da ocitam bukvicu....
a koliko sam puta rekla da mi se ne lijepe pridjevi, hm?

samo zato sto mogu dosta stvari sama,
zar stvarno mislis da cu to i da radim ako je u blizini neki primjerak homo sapiensa
kojeg mogu da izmanipulisem da to uradi umjesto mene?
:cmok:

nije sve u snazi,
na tabli su snaga + pamet + vjestina i jos mnogo toga
krute stvari se lome, savitljive postanu beskorisne od previse upotrebe, sitne i prakticne se uzimaju zdravo za gotovo,
svaka definisana stvar je predvidjljiva i laka za iskoristiti na neki nacin
treba biti zgodna kombinacija svega

a zmajeve mi ne diraj *ozbiljna-faca*

:heart::ok::heart:

Back