Unutrasnja politika

Mecenaa

Primećen član
Poruka
882
Da se ne shvati pogresno ne zanima me ni pozicija ni opozicija ali moze li u zemlji nasoj malo manje tenzija oko politickih desavanja?politicari sto se mene tice mogu izmedju sebe da se pokolju ali bez uvlacenja obicnih ljudi u to.
Ne mislim ovde na forumu ovo je zezanje nego uopste

Da se ne shvati pogresno ne zanima me ni pozicija ni opozicija ali moze li u zemlji nasoj malo manje tenzija oko politickih desavanja?politicari sto se mene tice mogu izmedju sebe da se pokolju ali bez uvlacenja obicnih ljudi u to.
unutrasnja politika je malo po malo zbog podrske, pocela da dolazi spolja, tako da je nemas unutra...niko od nas ne moze da ucestvuje u unutrasnjoj politici i to je to...moze, npr ja mogu da kreiram unutrasnju politiku da kupujem samo u marketima koji su blizu mog stanovanja, to je unutrasnja politika i to je dovelo uz reklamiranje akcija do toga da su se nacickali svi moguci lanci u mom okruzenju a 3 stanice dalje imas sipak...cak su dosli i neki sumnjivi poslovni marketu , ogroman prostor a uzasno velike cene sto je dovelo do toga da su sa 2 radnika dovoljni da pokriju rad jedan namesta drugi naplacuje....

Ali mora da ima neka caka...

Mislim da se ne lazemo , vise niko ne postuje nikakve kriterijume poslovanja, nego se radi otimacina, nesto preko kapitala, nesto preko ucene , nesto preko nelegalnog trzisnog pritiska i poslovanja....nesto preko uticaja....ali mislim da je svetski zavladao pristup pljacke, kakav je mozda ocigledniji u video igricama, a vidim da je isto i u realu...jer isti igraci igraju obe igre...

Asocijacija sa situacijama iz igrica je tu , ispred ociju i onda proradi psiha , lakse je razoriti i prisvojiti nego razvijati se sa , npr to je jedna posledica masovnosti igrica u psihi...

moze biti samo jedan highlander princip , a ne tolerancija, koorporativnost ili klasterisanje...to su price za malu decu..
Ono sto je nezgodno je sto na kljucnim tackama se nasade ili krimosi ili drzavni krimosi , jer tamo moze da se lupa po dzepu koliko hoces i koga hoces...
To su nekima nelogicne tacke, ali su tacke kroz koje mora da se prodje...i onda tu nastupa selekcija i otimacina..

Uzmimo to ovako znaci narod je blentav, tacno , nezainteresovan jer je to iznad njihovog nivoa razmisljanja i interesovanja, a kod onih kod kojih nije, opet je iznad dnevnog ekonomskog kapaciteta znaci trosak u ljudskim radnim satima i u novcu za odrzavanje paznje i reakcije na neke pojave koje su jasno diskriminacione , plus razvojne...ne mogu da podnesu ...

Tako da imamo otudjenje vlasti od narodnog potencijala da ista uradi...
Blenta koji je na funkciji ili je u dosluhu sa funkcijom moze 19x vise da uradi i razvije sebe i onog kog zeli a da se ne zove korupcija...dok u nejasnim uslovima poslovanja, ostali ravnopravni ustvari nisu uopste ravnopravni i tako se pravi atmosfera da se treba drsko i brzo postavljati na neku tacku , prelaziti je svim sredstvima i naravno tu se vise ne postuje ni zakon ni nista...i tako svet klizi u korupciju i bezakonje, a svima odgovara, ili tako misle..

I tu su kao neki kao ekonomisti kkoji bace cifre, i zamazu oci , a ustvari imamo negativnu selekciju gde oni koji su bolji budu poebeni od prevaranata i luftiguza..
Zato imamo mnogo projekata koji mnogo obecavaju , a oni koji mogu da ostvare, ostanu suvi , ne mogu da prodju...prikolju ih ...zaguse..

Cak je i narod postao zeljan tih unapred propalih projekata, umesto da se okrene onim koji razvijaju lokalnu sredinu , ali ne znaju to da razlikuju , blentavi ljudi...svi , ne mislim tu samo na neobrazovane..

Na kraju krajeva oni kazu , sve je u zivotu sreca, sto automatski dovodi sve u stanje nestabilnonsti i agresivnosti , ali niko to ne kapira...jer cim nista nije odluka i nista nije stabilno , i nista nije na osnovu pameti nego na osnovu srece, tu su itekako pozeljne precice i razne sive radnje...sto garantujem dovodi do pojacanja mekog i povezanog nasilja...to garantujem...

Ali to niko ne vidi...
To zna neko ko je imao dobar proizvod i dodje na buvljak ili otvorenu pijacu i onda nikom ne prete, samo se njemu nakace neki lokalni olosh , i naravno niko mu ne veruje....jer to ne postoji , moja strina prodaje jaja na toj pijaci 20 godina...i niko joj nikad nije ucenjivao sta ce da radi i prodaje...

Nisu price za srbei srpski jezik, jer to ljudi koji govore ovaj jezik ne mogu da razumeju , to je mnogo iznad njihove percepcije i ekonomije i drustva..narocito drustva...

Nakon bojkota izbora 2020, kad opozicije nije bilo u parlamentu, Seka Sabljić je za neki časopis dala intervju, protiv režima naravno.
U skupštini se pola sata pričalo o tome, napadali je, vređali je...
Dakle u momentu potpune dominacije, oni nađu nešto što im zasmeta, i seku u korenu.
Ne može bez tenzija, pošto režim na svaku malu kritiku podiže tenzije.

Back