Upis u prvi razred OŠ

Jukie:
(kod Gorana nisam bio u poseti, ta škola mi se nalazi sa one strane magične linije od sat i po GSBom)

Nije bas sat i po, ali je... sto rece moj komsija "Neki zive u krugu dvojke, a ja u krugu pedesetsedmice" ;)

z:lol:Joj sad moram da pojasnim tu anegdotu iz moje mladosti... Dakle, pošto sam bio na zameni u školi na suprotnom kraju grada i umro od iscrpljenosti od putovanja ovamo-onamo, sednem i pronađem spisak linija gsb sa sve stanicama, i mapu grada (da vidim gde je koja stanica) i izračunam koja mi je škola koliko blizu, povlačeći liniju na sat i po putovanja ("gde mi prođe ceo dan na put") z:hm:, naivno verujući da će škole da se pobiju oko ovako vrsnog profesora z:cry: pa da ću da biram školu koja mi je bliže :hahaha:

Cao svima, da li neko zna skole na Vozdovcu tj medak naselje.., tj nama je najbliza Milan DJ Milicevic, mada nisam bas cula lepe reci o njoj, pocev od najskupljeg celodnevnog boravka, pa preko toga da ne mogu da imaju salu za fizicko, jer se izdaje za raznorazne sportove, neka druga info bi me interesovala ili o nekoj skoli.. pozz

P.P.P.S. Evo jos jedan savet roditeljima. Potrudite se da zavrsite lekarske preglede sto ranije. Kada krene upis izuzetno su velike guzve po domovima zdravlja. Hajde da vas ne plasim gripom, ali bi trebalo da izbegnete prevelika cekanja.

Eeeeeeeee, to!
Da li postoji neki određeni vremenski period koliko "važe" rezultati (tipa, mesec dana, dva, šest....)?

Cao svima, da li neko zna skole na Vozdovcu tj medak naselje.., tj nama je najbliza Milan DJ Milicevic, mada nisam bas cula lepe reci o njoj, pocev od najskupljeg celodnevnog boravka, pa preko toga da ne mogu da imaju salu za fizicko, jer se izdaje za raznorazne sportove, neka druga info bi me interesovala ili o nekoj skoli.. pozz

Isekoše mi post jer sam ga predugo pisao, pa sam sada pisao u Wordu opet pa ću da zalepim:

-Janko Veselinović se nalazi u Umčarskoj 2 (sporednoj uličici na mestu gde se seku Ustanička i Voislava Ilića). To izgleda blizu Medakoviću. O njima ne znam ništa jer se nalaze sa one strane crte od sat i po vremena putovanja od moje kuće. :whistling:

-Branislav Nušić u Zaplanjskoj 45 (isto blizu Medakoviću), gde se uči francuski. Sudeći po sajtu Ministarstva, jako strogo ocenjuju, imaju malo odličnih đaka.

-postoje dve škole, Zmaj Jova Jovanović i Đura Daničić, u Meštrovićevoj 19 i 19a (školska dvorišta im se dodiruju). Ne znam kakav je prevoz od Medakovića, ali ako se ide autobusom 50 mora da se šipči peške uzbrdo. U jednoj školi se uči nemački a u drugoj francuski. Škola Zmaj Jova je bila ove godine dosta u vestima jer su spajali odeljenja prvacima pa su neki roditelji štrajkovali.

-Filip Filipović, Bulevar oslobođenja 317. Izlazi se iz autobusa 50 ili na Trošarini pa se ide još malo napred i skreće desno, ili kod bazena na Banjici pa se vraća nazad. Mala škola, uči se nemački, imaju mnogo odličnih učenika. Ako zovete telefonom, direktor ima jak glas i dere se kao narednik u filmovima o vojsci.

-Bora Stanković kod Tržnog centra Banjica. Isto se izlazi kod bazena pa se silazi nizbrdo niz Paunovu ulicu. Pazite na toj raskrsnici odmah kod bazena i uvek prelazite na prelazu. U školi se uči nemački. To je jako velika škola i zato su i nastavnici i đaci raznovrsni. Nažalost u ovu školu ide većina podmlatka Radovih navijača, što je veliki minus.

Sta znam ruski je jezik buducnosti ...u kakvoj mi zemlji zivimo bez ruskog neces moci nista.

Jelte direktore a sto ni jedna skola ne uci španski ???

Ali španski jeste jezik budućnosti ako mislimo da sarađujemo sa SAD, jer oni sve više postaju španskogovoreća država. Doduše u Americi deca sve češće uče kineski kao strani jezik, španski im je "kućni" a engleski pričaju u školi sa nastavnicima.

Pa mislim o tome kao o jeziku koji govori populaciono jako veliki broj ljudi ....
I u nasoj zemlji je jako mnogo kurseva , pa se pitam kad vec ima ljudi koji zele da uce i vole , zasto ne bi bio i u skoli???

Mislim da je to logicniji izbor od nemackog.

Ja, opet, nisam cula skoro nista pozitivno o OS "Branislav Nusic" koja je nama bliza, a o OS "Milan Dj. Milicevic", naprotiv - dosta toga pozitivnog. Tako da smo se mi odlucili ipak za Milan Dj. i ja sam u petak predala molbu za upis u prvi razred za sina.

Volele bih da postoji mogucnost izbora na nivou skole , tj da nema samo jedan jezik pa mora taj nego da se opredeljujemo , al shvatam da je to dosta komplikovano i prakticno nemoguce u nasem sistemu.

Mislim da na Dedinju ima neka škola gde se uči nekoliko jezika pa su đaci iz te škole posle u različitim odeljenjima u gimnaziji (tamo gde se odeljenja prave po jeziku). Ali to je ipak Dedinje, je l'. :whistling:

Ma to je u redu za gimnazije ....obicno ima svih jezika u gimnaziji al ja govorim za osnovnu ....gde to ne moze.

A ne vidim po cemu je dedinje nesto bolje od Banovog Brda ???
Da tamo nema nesto specijalnije ??
Da ne zive neka vunderkind deca ???
Ne kapiram tu konstataciju to je dedinje .....ko da je dedinje nesto nadljudsko , van sveta ....

Produzeni boravak u skoli je besplatan. Moze da se placa samo ishrana ucenika. Sto se sala za fizicko tice, one ne smju da se izdaju u vreme nastave. Problem sa fizickom vaspitanjem je druge prirode. Jedna sala je premalo za svu decu. Svako deljenje starijih razreda ima 3 casa fizickog, znaci u jednoj smeni, prosecna skola sa 4 odeljenja ima 8x3 casa u jednoj smeni. Pet radnih dana po 6 casova, to je zznaci 30. Ostaje 6 casova nedeljno za mladje razrede. Ukoliko je sala slobodna 6 cas, prvaci i drugaci tu ne mogu. Ne bih da budem advokat te skole ,ali eto, samo da objasnim :)

Back