Univerzitet u Novom Pazaru-kriminalistika

Nasao sam i ovo na web-u
Departman u Pancevu Internacionalnog Univerziteta,nastao je okupljanjem najeminentnijih profesora iz oblasti kriminalistike na Balkanu i u Evropi
Prof. Dr Vladimir Krivokapic-sef odseka u Pancevu
Prof. Dr Miodrag Jovic-krivicar
Prof. Dr Predrag Ilic - obavestajni predmeti
Prof. Dr Milos Babovic kriminolog
Prof. Dr Hiber - kriminolog
Prof. Dr Borisav Maric penolog, socijalni patolog
Prof. Dr Goran Golubovic forenzicki psiholog
Doc. Dr Predrag Arlov - borilacke vestine
.Doc.Dr Becir Sabotic, skijanje i plivanje
Prof. Dr John Olsson forenzicki lingvista
Prof. Dr Sava Markovic - istoricar prava
Prof. Dr Dusan Novakovic - stvarno pravo
Prof. Dr Goran Milosevic, savetnik ministara unutrasnjih poslova, ekonomista
prof. Dr Gordana Zrilic, specijalni tuzilac Srbije, krivicar
Prof. Dr Muamer Nicevic - krivicar-procesualista
Prof. Dr Ljubomir Cimburovic, kriminalisticka tehnika
Prof. Dr Milan Zarkovic-kriminalista-takticar
Prof. Dr velimirSotirovic-informaticar
Mr Dragan Maksimovic, kompjuterski kriminal
Prof. Dr Filip Turcinovic-medjunarodno pravni predmeti
Prof. Dr Petar Jovanovic forenzicka medicina
Prof. Dr Miroslav Vrhovsek trgovinsko pravo
prof. Dr Aleksandar Fira, ustavno pravo
Prof. Dr Ljiljana Slavnic, ustavno pravo
Prof. Dr M. Teofilovic, organizovani kriminal
Prof. Dr Zoran cajka engleski jezik
Prof. Dr Erika Tobolka, engleski jezik
prof. Dr John Olsson forenzicka lingvistika
Prof. Dr D. Stamenov balistika i streljastvo
Prof. Dr Cedomir Cupic, sociologija, korupcija
MrDusan Davidovic, maloletnicka delikvencija, privatni polising
Mr Dragan Jovic, metodicar
Mr Ljubinka Stupar krim. tehnika
Prof. Dr Ljubomir Cimburovic forenzicka hemija
vidi na
www.kriminalistika.editboard.com

@ novi fakultet - Da malo ozivimo temu
Kad vec reklamiras UNINP - prenesi poruku da im je Web-Site (www.uninp.edu.yu) ocajan, posebno ako se uzme u obzir cinjenica da na Univerzitetu postoji fakultet za informacione tehnologije. Ja mislim da bi u okviru jednog diplomskog rada mogao da se odradi mnogo bolji sajt a ne onako nesto - i jos ga uredjuje asistent!!!!

Ovo sam napisao iz veoma pozitivnih pobuda tako da apelujem da se poradi na sajtu ako postoji namera da se prmovise fakultet!
Ima na netu puno open source software-a koji moze da se veoma uspesno prilagodi ovoj potrebi ili da se za male pare dobije wec odradjen sajt za tu namenu!!!

Pozz

a jel neko zna da li se ti fakulteti pripremaju za akreditaciju ( konsultativni centri ) ?
Ja već stvarno ne znam šta da mislim , jedni kažu samo da krene komisija za akreditaciju i zatvaraju se ta odeljenja , drugi kažu da ako se sve sredi da je kao na univerzitetu , oprema , prostor , studijski programi i ostalo da je u redu , a onda se pojavi neko trći i kaže da su profesori gostujući i da je zbog toga kraj politike fakulteta .... šta je u stvari sad istina ...... nije mi svejedno upisati a da zatvore sledeće godine....

