Umro Sai Baba

Gruban

Legenda
Banovan
Poruka
50.830
Umro-Sai-Baba.gif
Poznati indijski duhovni vođa Satia Sai Baba umro je danas u 86. godini u bolnici posle teške bolesti, potvrdili su doktori, a prenose strani mediji.
On je pre više od mesec dana primljen u bolnicu zbog respiratornih problema, a od tada mu se stanje pogoršalo.
Rođen je 23. novembra 1926. godine u Putaparti pod imenom Satianarajana Raju. Godine 1940. godine proglasio se "avatarom", reinkarnacijom hinduističkog svetog čoveka Sai Babe iz Širdija.

Umro-Sai-Baba.gif
Poznati indijski duhovni vođa Satia Sai Baba umro je danas u 86. godini u bolnici posle teške bolesti, potvrdili su doktori, a prenose strani mediji.
On je pre više od mesec dana primljen u bolnicu zbog respiratornih problema, a od tada mu se stanje pogoršalo.
Rođen je 23. novembra 1926. godine u Putaparti pod imenom Satianarajana Raju. Godine 1940. godine proglasio se "avatarom", reinkarnacijom hinduističkog svetog čoveka Sai Babe iz Širdija.

Ja sam mislila da on nikada nece umreti. Gledala sam njegov sou u Indiji.

110424004.jpg

U 86. godini
Preminuo hinduistički guru Sai Baba

Hinduistički sveti čovjek Sathya Sai Baba, kojeg su milioni ljudi smatrali živućim bogom, preminuo je u nedjelju u bolnici u Indiji, potvrdili su doktori. Sai Baba je umro u 86. godini.
Sai Baba je više od tri sedmice proveo na aparatima za disanje nakon što je završio u bolnici zbog zatajenja nekoliko organa.

Guru je imao brojne sljedbenike u više od 126 zemalja svijeta. Za njega se tvrdilo da čini čuda.

Sljedbenici su se okupili u malim grupama u aleji i ulicama koje okružuju hram u kojem je živio, dok su neki počeli ulaziti u hram gdje će biti položeno njegovo tijelo.

Očekuje se da će na sahranu doći nekoliko stotina hiljada ljudi iz svih dijelova svijeta.

Rođen je 23. novembra 1926. godine u Puttaparti pod imenom Sathyanarayana Raju. Avatarom, reinkarnacijom hinduističkog svetog čovjeka Sai Babe iz Shirdija se proglasio 1940. godine.

Pratile su ga brojne kontroverze, a osumnjičen je za seksualno napastvovanje i lažna čuda.

Guru je uvijek odbacivao navode o bilo kakvim seksualnim uzeniravanjima i nikada nije bio optužen za krivično djelo. Nije bio oženjen i iza sebe nije ostavio potomstvo, navode agencije.

(Sarajevo-x.com)

Da,ali se svi ljudi ne predstavljaju za bogove.

Ua svi ljudi koji se predstavljaju za bogove i svi ljudi koji neke ljude predstavljaju kao bogove.

e lepo si mu reko
pun nam je K laznih bogova i sektasa

Uh, kako mi je lepo reko. E neka mi je reko.

I Isusa i doktora Hermana ( http://forum.krstarica.com/showthread.php/456860-Da-li-je-dr.-Herman-bog ) su ljudi proglasili za bogove. Oni to niti su želeli niti su ikada rekli za sebe.

Ја био убеђен да је Саи Баба бесмртан.
Још једна илузија је разбијенa.
Сва срећа да је европска идеја жива, здрава и бесмртна..

Back