Umro Bora Đorđević

Mnogo manje nego na ovu. Ja Balaševića kao čovjeka unazad ohoho nisam podnosio. Ali mi nije bilo na kraj pameti da pišem gadosti.
Ma kakvi manje, nisi dobro ispratio, veruj mi... Koliko vidim postoje neprimereni komentari zbog njegovog politickog opredeljenja i surovanja sa vlascu, a kod Balasevica se radi o mrznji zbog izdaje "srpstva" i naroda... A dobro se zna koja je mrznja veca i koja izaziva vecu nesrecu.... Bora je oznacen kao neko ko se prodao vlastima, a Balasevic kao izdajnik....

neka počiva u miru.
pogledaj dom svoj anđele
najbolja pesma domaćeg rokenrola u istoriji

Meni je ovaj album najdraži
♥

Koju god pesmu sa Mrtve prirode da čujem sada, baci me vremeplovski na mesta na kojima sam je slušala kao dete, moju sobu ovde, ili u Aranđelovac, a postoji negde (valjda na placu) i ta ploča. Omot mi je bio magičan, tekstovi, sve.

Da. Svi umru kad tad. Nikad nisam gledao njegovu politiku, osim titule vojvode, u dosta ostalih političkih stvari je bio u pravu. Šta se tiče muzike imam isti stav kao i zadnjih 40 godina. Seljačka muzika. Kao šta imam takav stav o Dugmetu i sličnima.
Meni je ovaj trenutak kao da je umro neko iz svijeta narodne muzike. Nikad ga nisam vidio kao RnR, pogotovo ne kao "urbani bend" kako neki portali čak znaju pisati. Valjda ako si iz Vakufa (mentalitet) onda ti je i Čorba urbana, to je valjda to, karikiram.
Nikakav gubitak, nikakav dobitak. Nebitan sa umjetničke strane. To jest, bitan kao i neki narodnjak.

Ja ću žalovati kad umre Koja iz Discipline, Kebra iz Obojenih..... To je urbano. To je umjetnost. To je kultura.
Uvijek je isti problem bio. Ako je nešto vrhunsko, masa to ne može da prati, ako ne može da prati, ne može da se niti veže za to. Onda se masa veže za ono šta može da prati. A to je u većini slučajeva nešto loše.....zato što se sa masom treba baviti, odgajati. Onda niti ovakvi bendovi ne bi bili popularni. Ali to ćemo na nekoj drugoj temi.

Bit će još gori primjer, daleko gori od ovog, kad recimo umre Thompson. Kakva će sahrana biti? Katolička Crkva ga gura non stop. To je kad se sa narodom, mentalitetom i njegovim oblikovanjem niko ne bavi. Čorba je mica maca za to, thompsona.

Niko sada da se seti smrti njegove prethodne zene, prouzrocene njegovom svaleracijom sa par decenija mladjom kanadskom sponzorusom srpskog porekla.
Al , o pokojniku, sve najbolje..........BORO LEGENDO.
Iako što ću reći nema veze sa Borom, ali ne slažem se generalno sa tom izjavom 'o pokojnicima sve najbolje'. Znači i o Hitleru? Lemmy je jednom izjavio u vezi iste stvari: "They were bastards in life, they are now just dead bastards".

Back