PRIJEMNI ISPIT CE SE ZA SVE SMEROVE I ODSEKE ODRZATI 21.09.2007. U 12H
ROK ZA PODNOSENJE DOKUMENTACIJE JE 20.09.2007. DO 17H
********Departman PANCEVO
********INTERNACIONALNI UNIVERZITET U NOVOM PAZARU
Tel: 013.516.732
e-mail: univerzitet10@gmail.com
www.student10.mojblog.co.yu

Na prijemnom se polaze:
- test opste kulture i informisanosti ( 30 bodova)
- strucni test ( 30 bodova)
rangiranje ukljucuje i
- uspeh u skoli ( 20 bodova)
- intervju sa ispitnom komisijom ( 20 bodova)

Od dokumentacije je potrebno pri upisu priloziti:
1. Izvod iz maticne knjige rodjenih
2. Svedocanstvo iz 1. god. srednje skole
3. Svedocanstvo iz 2. god. srednje skole
4. Svedocanstvo iz 3. god. srednje skole
5. Svedocanstvo iz 3. god. srednje skole
6. Diplomu zavrsnog ispita srednje skole
7. Uplatnicu sa delom skolarine
8. Uplatnicu sa administrativnim troskovima
9. 4 fotografije ( 3 vel. za pasos i jedna 2x2)
10. U verenje o polozenim ispitima ( u slucaju prepisa sa drugog fakulteta).

Fakultet humanistickuh nauka (Departman u Pancevu)
*engleski jezik i knjizevnost *psihologija (klinicka, opsta i skolska) *smer za vaspitace

Pravni fakultet (Departman u Pancevu)
*pravni odsek *odsek za kriminalistiku

Fakultet za informatiku i informacione tehnologije (Departman u Pancevu)
*inzenjer informaionih tehnologija *inzenjer racunarskog dizajna

Fakultet za menadzment i poslovnu ekonomiju (Departman u Pancevu)
*poslovna ekonomija
*bankarstvo i revizija

Free_Mason:
@ novi fakultet - Da malo ozivimo temu
Kad vec reklamiras UNINP - prenesi poruku da im je Web-Site (www.uninp.edu.yu) ocajan, posebno ako se uzme u obzir cinjenica da na Univerzitetu postoji fakultet za informacione tehnologije. Ja mislim da bi u okviru jednog diplomskog rada mogao da se odradi mnogo bolji sajt a ne onako nesto - i jos ga uredjuje asistent!!!!

Ovo sam napisao iz veoma pozitivnih pobuda tako da apelujem da se poradi na sajtu ako postoji namera da se prmovise fakultet!
Ima na netu puno open source software-a koji moze da se veoma uspesno prilagodi ovoj potrebi ili da se za male pare dobije wec odradjen sajt za tu namenu!!!

Pozz

E pa znam da nije bas najbolje resenje da otvorim blog, ali morala sam :razz: www.student10.mojblog.co.yu ( tu se mogu naci informacije za studente i buduce studente).
Inace sam student Informatike ( druga godina) i obecavam da cemo napraviti dobru prezentaciju sa potrebnim informacijama. Sada , prosto, mora da bude ovako...ne mogu da ulazim u detalje oko Zakona itd. prosto postoji zvanicna prezentacija Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. www.uninp.edu.yu

A kako sam zavrsila ekonomski ( marketing) i bavim se marketingom, znam sta znaci dobra i losa prezentacija... ipak ...pretpostavljam da i sami znate ...nekako mora da se pocne...

U svakom slucaju hvala za komentar ;) nije bio tako ostar , kao sto bi mogao biti... :)

ali ti ne garantuju radno mesto u skladu sa strukom ako nema slobodnih.....

Milanche bas se ne slazem sa tobom....Ako zavrsis Kriminalistiku,moras posle toga 6 meseci na njihovu obuku,a to stomilanche kaze ako nema slobodnih nista onda...To nije tacno...Oni te moraju postave za npr: Inspektora ili tako nesto..Ali niko ne ocekuje da te stave odma u Beograd,Nis,Novi sad,Kraljevo.... Nego prvo u neke manje gradove...Pa ako se tamo dokazes,ides na drugo(bolje)mesto....

