Умро Владимир Жириновски

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
76.277

Umro Vladimir Žirinovski​

Lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski (75) umro je posle teške i dugotrajne bolesti, saopštio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Piše: Blic
06.04.2022. 12:16
0
Slušaj vesti

0:00/0:53



FOTO: PAVEL GOLOVKIN / TANJUG/AP
Preminuo Vladimir Žirinovski
Poslanici su pre plenarne sednice minutom ćutanja odali sećanje na političara, prenosi RIA Novosti.

Žirinovski koji je LDPR osnovao 1990. godine je ranije bio i potpredsednik Dume.
Partija koju je predvodio Žirinovski je četvrta po jačini u ruskom parlamentu sa 21 poslaničkim mestom. On je bivši zamenik predsednika Dume a u parlamentu je od 1993. godine.
On je prošle godine pozivao na bombardovanje civilnih meta u Ukrajini, ali i Zapada u noći 31. decembra na 1. januar 2022, prenela je gazeta.ru.
Vladimir Žirinovski ranije je proglašen počasnim građaninom beogradske opštine Zemun.


https://www.blic.rs/vesti/svet/umro-vladimir-zirinovski/7j53vhk

Бог да му прости грешну душу.

А ни овај наш Жириновски не изгледа баш најбоље.
 
Јел се сећате Радомира Смиљанића који се здравио помпезно са Жириновским...

Који је то лик, изучавао је Хитлера, превео Мајн кампф итд...

- -
HITLEROV TESTAMENT

Ja sam dugo boravio u Nemačkoj i proučavao sam tamo brojne arhive, između ostalog sam došao i do Hitlerovog političkog testamenta u kome on zaključuje: "Posle neverovatnih uspeha, u koje ni mi sami nismo mogli da verujemo, niko nije mogao ni da sanja ovaj strašni kraj koji me je doveo dotle da danas pišem ovaj testament. Omeo me je Benito Musolini. Moj saveznik koji me je uvukao u rat na Balkanu protiv Srba i Grka, neprijatelja dostojnih najvećeg poštovanja. Ja sam morao da za taj rat na Balkanu odvojim dva meseca. Plan 'Barbarosa' oduzeo mi je dragocenih šest nedelja. Morali smo da obustavimo kampanju, naš program. Za to vreme, Englezi su iza naših leđa doveli nove saveznike i cela stvar je krenula nizbrdo. I mi smo došli do kraja. Nismo uspeli da od Rusije otkinemo njen glavni deo, ogroman prostor za naš hiljadugodišnji Rajh..."
 
Нека му је лака земља , диван човек и велики пријатељ српског народа .

Често сам слушала његове говоре ,на гостовањима које је имао , заиста фасцинантан човек .Човек који никада није промашио у својој анализи политичке ситуације , стално нас је помињао .Помињао нас је као што стари брат помиње свог млађег брата , штитио , помагао ..

велики човек , слава му и милост од Бога .
 

Back
Top