november child
Elita
- Poruka
- 18.222
Nasa skola salje pozive roditeljima.
..nas ste razmazili, gorane, nisam znala da odgovorim mirki na ovo pitanje..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nasa skola salje pozive roditeljima.
Upis pocinje 1. aprila. Upisuju se deca rodjena od 1. marta 2003 do 29. februara 2004.

Petak je 
Gorane, jedno pitanje za vas:
posto sina planiramo da upisemo u skolu kojoj teritorijalno ne pripadamo, sta je sve potrebno da se navede u molbi koju, ako sam dobro shvatila, moramo da predamo do 01.02.? Srecom sam se sjetila da sam prosle godine nabasala na ovu temu i Vase ljubazne odgovore, jer sam mislila da se te molbe podnose od 01.02.
Hvala puno!

Upis pocinje 1. aprila. Upisuju se deca rodjena od 1. marta 2003 do 29. februara 2004.

Roditelji dece koja teritorijalno ne pripadaju zeljenoj skoli, po zakonu, treba da podnesu molbu skoli do 1. februara. Mnoge skole ne insistiraju na tom datumu, vec molbe prihvataju i kasnije. Skole u centru i ne traze te molbe, zbog malog broja dece koja krecu u prvi razred. Skole su duzne da upisu decu sa svoje teritorije, a ostale u skladu sa prostornim uslovima. Iz svega su izuzeta deca iz socijalno ugrozenih grupacija (Romi) koji se mogu upisivati i bez kompletne dokumentacije.
Evo dva pitanja koja su offtopic sa teme ali kad smo već tu:
1) da li sve isto važi i za decu koju roditelji hoće da prebace u višim razredima osnovne? (pošto tada deca ionako samostalno koriste gsb kad idu po gradu na treninge - ja ih stalno viđam po gsbu jer živim jednu stanicu od sportskog centra; pa bi valjda mogli i u školu da idu autobusom)
2) baš me zanimaju te školske teritorije kojima deca "pripadaju"; ima li negde na internetu da se vide?
Ja kad sam kretao u prvi razred, školica nam je bila na prvom ćošku (nije morala nijednom da se prelazi ulica). Onda su ljudi počeli da se useljavaju u novoizgrađene zgrade i na polugodištu smo prešli u novu školu, koja je bliže novom centru naselja. Od tada mi treba jednako vremena da stignem do "moje" škole i druge koja se verovatno i ne vodi kao naše naselje.
Ako bi neko mogao da mi preporuci skolu u Zemunu(selimo se u septembru u blizini Silerove ulice).Hvala.
Zanima me nešto više o teritorijalnoj podeli na banovom brdu, tj početak parne strane Petra Lekovića. Da li pripadamo "Fići" ili nekoj drugoj....?
2. Teritorije skola su interni dogovor na nivou opstine. Kod nas se upravo vrse neke izmene. Na primer, u nasu skolu je dolazila grupa dece iz Makisa. Putovali sa kraja na kraj opstine. Od sledece godine ce ta deca da idu u skolu u Zelezniku koja im je najbliza.
Ja znam podelu na nivou Banovog brda. Mojoj skoli pripada neparna strana Kirovljeve, sve ulice izmedju Pozeske i Kosutnjaka , parna strana Blagoja Parovica i sve ulice iznad pa tako sve do bazena. Os Josif Pancic pripada Pozeska i sve ulice ispod nje i jedan deo Cukaricke padine, kao i parna strana Kirovljeve. OS Filip Kljajic pripada Pozeska od broja 65 i ulice ispod, kao i deo Cukaricke padine. Takodje i parna strana Ulice Blagoja Parovica. .
A koliko je meni poznato skola se dosta promenila od kad smo mi bili deca ( ja sad imam 31 godinu) al da budem iskrena ne znam kakva je situacija sa mladjim razredima, svi koje znam su vec skoro pred zavrsetkom osnovne.
Ipak ja se ne bi oslonila samo na reci roditelja, otisla bi da istrazim skolu i donesem prve neke utiske sama ....to moze dosta da pomogne . A verujem i da ce vas primiti neko tamo na neki informativni razgovor....
Pa nisam siguran da su prvaci u nekoj ne-bezbednoj kategoriji, oni obično idu u jatu oko učiteljice kao pačićiVolela bih i da čujem iskustva roditelja čija deca idu u Fiću, i kako se o prvacima staraju jer ipak su oni najmlađi ...i znate već, brine me ta bezbednost prvaka po skolama.

Pa nisam siguran da su prvaci u nekoj ne-bezbednoj kategoriji, oni obično idu u jatu oko učiteljice kao pačići
Ali ako prošetate školom za vreme malog odmora videćete kakva je opšta atmosfera u školi, što je važno za kasnije školovanje u višim razredima. Ako su nastavnici "isceđeni" i jedva se vuku, a đaci se međusobno svađaju ili rugaju (ili skaču kao divljaci), to baš nije dobra škola. Ako su i nastavnici i đaci dobro raspoloženi i ljubazni prema ostalima, to je dobra škola. Naravno postoje i mnoge "srednje" škole.
Dobre škole su npr. Karađorđe i Drinka. Imam dva primera za loše škole ali ih neću navoditi jer nije profesionalno.
(kod Gorana nisam bio u poseti, ta škola mi se nalazi sa one strane magične linije od sat i po GSBom)
A koliko je meni poznato skola se dosta promenila od kad smo mi bili deca ( ja sad imam 31 godinu) al da budem iskrena ne znam kakva je situacija sa mladjim razredima, svi koje znam su vec skoro pred zavrsetkom osnovne.
Ipak ja se ne bi oslonila samo na reci roditelja, otisla bi da istrazim skolu i donesem prve neke utiske sama ....to moze dosta da pomogne . A verujem i da ce vas primiti neko tamo na neki informativni razgovor....

Ja nisam .
Ja sam opajala skolu u ponedeljak izmedju 6 i 7 uvece i pomislila da cu da se samoubijem na sred zbornice ako Knezevicka ne ode u penziju dok Nana dodje do 5 razreda ....
Osim toga , ja sam vrlo prepoznatljiva , nisam ni malo suptilna osoba , imam kez od uveta do uveta i ponekad nesvesno radim ovo
Inace sam normalna , deteta mi ....
P.S. Sto se uciteljice tice ....ja sam vec izabrala samo vi ne znate![]()
P.S. 2 - zasto oni podnose prijave , a ja moram da cekam april ???
nemojteposle da mi neko kaze nema mesta pozvacu se na forum , to je neoboriv dokaz da sam bila u pravo vreme na pravom mestu !