To ti je isto ko VOJNA Prekomanda.

kad zavrsis kriminalistiku na ovom univerzitetu sanse za posao su ti 0.1% sem ako ti cale ili neko vrlo blizak nije neki baja u policiji, na kurs za policajce nece primiti svakoga nego u zavisnosti kako se pokazes na tom prijemnom i u zavisnosti koliko ljudi treba u gradu iz kojeg dolazis. sve ovo pricam jer provereno znam, mozda se u medjuvremenu nesto promenilo ali tako je bilo do sad... mesto inspektora nije zagarantovano ukoliko nacelnik supa ne odluci da ti prizna diplomu fakulteta, a to je njegovo licno pravo. pozdrav :)

Imam i ja nesto da izjavim u vezi ovog Univerziteta.Ne zelim da se pravim pametan,niti da ikoga pocenjujem,vec samo da kazem ono sto je surova istina.Sto se tice kriminalistike na tom Univerzitetu mislim da je to srljanje u propast,sto i cinjenice govore.Da bi neko postao student Kriminalisticko-Policijske akademije u Zemunu,stvarno je tesko.Polazi se od toga,da idete na detaljan lekarski pregled,gde ne postoji deo tela koji nece detaljno da Vam zagledaju,morate da butete skroz zdravi da biste uopste mogli i da konkurisete.Zatim ako to i prodjete,a 40 posto njih vec tu otpadne,konkurisete,gde polazete prijemni,koji nije ni najmanje lak,a to je solidno znanje srpskog jezika i knjizevnosti,i naravno neizbezan test fizickih sposobnosti,na kom takodje veliki procenat ljudi otpadne,a da biste to prosli morate biti u solidnoj fizickoj kondiciji(da trcite 2.400m ispod 12 min.),zati radite psihotest i imate intervju sa psihologom.Ako sve to zadovoljite,sto je izuzetno tesko,radi se policijska provera.da li je kandidat osudjivan,kako funkionise porodica,da li mu je neko u porodici izvrsio samoubistvo itd.Cak i ovo sve da zadovoljite ne znaci da cete biti primljeni,ljudi koji su imali odlican uspeh u srednjoj skoli.Kad upisete to,tek tada opstaju oni najsposobniji,silni kampovi,drilovi,terenske obuke,praxe po sudovima,SUP-ovima,zatvorima,i jos mnogo kvalitente teorijske i prakticne nastave.Tako da oni koji se izbore sa svim ovim,naravno i ispitima koji nisu ni najmanje laki,zasluzuju da dobiju posao,jer su stvarno elita i najsposobniji.A pr. za kriminalistiku na Novopazarskom.nit te ko pita odakle si,koju si skolu zavrsio,da li si zdravstveno sposoban,fizicki spreman,niti imas policijsku proveru?Stvarno haos.Igrom slucajnosti prusustvovao sam jednom predavanju borilackih vestina studenta kriminalistike na Novopazarskom univerzitetu,gde 50 posto studenata nije znalo da uradi kolut u napred.A i nastav,oni kao polazu neke ispite,a praxu u SUP-u i sudu vide na razglednici,a o rukovanju oruzjem da negovorim.Tu se uglavnom nadju mamina i tatina deca koja su odgledala par serija mesto zlocina,i misle da je to tako sjajno i bajno i da ce oni sutra ti isto raditi.I onda kad shvate u sta su upali,onda govore o neravnopravnosti,da su oni ugrozeni,PA MOZE LI SE TAKVOM COVEKU PONUDITI POLICIJSKI POSAO?DA SE NE LAZEMO...Onda zapocnu pricu kako je to ugledna ustanova,jer njima predaju jos ugledniji profesori sa drzavnih univerziteta.to je istina,ali opet DA SE NE LAZEMO,ne ophode se ti profesori isto na svim mestima na kojima predaju,a ljudima dobro dodje neka zarada prekovremeno.Uostalom ti sa neim tehnickim ili drustvenim naukama mozes raditi u privatnom sektoru,ali obavljanje policijskog posla,moze da regulis esamo drzava,kad se bude policija privatizovala,tada ce studentni kriminalistike Novopazarskog univerziteta imati pune ruke posla.a do tad nek se uzdrze.Uostalom da im je tako dobro islo,ne bi ukinuli ekonomski i falkutet humaniskickih nauka,a ostavili samo kriminalistiku.Dokle god se prikazuju krimi serije,oni ce imati pune kvote studenata.MISLIM DA JE SAD SVE SVIMA JASNO....

Back