Unija pogrebnika Srbije tuži Kancelariju za mlade

Somebody74

Poznat
Poruka
7.977
BEOGRAD, 16. decembar 2010, (Njuz) – Unija pogrebnika Srbije je danas pred Višim sudom u Beogradu tužila Kancelariju za mlade zbog medijske kampanje „Ili voziš ili piješ“.
Kako se navodi u saopštenju koje je UPS poslalo medijima, tužba je podneta zbog velike materijalne štete koju je ta kampanja načinila pogrebnicima.
- Od kada je počela kampanja pogrebnici širom Srbije beleže pad prometa i ogromne gubitke. Ljudi više ne voze pijani toliko često kao pre, što direktno utiče na smanjenje smrtnosti i pad profita koji ostvaruju pogrebnici – stoji u saopštenju Unije.
UPS je zahtevao od Kancelarije za mlade da povuče kampanju, ali su oni to s gnušanjem odbili.
- Nama je jedina mogućnost ostala da tužimo Kancelariju za mlade i da preko suda nadoknadimo štetu – izjavio je predsednika Udruženja pogrebnika Srbije Dobrica Topalović.
- Imamo i mi decu koju treba da hranimo. Mi od smrti živimo i na ovu krizu nam je svaki dinar važan – naglašava Topalović.
Unija pogrebnika Srbije je ranije tužila i kampanju „Ne brže od života“, koja je odbijena zbog nedostatka dokaza, te se nadaju da će ovoga puta bolje proći na sudu.
- Nadamo se da će pravda pobediti – zaključio je Topalović.
Kancelarija za mlade tokom cele godine sprovodi preventivnu akciju za bezbednost u saobraćaju, pod sloganom „Ili voziš ili piješ“. Kampanja je usmerena na mlade ljude u cilju prevencije vožnje u alkoholisanom stanju. Povod za kampanju je istraživanje u kojem se 18 odsto ispitanika, uzrasta od 18 do 30 godina, izjasnilo da opravdava vožnju u alkoholisanom stanju.
Predrag M. Azdejković
http://www.njuz.net/unija-pogrebnika-srbije-tuzi-kancelariju-za-mlade/
 
Poslednja izmena:
Јеси ли ти овај: Predrag M. Azdejković ??? :evil:

Zaista mi je žao što moram da Vam ponovo skrenem pažnju na to da ste me pomešali, ispod vesti je link koji vodi ka izvoru vesti. A ime autora te vesti je ,kako sada i ja vidim isto kao i onog pedera. Ali pogledajte koliko je ,recimo, Slobodana Miloševića u Srbiji ? Pa nisu svi Onaj Milošević. A ime moje malenkosti nema veze sa autorom teksta koji je naveden u temi. Hvala na razumevanju, uz nadu da neće više dolaziti do grešaka.
 

Back
Top