Умро Луис!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Погинуо Љубиша Стојановић Луис

Популарни певач Љубиша Стојановић Луис погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи која се јутрос око 04,30 сати догодила на путу између Фекетића и Врбаса.

luis101.jpg

Према још увек незваничним информацијама, Стојановић је покусао да претекне једно возило, затим је упао у "маказице" и потом се директно сударио са аутомобилом који је долазио из супротног правца. У чеоном судару живот је изгубио и возач другог аутомобила, мађарски држављанин, док је још шесторо особа повређено - троје теже и троје лакше, речено је у полицији. Стојановић се јутрос враћао са наступа.
Један од музичара који је био са Луисом у тренутку несреће рекао је агенцији Бета да не зна како је дошло до несреће, јер су у том моменту сви путници у аутомобилу који је возио певач спавали.
"Аутомобил у коме смо били потпуно је уништен", рекао је музичар који је био са Луисом у колима.
Тачан узрок саобраћајне несреће биће познат после полицијског увиђаја.
Љубиша Стојановић Лоуис је рођен 25. јуна 1952. године у Лесковцу, а од 1970. године је професионалан музичар.
Међу првима је почео да спаја џез са препознатљивим звуцима фолклора Србије. Освојио је бројне награде на домаћим и међународним фестивалима. У септембру 1980. године снимио је своју прву плочу под називом "Не куни ме, не ружи ме мајко" која је достигла дијамантски тираж.
Фебруара 1984. године снимио је другу плочу под називом "Дуда", која достиже платинасти тираж, и у октобру исте године избија на прво место југословенске листе популарности. Био је чест учесник хуманитарних манифестација, а 1994. године је добио званично признање за зачетника етно попа. Творац је многобројних хитова међу којима су: Не куни ме, не ружи ме, мајко, Дуњо моја, Све се осим туге дели, Обриси сузе мала моја, Цигански сан, Опа опа, Слике у оку...Луис је до 2008. године издао 14 албума. Иза себе је оставио супругу и шесторо деце.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/170322/Poginuo+Ljubiša+Stojanović+Luis.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back