Umro otac malog Djordja Andrejica. Da li ce se ikad saznat istina?

MXXXX

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
222
Nova tragedija zadesila porodicu Andrejić iz Velikog Gradišta
Otac malog Đorđa umro u bolnici
S. Mirković - B. Vuković | 28. 12. 2010. - 00:02h | Komentara: 0

BEOGRAD - Dejan Andrejić (42) iz sela Majilovac u opštini Veliko Gradište, otac nestalog dečaka Đorđa Andrejića (13), preminuo je juče u Klinici za plućne bolesti u Beogradu od posledica teške upale pluća.
Dejan Andrejić je primljen u bolnicu u teškom stanju

Dejan Andrejić, otac dečaka koji je 22. jula nestao i čija je lobanja pronađena 7. novembra, preminuo je u Klinici juče oko podneva, od posledica teške upale pluća, a lečenje je znatno otežavalo i to što je Dejan bio dijabetičar.

Dejan Andrejić je primljen u petak, sa vrlo teškom upalom pluća koja nije prijavljena lekarima na vreme. Uz sve napore doktora u Klinici za plućne bolesti, preminuo je juče oko podneva navode u Kliničkom centru Srbije.Dejanova supruga Marina Andrejić (38) optužena je u Višem sudu u Požarevcu za ubistvo sina Đorđa, a suđenje je zakazano za 31. januar ove godine. Dejan je sve vreme tokom potrage za dečakom govorio da veruje da je živ i da ga majka nije ubila. Nakon što je lobanja pronađena i protiv majke podignuta optužnica za ubistvo, Dejan je rekao da jedno želi „da dočeka suđenje“.Četiri meseca sam verovao sam da će moj Đorđe biti nađen živ. Ne mogu da opišem tugu i bol. Našli su lobanju, a gde su ostali delovi tela. Da li je moguće da su ga rastrgle i odnele divlje zveri. Ne dao bog da se iko nađe u mojoj koži. Mnogo mi je teško. Doći ću na suđenje da saznam istinu kako je moj sin stradao. Želim da nađu njegovo telo i da ga sahranimo dostojno, po srpskim običajima pričao je pre smrti Dejan Andrejić.Kako saznaje „Blic“, Dejanova i Marinina mlađa ćerka trenutno je smeštena kod strica i za sada nije poznato da li će dete biti smešteno u Centar za socijalni rad ili će brigu o njoj preuzeti porodica.Ovo je strašno. Užasna nesreća je snašla ovu porodicu. Prvo je nestao mali Đorđe. Svi smo se nedeljama nadali da je živ, a onda su pronašli lobanju... A sada je umro i Dejan. Strašno pričaju meštani sela.


Marina Andrejić optužena je za ubistvo sina Đorđa (13)

Marina i Đorđe Andrejić krenuli su 22. jula da rade na njivi i oboje nestali. Dva dana kasnije, Marina Andrejić se pojavila u selu, izgrebana i krvava, i bez sina. Tada je prijavljen njegov nestanak i u potragu za dečakom krenuli su policija, Žandarmerija, meštani, lovci, ali Đorđu nije bilo traga. Dan posle povratka u selo, Marina Andrejić je uhapšena zbog nasilja u porodici, da bi tužilaštvo potom delo prekvalifikovalo u ubistvo. Tokom istrage, Marina je policiji ispričala da je sa sinom 22. jula uveče pošla u baštu da beru boraniju i izvade krompir. Idući prema bašti, Marina se, kako tvrdi, okliznula i motikom posekla po nozi. Zato je sina slala kući po pomoć, ali je on odbijao pravdajući se da je žedan i gladan. Iznervirana njegovim odbijanjem, Marina je Đorđa, prema sopstvenom priznanju, udarila držaljom motike po glavi i dečak je pao. U tom trenutku, prema majčinoj priči, Đorđe je još bio živ, ali ga je ona odvukla desetak metara dalje i ostavila pod bagremom, gde je shvatila da više ne daje znake života.Zatim ga je prekrila granjem i lišćem, udaljila se od tela sina desetak metara i tu provela noć. U zoru ga je poljubila i pošla da traži put do kuće. Lutala je dva dana i noć dok je nisu pronašli meštani susednog sela Kurjače. U daljoj istrazi, Marina je promenila iskaz i rekla da sina nije ubila već da je zločin priznala pod policijskom torturom. Lobanju su pronašli lovci sela Majilovac 7. novembra, a DNK analizom utvrđeno je da ona pripada Đorđu Andrejiću.Pronađen kostur nestale starice
Lovci iz sela Sirakovo u opštini Veliko Gradište pronašli su telo starice Slobodanke Živković (78) koja je nestala 2. avgusta ove godine, deset dana posle Đorđa Andrejića (13) iz susednog sela Majilovac. Telo su pronašli u bagremovoj šumi na mestu zvanom Filipovac. Nestalu staricu je po ostacima garderobe prepoznala njena unuka.

Izvor Blic

Meni je ovo sve sumnjivo.Otac umro,majka ce biti kako su rekli osudjena na 40 godina zatvora,nece biti nikog ko ce tragat za istinom.Kad je trebao da joj istekne pritvor bas onda su nasli lobanju?
 

Back
Top