Quantcast

United Media ekranizuje dela Dobrice Ćosića "Vreme smrti" i "Vreme zla"

Sotir zvani djubre

Veoma poznat
Poruka
13.580
um-vreme3.jpg

Kompanija United Media potpisala je ekskluzivni ugovor za ekranizaciju književnih dela Dobrice Ćosića "Vreme smrti" i "Vreme zla", a nove serije biće emitovane na televiziji Nova S.

U planu je snimanje dva nastavka serijala koji je započet ekranizacijom romana "Koreni", od ukupno 45 epizoda u originalnoj produkciji kompanije United Media. Po književnom delu "Vreme smrtI" biće snimljeno 30 epizoda serije, dok će 15 epizoda biti bazirano na delu "Vreme zla".

Kreator i izvršni producent serija će, kao i u prvom ostvarenju "Koreni", biti produkcijska kuća "Eye to Eye" Gorana Šušljika.

"Televizijski projekti 'Vreme zla' i 'Vreme smrti' nastaće po antologijskim romanima Dobrice Ćosića i verujem da će obeležiti televizijsko stvaralaštvo i produkciju u narednim godinama i ostati kao trajna umetnička i produkcijska baština pokolenjima. Zahvaljujem se kompaniji United Media na poverenju i veri da se ovim televizijskim projektima vraćamo pravim i suštinskim vrednostima, ne samo u proizvodnji vrhunskih televizijskih sadržaja, već na ovaj način ostavljamo istinski trag za razumevanje onoga šta smo bili i onoga šta smo sad", istakao je Goran Šušljik a prenosi United Media u saopštenju.

Uzbudljive po zapletu i strukturi, ove Ćosićeve sage o usponima i propastima jednog naroda, preko mnogih intimnih i jedinstvenih priča i kolektivnih udesa, privući će pažnju gledalaca koji čekaju nastavke uzbudljivih, strasnih, veličanstvenih, ali i tragičnih trenutaka porodice Katić i mnogih drugih uzbudljivih sudbina na ovim prostorima tokom XX veka.

Dobrica Ćosić je jedan od najistaknutijih srpskih književnih stvaralaca XIX i XX veka, a njegova dela su ostavila neizbrisiv trag, ne samo u srpskoj, već i u evropskoj književnosti.

United Media se pozicionirala kao lider u produkciji domaćih, originalnih visokobudžetnih serija. Nakon druge i treće sezone popularne serije "Ubice mog oca", koje su oborile rekorde gledanosti u celom regionu, u planu je snimanje nastavka koji će doneti odgovore na dugo postavljana pitanja već u drugoj polovini ove godine.

Gledaoce televizije Nova S u aprilu očekuje i nastavak serije Dragana Bjelogrlića "Žigosani u reketu", a na jesen i premijera druge sezone "Senki nad Balkanom", kao i nove epizode "Mileta protiv tranzicije".

Nova S je deo United Media u okviru koje posluje i N1 televizija.

http://rs.n1info.com/Showbiz/a467027/United-Media-ekranizuje-dela-Dobrice-Cosica-Vreme-smrti-i-Vreme-zla.html

Divne vesti. Koreni su fenomenalni, pa tako ako ostanu isti autori (Djordje Milosavljevic scenarista i Ivan Zivkovic reditelj) nema razloga da nastavci ne budu jos i bolji. Glumaca dobrih hvala Bogu imamo. RTS ocigledno ili nije imao novca za ove projekte, koji su zaista skupi jer se prakticno citava radnja iz Vremena smrti odvija za vreme Prvog svetskog rata, ili su prosto sa TOP-a (uskoro Nova S) dali bolje uslove.

Naravno, nema sumnje da ce posle premijernog prikazivanja na Novoj, epizode biti emitovane i na nekoj od televizija sa nac. frekvencijom (kao sto je slucaj i sa ostalim serijama koje se danas snimaju) kako vecina gradjana ne bi ostala uskracena za ovaj dragoceni sadrzaj.
 

Sotir zvani djubre

Veoma poznat
Poruka
13.580
Hahahah vidi sad kako Kurir i ostali tabloidi vode hajku protiv Susljika glumca i producenta Korena........ Mozda je cak za seriju i bolje sto su presli sa RTS-a jer su verovatno i uslovi snimanja bolji, a oni koji nemaju TOP kanal ce svakako kad tad pogledati seriju, sto na netu sto na TV kad se bude repriziralo na nekoj od televizija sa nacionalnom pokrivenoscu tipa Prva......
 
Top