Umrle duše pre pojave Hrista šta se sa njima dogodilo?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kao sto ja ne mogu " dokazati" da smrt nije kraj nase svesti tako ni ti da jeste.
Covek ziv. Mozak funkcionise. Svest je tu. Mozak umre. Nema svesti tog coveka. Jednostavno je nema. Nema sta tu da se dokazuje.

Telo ide dva metra pod zemlju, to vidimo, ali sta je sa onim sto mi zovemo ja?
Nema ga. Nestalo kad mozak prestane da funkcionise.

Ali vidi, ako podjes od agnosticizma a ne od ateizma, poslusas price nekih ljudi, mnogih ljudi, koji su doziveli NDE, neke price o reinkarnaciji, prvenstveno dece, onda bi dosao do tacka koja se zove ko zna, mozda.
Ako zelis nesto da saznas ne kreces ni od cega. Posmatras i proucavas pojavu. Ti si unapred vec odlucio, vec imas stav. Ne ide to tako. Inace nema "ko zna, mozda". il je ima il je nema.

ovako si usancen u svom ateizmu i verovatno smatras da si jako pametan a ovi drugi koji veruju glupaci. Tako to obicno biva kod ateista.
na ovako bezobrazne i primitivne komentare ne odgovaram. Jos jednom nesto ovako i prestajem sa diskusijom.

Covek ziv. Mozak funkcionise. Svest je tu. Mozak umre. Nema svesti tog coveka. Jednostavno je nema. Nema sta tu da se dokazuje.
To je tvoje misljenje. Nista vise.
Postoji niz slucajeva koji to dovode pod sumnju. Evo uzmi prvo slucaj Pam Reynolds, uzmi slucaj neurokirurga Alexander Ebena, uzmi npr slucaj jednog drugog doktora tj hirurga koji je svoje iskustvo ispricao na YouTube. Evo pogledaj.

Pogledaj i daj neko objasnjenje. Coveka je udario grom. Da li je bio klinicki mrtav ili samo u nesvesti, nebitno, u oba slucaja nije mogao biti svestan reakcije okoline, videti ljude koji trce da mu pomognu, videti sta na spratu kuce radi njegova porodica nesvesna sta se njemu dogodilo ispred kuce, ko gde sedi itd itd. Ti mozes onda samo reci, ma laze, izmislja. I tako na mali milion drugih NDE slucajeva na Youtube, svi lazu izmisljaju.

Znas li koliko ima ljudi, obicnih ljudi, poznatih licnosti koji tvrde da su videli duha? Koliko hoces. Jesu li svi oni lazovi, delovi jedne svetske zavere? Sta imaju od toga?

Itd itd, znam da ovo nece odmah promeniti tvoje misljenje jer ti si zamrznut u svom ateizmu , ali mozda bar dozvolis zrno sumnje, klicu dileme. Ko zna.

ateisti su samo zadrti vernici da bog i duša ne postoji, suprotno od verskog fanatika.

Slazem se. Zanimljivo je da kod njih nikakav argument ne pali, kao da imaju neku korist od toga da oni budu u pravu. Zaista mislim da velika vecina njih ima podsvesni stav da je pitanje ateizma pitanje inteligencije. A jedan Tesla je pisao da smrt ne postoji onako kako je zamisljamo i da smo mi energija.

Ili ovo - Moja se religioznost sastoji u poniznom divljenju beskonačno uzvišenom duhu koji se otkriva u ono malo stvari koje možemo razumjeti o spoznatljivom svijetu. To duboko emocionalno uvjerenje u prisutnost više razumne snage koja se otkriva u nespoznatljivom svemiru, formira moju ideju Boga.

Albert Ajnstajn

Jos niste naucili razliku imedju ateizma i materijalizma, ovaj sa nickom @Ateista5 bi trebalo da se prekrsti u "materijalista"
pa protestantizam je čist materijalizam, oni sa bogom ja tebi vojvodo ti meni serdare.
ne znam šta je taj korisnik, ali cenim da se srpski ateisti onako kako su učeni i to im je najlogičnije a svi ostali su licemeri pa iz komunizma op u pravoslavlje i tako pretežno glumataju moralne gromade. a ateista je samo opozicija teisti. sve što kažeš o bogu, duši on će po difoltu da negira.

Pogledaj i daj neko objasnjenje. Coveka je udario grom. Da li je bio klinicki mrtav ili samo u nesvesti, nebitno, u oba slucaja nije mogao biti svestan reakcije okoline, videti ljude koji trce da mu pomognu, videti sta na spratu kuce radi njegova porodica nesvesna sta se njemu dogodilo ispred kuce, ko gde sedi itd itd. Ti mozes onda samo reci, ma laze, izmislja. I tako na mali milion drugih NDE slucajeva na Youtube, svi lazu izmisljaju.
ovo sa jutjubetom na kraju je vrh. E to je konacni dokaz ako je na jutjubetu. :hahaha:

Ako je svest nesto odvojeno od nas tj. egzistira i posle nas zasto me ne kontaktira moj deda? Sta je problem za tu svest da kontaktira bilo koga?
Obzirom da tih kontakata apsolutno nema onda nije "samo moje misljenje" da svest umire zajedno sa nama tj. vezana je samo i samo za mozak.

Back