Upala desni

borka t

Početnik
Poruka
4
U Junu prosle godine postavila sam navlake na sve zube u gornjoj vilici,razlog je bio los kvalitet zubi.Posto sam bila nedovoljno informisana,prihvatila sam zubarevu opciju da stavi povezane navlake a ne na svaki zub posebno.Mesec dana posle pocelo je da mi se upaljuju desni.Pokusala sam sa antibioticima,pomoglo samo na kratko.Ispiranje sa zalfijom,kamilicom,slanom vodom,nista ne pomaze,kada pritisnem desni,osecam gnoj u ustima,ima li neki lek,po mogucnosti prirodni??Upravo sam procitala da puno pomaze Koloidno srebro,ako iko ima iskustvo sa tim molim da se javi!!

Jesi ti sigurna da je gnoj u ustima? :think: Onda bi ipak trebala da odes kod zubara.

U kucnoj varijanti mozes da probas sa Lacalut pastom i Lacalut tecnoscu za ispiranje usne dublje,
Paradontax pasta
i Gingival C - koji se utrljava u desni.

(naravno ne sve ovo zajedno)

Trebalo bi da veoma detaljno perete zube posle svakog obroka sa pokretima cetkice koji su uvek usmereni ka vrhu zuba,zatim da masirate desni tako sto cetkicom lupkate po njima,pogotovo po ivici uz zub (naravno,ne plastičnim delom,nego vrhovima čuperaka),da obratite pažnju na svaki zub sa svake njegove strane,tako da pranje ne može trajati manje od 20minuta.Tamo gde je tkivo upaljeno kanite kap,dve propolisa (alkoholni rastvor).
Ako imate mogućnosti kupite Braunov aprat za ispiranje i masažu desni (dentalni tuš ili water pick),prodaju ga apoteke,cena je oko 90e.Taj aparat stvara snažan mlaz vode sa vazduhom koji će savršeno očistiti sve ostatke hrane i bakterije i izmasirati vam desni.
Sigurna sam da ćete rešiti problem ako se budete ovoga pridržavali.
Ako je situacija trenutno baš sasvim loša onda bi ipak trebalo da najpre posetite stomatologa da vam on iskiretira event.džepove,pa da onda počnete sa ovim režimom.

Back